Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   712 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   430 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   842 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.247 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   456 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   439 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   500 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.250 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   686 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.933 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   375 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.320 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   896 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   612 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   455 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   308 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   672 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.205 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.681 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.482 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   624 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.622 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.340 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   603 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   726 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti?



George Butunoiu  (May 2012)
95.257 Vizualizarivizualizari
49 Comentariicomentarii
146 placut 
7 displacut 

 

5 Elemente5 Elemente a intrat in forta pe piata restaurantelor chinezesti din Bucuresti, cu scopul declarat de a fi considerat cel mai bun din oras. Din ce stiu eu despre aceasta bucatarie si despre aceste restaurante, si din ce m-a sfatuit cineva care le stie mult mai bine decat mine, sunt sanse foarte mari ca acest restaurant chiar sa fie cel mai bun in acest moment.

5 Elemente a fost deschis de cateva saptamani, in aprilie 2012, adica, intr-o casa frumoasa de pe Icoanei, chiar vizavi de Biserica Icoanei si de alt restaurant, vechiul si italienescul Capriccio. Casa e frumoasa, dupa cum am spus, in unul dintre putinele locuri cu farmec vechi al Bucurestiului. Nu e mare, cred ca nu are etaj, insa din strada se vede ceva pe acoperis, cred ca au reusit sa ii faca un fel de terasa. Sta in umbra unui mare bloc de birouri, construit chiar langa casa, la un pas distanta, asa cum sunt foarte multe astfel de hidosenii in Bucuresti, in locuri in care nu ar avea ce cauta.

Casa e renovata complet si amenajata ca sa arate a ceva oriental, in versiune minimalista moderna, cel mai probabil. Adica au astupat toate geamurile, de nu se vede absolut nimic in afara, toata lumina vine numai de la becuri. Pietenul meu s-a simtit ca intr-un spital, eu m-am simtit ca intr-o morga la 5 Elemente acesta. Amandoi ne-am zis ca am fi preferat de o mie de ori o mancare chinezeasca buna intr-o casa frumoasa de pe batrana strada, o casa curata, luminoasa, cu flori la feresti si peste tot in jur, din care sa vedem copacii de la biserica si de la Schit, daca tot e acolo unde e… Insa acestea sunt nostalgiile noastre de oameni batrani, am incercat sa le facem sa nu se bage in nota pe care le-am dat-o la ambianta, de aceea e atat de mare, si as fi pus si nota maxima daca nu am fi fost singuri in tot restaurantul, oricat de putin ne-a placut noua din tot ce am vazut in jur si pe pereti.

Ne-a placut insa ca mesele sunt foarte mari, mai mult decat duble fata de cele pe care le vedem in fiecare zi prin localurile bucurestene. 5 Elemente se pozitioneaza ca un restaurant chinezesc de lux, cu eticheta si cu tot ce mai inseamna asta, un lucru rar printre restaurantele de acest fel.

Mancarea e si ea prezentata diferit fata de cea de la celelalte restaurante chinezesti, cu multa grija pentru imagine. Tot ce am mancat a fost bun si prietenul meu elvetian nu a ezitat nicio clipa inainte de a spune ca 5 Elemente e mai bun decat toate restaurantele chinezesti din Zurich, cu exceptia unuia singur. Si prietenul meu e unul dintre aceia cu salarii enorme, se plimba toata ziua prin lume si mananca (pe banii firmei) la cele mai bune restaurante din lume, asa ca am transcris neconditionat tot ce mi-a spus. Eu am vrut sa pun o nota mai mica la mancare dupa ce am crezut ca vor sa ma otraveasca prin condimentare, insa prietenul meu a zis ca notele mari si piperul de la care poti lua foc sunt perfect compatibile, asa ca am lasat-o ca el.

