Wienerwald a deschis primul restaurant in Bucuresti

14 aprilie 2011 | Noutati

Restaurantele de origine germana Wienerwald, renumite pentru produsele crocante şi suculente din carne de pui, au deschis prima locatie pe piata romaneasca. Realizarea acestui prim proiect a durat numai trei luni si a necesitat o investitie de 150.000 de euro. Preparatele Wienerwald sunt deja disponibile incepand de astazi si pentru livrarile catre clientii de acasa. Conducerea Wienerwald (Ali Capa, Partener Wienerwald Romania si Swen Neumann, Business Development Director) isi propune sa deschida anul acesta cel putin inca patru restaurante in Bucuresti, concomitent cu o dezvoltare si in alte orase, locatiile vizate fiind Sibiu, Cluj si Constanta. Capitalul necesar acestei dezvoltari pe o perioada de trei ani este de 3 milioane de euro si tinteste deschiderea a cel putin 30 de restaurante in orasele importante ale tarii. Numarul angajatilor in restaurante si birourile centrale se va ridica la cel putin 600.

Vedeta meniului este puiul la rotisor, pregătit foarte sănătos într-un cuptor special, creat în exclusivitate pentru Wienerwald, care permite prepararea puiului în suc propriu, doar la aburi. Wienerwald nu utilizează carne congelată. Se pune accentul  pe prospeţimea produselor, de exemplu puiul la rotisor este păstrat doar 40 minute, la cald, după preparare. Astfel clientii pot fi asigurati ca produsele servite sunt proaspete. Furnizorul de pui proaspeţi este Ameta – o companie americano-scoţiano-bulgară. Ameta are cea mai modernă fabrică de pui din Balcani, folosind cea mai avansată tehnologie. Furnizorii locali sunt: Coca Cola, Marathon (sosuri), Rendler (cartofi, legume pentru salată, etc), Tuborg, Agroalim (ingrediente pentru gătit), Eisberg (salată), Blue Coffee Service (cafea Lavazza), Romdist (ambalaje), Marvina (pungi), Ecolab (echipamente de curăţenie şi detergenţi) etc. Adaptarea la piata romaneasca se va traduce prin crearea unor sosuri speciale (cu usturoi şi muştar) si prin prepararea pure-ului. Toate produsele sunt aduse direct din Germania, restaurantul avand doar un specalist de grill, nefiind nevoie decat de bucatari executanti pentru restul preparatelor. Un meniu de familie costa 49 de lei si include un pui intreg la rotisor, sase aripioare de pui, trei garnituri si un litru de bautura racoritoare.

Wienerwald deţine 35 de restaurante cu 250 de angajaţi în Germania şi 33 de restaurante în Turcia. Cifra de afaceri înregistrată de Wienerwald în 2010 a fost de aproximativ 29 milioane Euro în Germania şi 18 milioane Euro în Turcia.