Vinuri romanesti premiate la Concursul Mondial de la Bruxelles

16 mai 2012 | Noutati

Medalii de argint pentru vinurile Aurelia Visinescu Karakter Chardonnay 2011 si Anima Chardonnay 2011 la Concursul Mondial de la Bruxelles

Doua dintre vinurile semnate de Aurelia Visinescu, Karakter Chardonnay 2011 si  Anima Chardonnay 2011, apartinand Domeniilor Sahateni, au primit medalii de argint in cadrul Concursului Mondial de la Bruxelles.

Aparut in 1994, Concursul Mondial de la Bruxelles a devenit in scurt timp cea mai importanta competitie mondiala de vin si degustare. Cele 6000 de vinuri si bauturi spirtoase prezente in concurs se vand in intreaga lume in mai mult de 500 de milioane de sticle.

Cea mai noua creatie a Aureliei Visinescu, linia Karakter, dedicata soiurilor internationale, continua sa fie apreciata la concursurile din strainatate, primind acum medalia de argint pentru vinul Karakter Chardonnay 2011. Acesta este un vin proaspat, cu arome intense de lamaie, pepene galben si nectarine, are aciditate buna ce ii confera persistenta si vioiciune. Un Chardonnay poate fi asociat cu mancaruri acompaniate de sosuri albe, pui, fructe de mare si peste dar este excelent si singur.

„Suntem onorati de noile medalii obtinute de vinurile Karakter Chardonnay 2011 si Anima Chardonnay 2011 si ne bucura faptul ca vinurile romanesti sunt apreciate in strainatate. Ne dorim ca Romania sa fie mentionata cat mai des pe harta tarilor vinului.” a declarat Aurelia Visinescu.

Vinul medaliat cu argint pentru a doua oara in acest an, Anima Chardonnay 2011 este un vin in editie limitata, de 5523 sticle, invechit in baric romanesc timp de 3 luni. Anima Chardonnay este un vin intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere si pepene galben, bine integrate cu notele lemnoase si vanilice. Corpolent si catifelat, cu aciditate bine echilibrata, acest vin impresioneaza prin buchet atragator si postgust lung. Se recomanda a fi consumat bine racit alaturi de mancarurile cu sos alb, homar, carne de curcan sau chiar de porc, budinci si prajituri cu crema de unt.

Alcatuit in exclusivitate din specialisti oenologi, juriul Concursului Mondial din Bruxelles reuneste cei mai importanti experti internationali. Peste 40 de tari sunt reprezentate in tabelul de degustari, aceasta diversitate contribuind la caracterul unic al evenimentului. Karakter Chardonnay 2011 a mai fost medaliat cu bronz in cadrul competitiei Challenge International du Vin, iar Anima Chardonnay 2011 a primit medalia de argint la concursul Chardonnay du Monde din luna martie.

————————————————————————————————————————

Domeniile Sahateni a fost lansata in anul 2003 de catre Aurelia Visinescu si Steve Cacenco. Aurelia Visinescu a lansat o linie de vinuri  care ii poarta numele. Linia Aurelia Visinescu este formata din patru game diferite: Nomad, Artisan, Anima si Karakter. Pana acum, la Sahateni au fost investiti 5 milioane de EUR, atat din fonduri europene, cat si din fonduri proprii. Astazi Domeniile Sahateni reuneste plantatii proprii in podgoria Dealul Mare si o crama ultramoderna de procesare, maturare si imbuteliere. Cifra de afaceri a depasit 1 milion de euro in 2011.

(Comunicat de presa)