Serviciul a fost bun, insa mancarea a venit foarte tarziu, ne-a luat mai mult de o ora si jumatate pentru un pranz, ceea ce nu cred ca vor putea vinde cu usurinta numerosilor corporatisti din zona. Mai ales ca mancarea lor e scumpa, si sunt sigur ca 5 Elemente e cel mai scump restaurant chinezesc din Bucuresti si, probabil, ca si din Romania. O masa cu meniu complet in doi, nu prea copioasa, cu un vin bun, iti scoate usor 400 de lei de pe card, daca nu esti atent.

Asadar, sunt aproape sigur ca 5 Elemente e cel mai bun dintre restaurantele chinezesti din Bucuresti. Si sunt sigur si ca aceia care nu se gandesc la moarte atat de des pe cat o fac eu, il vor gasi chiar elegant si s-ar putea chiar simti bine acolo…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Cei care stiu….. stiu ca cea mai gustoasa mancare chinezeasca o gasesti la Harbin…

Reply

Butunoiu este pafarist rau de tot … isi da cu parerea peste tot si se da mester in toate dar e subtire rau baiatu’ …
“serviciul a fost bun dar mancarea a venit tarziu”, “mancarea prea condimentata dar buna” …o fi fost usor ametit George cand a scris articoulul asta?? :))

Reply

Am fost deja de cinci ori la acest restaurant. Prima data am citit despre el pe Restograf si m-am gandit sa il incerc, motiv pentru care am luat familia (doi adulti si un copil de 10 ani – in acel moment)si o familie de prieteni (un Italian care a locuit 5 ani in China si sotia acestuia – originara din Maroc)si am mers sa luam cina.
Am fost placut impresionata inca de cand am intrat, nu sunt specialista in feng shui, nu stiu aproape nimic despre cultura chineza asadar, nu as putea aprecia decorul altfel decat intim si placut.
In privinta serciviilor, ultima data cand am mers a fost singurul moment in care d-na care ne-a servit la masa a ”incurcat borcanele putin” in sensul ca a ”uitat” sa ne aduca si tacamuri normale desi le-am solicitat si venea destul de rar prin camera in care luam masa asadar am fost nevoiti sa ne ridicam de la masa si sa ne punem singuri apa in pahar (in general sticlele cu vin si apa sunt asezate pe o alta masa si esti servit in pahar), in rest pana acum serviciile au fost ireprosabile.
In ceea ce priveste mancarea…..ori cei care comenteaza sunt patroni ai restaurantelor chinezesti de duzina din Bucuresti, ori – si aceasta este parerea mea – nu au habar ce inseamna mancare de calitate si gatita bine. Am incercat chiar multe feluri de mancare de aici si singurul tip care nu a fost pe gustul meu il reprezinta acei coltunasi umpluti cu carne(si aici este strict o chestiune de gusturi ce nu tine de modul in care este gatit).
Cu aceeasi parere buna despre mancarea gatita la 5 elemente a ramas si prietenul nostru Italian despre care va spuneam ca a locuit in China.

Acestea fiind spuse, imi mai ramane doar sa programez urmatoarea cina cu prietenii la 5 elemente.

Reply

Ma Codrine mai fa niste outlast

Reply

Darude-Sandstorm

Reply
implanturi dentare April 10, 2014 at 6:56 pm

ce nu-mi place la chinezi este ca prajesc aproape tot, de parca totul trebuie sa treaca prin furcile caudiene ale uleiului incins :)

Reply

Inca nu am mincat la 5 Elements. Poate el va deveni number one :) Pentru noi, cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti este Nan Jing. Mincarea a fost super, cum era si acum vreo 25 de ani, cind am mincat prima data acolo. Serviciul prompt, impecabil. Ambianta deosebita si atmosfera relaxata. Mie imi plac mult mesele lor rotunde, cu partea centrala rotativa. Chiar ne-am gindit, dupa o cina excelenta, sa scriem si noi despre acest local. Asa ca am scris. Hough.

Reply

Va asteptam la restaurantul nostru situat pe Calea Mosilor nr. 223
si pe site-ul nostru http://www.kungfu-king.ro
sa incercati cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti, cu livrare la domiciliu.

