Vinurile Eco prind bine in Romania

29 octombrie 2013 | Noutati

Vitis Metamorfosis, recolta de 100 de tone de struguri Eco in aceasta toamna

Giancorrado UlrichProducatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis a recoltat in aceasta toamna 100 de tone de struguri ecologici si anunta lansarea pentru anul viitor a primelor vinuri Eco din portofoliu.

Compania cultiva struguri ecologici pe o suprafata de 15 hectare in Podgoria Dealu Mare, pe care sunt plantate sortimente precum Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Negru de Dragasani, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala si Feteasca Alba.

Primele vinuri Eco Vitis Metamorfosis urmeaza sa fie lansate la inceputul anului viitor si vor fi vandute in cadrul gamelor deja existente, aducandu-le acestora un plus de valoare. Vinurile Eco vor reprezenta aproximativ 25% din productia de anul acesta, estimata de reprezentantii companiei la 300.000 de sticle.

 „Anul 2013 este primul in care Vitis Metamorfosis a recoltat struguri ecologici, urmand ca in primavara anului viitor sa lanseze primele vinuri Eco din portofoliu. Vitis Metamorfosis vine astfel in intampinarea consumatorului, care devine tot mai selectiv in raport cu produsele pe care le consuma. Ne bucuram sa observam ca gusturile consumatorului roman evolueaza, punandu-se astfel presiune pe producatori sa ofere vinuri de calitate si in acelasi timp sustenabile. Aceasta preocupare va aduce doar beneficii industriei locale pe termen mediu si lung”, a declarat Giancorrado Ulrich, presedintele Vitis Metamorfosis.

Vitis Metamorfosis a obtinut certificarea pentru primele culturi de vita-de-vie organica in 2013 prin Austria Bio Garantie, dupa o atenta monitorizare in ultimii trei ani. Austria Bio Garantie este unul dintre liderii europeni in ceea ce priveste inspectia si certificara ecologica in agricultura.

Agricultura ecologica interzice utilizarea fertilizatorilor de sinteza si tratarea plantelor cu pesticide sau insecticide, iar ameliorarea solului se obtine doar cu ingrasaminte naturale. Calitatea strugurilor obtinuti din plante Eco este superioara celor conventionali, iar vinul obtinut astfel este unic prin proprietatile sale organice.

In prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de opt vinuri, distribuite pe piata locala de Heinrig Distribution: Cantus Primus Cabernet Sauvignon, produsul etalon al companiei, si gamele Vitis Metamorfosis si Fluturi & Farfalle.

Ca urmare a adoptarii politicii de protejare a mediului, producatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis a ales sa instaleze in crama de la Vadu Sapat o centrala pe peleti asistata de panouri solare si sa colecteze separat apa pluviala pe care o reutilizeaza.

Despre Vitis Metamorfosis

Vitis Metamorfosis reprezinta imbinarea a 26 de generatii de traditie in lumea vinului ale familiei Antinori cu experienta locala a companiei Halewood si cu talentul oenologului Fiorenzo Rista. Compania a fost infiintata in 2008 si are o suprafata de 100 de hectare de teren in Podgoria Dealu Mare. Primul vin produs de Vitis Metamorfosis, Cantus Primus Cabernet Sauvignon, a fost lansat pe piata in 2009. In prezent, compania are un portofoliu de opt vinuri: Cantus Primus, produsul etalon al cramei, si gamele Vitis Metamorfosis si Fluturi & Farfalle.

(comunicat de presa)