Vitis Metamorfosis a cumparat un conac in judetul Buzau

9 mai 2014 | Noutati

Achizitie importanta pentru producatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis

Conacul Vitis Metamorfosis din Buzau Vitis Metamorfosis, producator de vinuri premium din Dealu Mare, a investit in achizitionarea unui conac din judetul Buzau, ca parte a strategiei de dezvoltare si consolidare a companiei, inceputa in 2013. Tranzactia este estimata la 90.000 de euro.

Proprietatea se afla in localitatea Naeni si va fi renovata complet si transformata intr-un centru turistic viti-vinicol. Investitiile planificate in refacerea constructiei sunt estimate la aproximativ jumatate de milion de euro.

,,Inca de cand s-a inceput investitia in Vitis Metamorfosis, ne-am dorit sa gasim o modalitate prin care sa contribuim la cresterea turismului viti-vinicol in zona. Mai mult, ne bucuram ca am reuşit sa achizitionam aceasta proprietate, pentru ca se afla in mijlocul viilor nostre, iar zona are un mare potential enoturistic. Ne dorim sa transformam conacul astfel incat sa ofere cazare si servicii turistice specifice industriei vinului, la standarde internationale. Planurile noastre includ si amplasarea unui mic magazin de desfacere pentru vinurile noastre, in interiorul conacului”, a declarat Giancorrado Ulrich, presedintele Vitis Metamorfosis.

Proprietatea are o suprafata de un hectar, iar constructiile sunt formate dintr-un corp central si anexe, unde pot fi amenajate aproximativ 15 camere pentru cazare, o sala pentru un restaurant şi spatii pentru organizarea unor degustari de vinuri. Cladirea a fost construita in anul 1920 de catre un arhitect de origine italiana si a apartinut familiei Fintescu.

Ca parte a strategiei de dezvoltare si consolidare a companiei, Vitis Metamorfosis a trecut recent si printr-un proces de rebranding. Acesta a constat, pe de o parte, in schimbarea identitatii vizuale – a logo-ului si a etichetelor de pe sticlele de vin. Pe de alta parte, incepand cu anul acesta, vinurile vor fi promovate sub numele-umbrela de Viile Metamorfosis.

Conacul din Buzau in timpul constructiei
Conacul din Buzau in timpul constructiei

(comunicat de presa)