Reply

A mancat la 5 Elements si este oribila mancarea. Nu are nicio legatura cu mancarea chinezeasca, iar preturiole sunt f mari!

Reply

Mie mi se pare de kkt

Reply

    Timp Liber
    De Veghe Prin Carciumi. Un Restaurant Chinezesc Pentru Gusturi Europene

    Saturday, 20 April 2013. 327 vizualizări, 0 comentarii, 0 voturi
    DE VEGHE PRIN CARCIUMI. Un restaurant chinezesc pentru gusturi europene

    Autor: Mihnea-Petru Pârvu

    O bere Tsing Tao, la 640 ml şi 16 lei, de la mama ei, e startul corect al unui prânz chinezesc.

    Se spune că există atâția bucătari, cam câți chinezi sunt! La „Cinci elemente” sunt doar doi, dar buni!
    1

    Acompaniază perfect o salată picantă de bureţi chinezeşti şi meduze pitice uscate, la 48 de lei! Completarea caldă, de 35 de lei, a fost un bol cu noodles – tăieţei de orez, cu felioare de vită şi baby-shrimps. Iar o supă de alge marine, cu zdrenţe de ou, de un pol, te scoate sigur din mahmureală şi te teleportează în Marea Galbenă.

    Alt bol cu bucăţele din pulpă de oaie iuţite cu chilli, trase la wok cu chimen, la 45 de lei, s-a asortat la fix cu un orez Yang Zhou – botezat după numele zonei de origine – cu ou, mazăre, porumb, morcov şi praz. Un fleac de 12 lei. Opt creveţi Tiger, cu sos de chilli, legume şi alune, au venit la pachet cu un orez cu curry. Evident toată mâncarea a venit însoţită de clasicele sosuri chinezeşti, de soia, chilli şi dulce-acrişor. Ca să estompezi arsura esofagiană, un pahar de Chardonnay, alb, sec de la Aurelia Vişinescu, Cramele Săhăteni, la 20 de lei, e idee bună. Iar opt batoane cu cremă de lapte prăjit „Cui Pi”, adică crocante, cu sos de afine şi de lapte condensat, la 30 de lei l-ar fi băgat şi pe Confucius în confuzie!

    „Echilibrul celor cinci elemente înseamnă sănătate şi armonie. Mâncarea echilibrată e cel mai important precept al unei vieţi sănătoase.”
    SEKE, bucătar chinez

    Cele „Cinci elemente” de pe strada Icoanei

    Cel mai elegant „chinezesc” din Capitală, „Cinci elemente”, de pe strada Icoanei, e plasat la parterul unei vechi case boiereşti. Numele localului e dat după ceea ce chinezii consideră a fi elementele primordiale: focul, pământul, metalul, apa şi lemnul. Restaurantul este bine „aerisit” şi, mai rar într-o cârciumă asiatică, nu miroase deloc a mâncare în saloane. Atmosfera e una caldă, cu o lumină odihnitoare, în ciuda faptului că ferestrele sunt acoperite. Iar mâncarea e demnă de masa ultimului împărat al Chinei!

    (Text apărut în “Evenimentul culinar”, publicaţie exclusiv print, ce se distribuie lunar împreună cu Evenimentul zilei)

    Reply

    Reply

    Florin July 3, 2013 at 3:54 pm
    metropotam.ro/Unde-iesim/La-restaurantul-5-Elemente-am-mancat-cea-mai-buna-mancare-chinezeasca-din-Bucuresti-art7615675402/

    Bucuresti>
    Restaurante>
    5 Elemente
    La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti
    Postat de Oana in Unde Iesim in Oras?|01 Iulie 2013|4 comentarii|

    De departe cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti. Si cand ne gandim ca am lasat sa treaca mai bine de un an de la inaugurarea restaurantului 5 Elemente pana sa-i calcam pragul, ne vine sa ne luam singuri la palme. Am incercat sa recuperam insa timpul pierdut cu 2 vizite in 2 zile, pentru ca o singura vizita nu-i niciodata de ajuns cand e vorba de un restaurant bun.

    Se ia deci strada Icoanei, un foarte nefericit sens unic, si se se ajunge intr-un fel sau altul la numarul 15. Se cauta din priviri intrarea in restaurant, care se vrea misterioasa. Se gaseste urcand cele cateva trepte – intrarea este apoi pe dreapta.

    5 Elemente 5 Elemente

    Odata inauntru, avem la dispozitie doua saloane mai mici pe dreapta si un salon mare in capat, pe stanga. Fumatorii isi au locul in salonul mare; noi ne-am asezat insa fara sa stim intr-unul din saloanele mici si-am primit totusi acordul de-a fuma, pentru ca eram singuri in salon si nu deranjam pe nimeni – un exemplu bun de grija fata de confortul clientului si flexibilitate in servicii.

    5 Elemente 5 Elemente

    Amenajarea si servirea s-au dovedit deci impecabile – bun gust si bun simt peste tot. Trecand la capitolul bauturi, am incercat o limonada si un fresh (12 lei fiecare), un espresso (10 lei), un ceai de iasomie (20 lei) si o bere Paulaner Weiss (15 lei).

    Cam acrisoara limonada (n-am primit, nici cerut zahar/miere), foarte bun ceaiul (noroc ca ne place fara zahar), ciudatica oferta de bere (nimic romanesc sau comercial, numai Grundel’s, Asahi care se terminase, Tsingtao, Paulaner si inca vreo cateva).

    Limonada, fresh, espresso Ceai de iasomie Paulaner weiss

    La capitolul mancare, trebuie sa ne separam experientele din cele 2 zile diferite. In prima zi am inceput cu o portie de pachetele de primavara (30 lei) cu sos dulce-acrisor (care se comanda separat si costa 10 lei), apoi am continuat cu vita in sos de stridii (50 lei), vita in sos picant (40 lei), spaghete din orez cu legume (35 lei) si orez cu legume si ou Yang Zhou (12 lei).
    Pachetele de primavara Vita in sos de stridii Vita in sos picant
    Spaghete din orez cu legume Orez cu legume si ou Yang Zhou

    Pachetelele de primavara cu legume au fost foarte interesante, un pic diferite de cele clasice – varianta de restaurant 5 Elemente se apropie mai mult de pachetelele thailandeze, mai fresh si mai putin uleioase decat cele din mancarea chinezeasca; daca le-ncercati, voi sa cereti un sos Thai. Cele doua vite au fost oficial cele mai bune vite mancate la restaurante chinezesti; taiteii cu legume de asemenea.

    A doua zi am venit hotarati sa le-ncercam fructele de mare. Am inceput deci cu o supa de fructe de mare (25 lei), din cele 8 supe disponibile in meniu (printre care si supa de rata cu goji si supa de fazan). Au urmat apoi calamari si creveti in sos picant (45 lei), telina picanta (25 lei) si spanac chinezesc cu ciuperci (25 lei). Desi am aflat ca si aici fructele de mare sunt congelate..
    Supa de fructe de mare Creveti si calamari picanti
    Telina picanta Spanac chinezesc cu ciuperci

    Supa a fost foarte gustoasa si suficient de picanta chiar si pentru noi – iar nu ne-am putut abtine sa o comparam cu o supa thailandeza Tom Yum – nota 9/10! Crevetii cu calamari nu prea au fost insa ce ne-asteptam – vag picanti, n-aveau nimic special si pareau mai degraba o joaca la wok – cam de nota 7. Daca stiam, luam mai bine rata crocanta sau oaia cu chimen..

    In rest, telina picanta ne-a placut la nebunie si o recomandam pe post de substitut (mai) sanatos al taiteilor; interesant si spanacul chinezesc, de incercat macar o data, sa nu ziceti ca n-ati mancat; ciupercile, musai de incercat in orice combinatie.

    Bineinteles c-am vrut sa le testam si desertul, mai ales c-avem noi o rafuiala veche cu dulciurile chinezesti. Sa fie lapte “Cui Pi” (crema de lapte prajita) si banane cu nuca de cocos, la 30 de lei fiecare si ambele servite cu sos de afine si lapte condensat:

    Lapte “Cui Pi” cu sos de afine si lapte condensat Banane cu nuca de cocos

    Crema prajita de lapte am mai incercat noi si in alte restaurante, dar de obicei, prin prajire, crema prindea o crusta amaruie, care numai a desert nu aducea. Nu este insa cazul 5 Elemente – in sfarsit am mancat primul desert chinezesc delicios!

    Atat de bun incat nu ne puteam opri din mancat, desi plesneam. Sticks-urile pufoase mergeau la fix cu sosul de afine acrisor si laptele condensat dulce si fin. Bananele crocante cu fulgi de cocos umplute cu pasta de fasole dulce au fost bune si ele, dar cam prea crocante – au inceput sa ne doara maselele dupa vreo 4 bucati. Asa ca noi recomandam mai degraba laptele “Cui Pi”.

    Ca sa tragem niste concluzii, ne-au placut multe la restaurantul 5 Elemente: amenajarea, servirea, faptul ca mancarea a venit repede la masa, portiile mari si indestulatoare, mancare chinezeasca savuroasa si, foarte important, deloc uleioasa sau grea cum e in majoritatea restaurantelor chinezesti din Romania, deserturile reusite (aproape o premiera). Ce le lipseste? Niste tofu in meniu

    Alte aspecte de subliniat: au disponibil la comanda (cu 24 de ore in avans) urs piperat (200 lei), cerb pe plita incinsa (180 lei) sau homar (200 lei). Nu recomandam, exista intotdeauna o sansa sa il mancati pe Yogi piperat sau pe Bambi la plita incinsa.

    Daca sunteti curiosi de plata, ei bine, in cazul nostru notele cumulate au ajuns la 500 de lei, serviciul nefiind inclus. Burticile noastre au fost insa foarte fericite dupa experiente si au transmis ca merita banii. Voi ce parere-aveti, ati fost la restaurantul 5 Elemente?
    5 Elemente (Bucuresti)

    Str Icoanei nr. 15, Sector 2 Telefon: 0766331511 Email: [email protected]
    Articole

    La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare

    Reply

Citesc cu stupoare randurile scrise de persoanele care posteaza recenzii pentru restaurantele vizitate. Nu vorbesc doar de 5 Elemente, ci ma refer in general la localurile care atrag ceva atentie.
Nu pot sa concluzionez decat ca e o competitie acerba si ca, nu de putine ori se apeleaza la tertipuri ieftine si de prost gust. Acest site (restograf) impreuna cu celelalte asemanatoare, menite sa impartaseasca pareri si experiente ale consumatorilor, nu ar trebui sa permita desfasurarea unor astfel de actiuni.
Totul poate fi foarte simplu. In baza unei adrese de e-mail se acorda un calificativ, si poate cateva cuvinte – un numar limitat.
In niciun caz o amanuntita descriere a unor persoane chinuite de un talent scriitoricesc neimpartasit.
Un comentariu de genul “mancarea mi-a facut rau, nu recomand” ar fi fost suficient.
Pastrati o nota de decenta si profesionalism si nu va mai faceti de ras, chiar si asa, sub umbrela anonimatului.

Intentionez sa vizitez in curand acest local. Voi incerca sa revin cu o parere pertinenta.

O zi buna.

Reply

Cum sa fie cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti ???a incercat cineva Templul Soarelui Str Mihai Eminescu 151 ? eu dupa 14 ani locuiti in china pot sa spun DA Templul Soarelui ofera ce-a mai buna si autentica mancare 😉

Reply

    Salut,

    Eu am stat doar 4 ani in China, dar ma jur ca Templul Soarelui e cel mai prost restaurant chinezesc in care am avut neplacerea sa calc.

    Servire proasta, mancare adaptata pt RO, o mizerie. Si cel de pe Eminescu, si cel de pe Lascar Vasile, dou yiyang.

    Reply

Am citi toate comentariile …pro si contra…si acum de-abia astept sa pap ceva bun acolo ! Am trecut de citeva ori prin fata casei cu masina , dar n-am reusit sa-mi dau seama daca am acces cu scaunul cu roti(sunt paralizat).

Reply

Am fost astazi pentru a3a oara la ‘5 Elemente’ si pot remarca ca de departe cel mai bun restaurant in domeniu din Bucuresti. Servicii impecabile, mancare si atmosfera speciale !

Reply

J’ai invité ma femme pour son anniversaire dans “Cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti?”

Si je mets à part le service correct, ce fut un échec TOTAL :
1 – Choix du vin : la plupart des vins rosés inscrits à la carte manquait !
2 – l’entrée : quelques crevettes mal cuites et une pauvre “sauce” ont été déversées au guéridon de service sur une plaque pour devenir des “creveti la plita” : 3 sur 10 et encore, ce fut le meilleur des 3 plats !
3 – le poisson sauce aigre-doux en écureuil: après plus d’une heure et 15 minutes d’attente, arrive sur la table une forme avec une tête et une queue recouverte d’une mélange d’ananas, de maïs et autres ingrédients noyés dans une sauce-sirop tiède… Quasiment impossible de trouver un morceau de chair à manger tant l'”écureuil” a été surcuit, s’est recroquevillé et a séché autour de sa peau : infâme !

3 – le canard maison : “rata 5 elemente” : un massacre ! Des morceaux de canard surcuits, archisecs, coupés au hachoir, jetés pêle-mêle dans le plat sans le moindre goût.

Au moment de payer j’ai interrogé le serveur sur qui était en cuisine : il me répondit que le Chef qui a ouvert le restaurant était un caractériel qui hurlait tout le temps et après son départ a été remplacé par deux chinois sympas, mariés d’ailleurs avec deux roumaines : probablement deux ouvriers du bâtiment, présents en Roumanie depuis quelques temps et du fait de la crise du logement, se sont reconvertis en cuisiniers après avoir investi dans l’achat d’un livre de cuisine.

Reply

    Am vrut sa va tradus ce zice domnul de mai sus!

    L-am întrebat soția mea pentru ziua ei de naștere, în “Cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti?”

    Dacă am pus deoparte de serviciu corect, a fost un eșec TOTAL:
    1 – Alegerea vin cele mai multe vinuri rosé listate pe cardul lipsea!
    2 – Intrare: unii creveți insuficient și săraci “sos” a fost turnat tableside de serviciu pe o farfurie pentru a deveni “plita creveti” 3 până la 10 și din nou, a fost cele mai bune 3 cursuri!
    3 – Pește în veveriță sos dulce și acru: după mai mult de o oră și 15 minute de așteptare, ajunge pe masa un formular cu un cap si o coada acoperit cu un amestec de ananas, porumb și alte ingrediente înecat într-un sirop sos cald …-Aproape imposibil, să găsească o bucată de carne să mănânce ca “veverita” a fost ars, sa ghemuit și se usucă în jurul valorii de personaj negativ pielea lui!

    3 – casa de rață “5 Elemente rata” un masacru! Bucati de rață prăjit, archisecs, tăiate mașina de tocat, aruncat val-vârtej în farfurie, fără nici un gust.

    Când l-am întrebat de plată serverul cu privire la care a fost în bucătărie: el mi-a spus că bucătarul care a deschis restaurantul a fost o temperamentala țipând tot timpul și după plecarea sa a fost înlocuit de către doi chinezi frumos, căsătorit cu de asemenea, doi români: probabil doi muncitori construcții, prezente în România de ceva timp și, din cauza crizei de locuințe, au fost convertite în bucătari care au investit în achiziționarea de o carte de bucate

    Reply

foarte buna mancarea (am servit vita, orez cu legume, pachetele) Nu sunt specialista,dar atunci cand am ocazia incerc restaurante cu specific chinezesc oriunde merg. Servirea promta, personal amabil, preturi peste medie dar merita ca raport calitate-pret
Pot spune ca pentru Bucuresti este primul pe lista cand ma gandesc sa aleg mancare chinezeasca

Reply

Ca sa sintetizam, DA 5 Elemente este de departe CEL MAI BUN RESTAURANT CHINEZESC DIN BUCURESTI si nu numai!

Reply

cat de penibil, trebuie sa se scaneze bonul ca sa se indure patronul sa dea o masa gratis, c mon….

Reply

Exact in acest moment zac pe canapeaua mea verde din living, cu un lighean din plastic alaturi, rapusa de masa de pranz de la 5 Elemente. Simt ca am un bolovan in stomac, o gheara imi tine ficatul iar senzatia de greata e omniprezenta. Stiu, poate va imaginati ca am mancat f mult si poate de aceea toate astea. Ei bine, nu. Am mancat o portie de pachetele de primavara si am incercat, repet, am incercat sa mananc un peste dulce acrisor cu orez curry. Spun ca am incercat pt ca efectiv, mai mult de doua linguri, mai putin de 1/3 din pestele prezentat in forma aceea odioasa denumita”veverita”, a fost tot ce am putut manca. In primul rand nu am recunoscut gustul acestui preparat pe care il comand de multe ori la Orasul Interzis sau Nan Jing. Aici aveam senzatia ca mananc jumari de porc. Nu am simtit gust de peste ci ffffff mult ulei. Parca ar fi fost o bucata de peste prajita in baie de ulei ranced in stil Mc Donalds. Nu am putut manca mai mult dar, pt ca in general sunt o persoana de bun simt care ia in calcul si varianta ca poate e doar o parere de moment, m am oprit si am cerut sa imi dea la pachet pestele aproape intreg. Am plecat acasa unde dupa numai o ora am inceput sa ma simt f rau. In continuu imi vine in gura gustul acela de peste fiert in ulei ranced. Nici pachetele nu pot sa zic ca m au entuziasmat pt ca le am simtit tot asa grase, prefer variantele de la celelalte restaurante si nu variatiunea aceasta gen tempura. Asta e povestea pranzului meu de la 5 Elemente. Puteti trage ce concluzii doriti, eu am concluzionat: nu pot sa accept o nota de plata mult mai ridicata decat la alte restaurante si sa zac jumate de zi. No more 5 Elements for me!

Reply

    Draga Sofia ,
    Nu sunt pasionat de postarea de reply-uri dar in anumite cazuri simt nevoia sa reactionez In lunga perioada in care am fost implicat in industria hoteliera m-am specializat in a “adulmeca” comentariile rauvoitoare si din pacate consider ca al tau face parte din acesta categorie .Apreciez stilul literar si decrierea plastica facuta in incercarea de a crea o imagine apocaliptica experientei tale culinare . Din pacate la capitolul logica si psihologie stai foarte prost . Da-mi voie sa exemplific :
    1. Mi se pare anormal ca unei persoane “rapuse” de stari de greata si avand ligheanul langa sa-i mai stea gandul sa posteze comentarii pe net chiar in acele momente
    2. Mi se pare ilogic si ca atare anormal ca o persoana sa ceara ”la pachet” un astfel de preparat fie el si din peste : care are o “forma odioasa”, care la prima degustare iti lasa “senzatia ca mananci jumari de porc” si ce pare a fi “prajit in baie de ulei ranced” . .Nu cred ca te asteptai ca acasa, acel preparat reincalzit sa arate intr-un mare fel si sa aiba un gust dumnezeiesc …Daca totusi ai facut asta avem de a face cu o noua patologie ..sa-i spunem masochism culinar ? La a doua varianta cum ca i-ai dorit raul animalului de companie din dotare nici nu vreau sa ma gandesc….
    3. La concluzia ta : “nu pot sa accept o nota de plata mult mai ridicata decat la alte restaurante si sa zac jumate de zi” ..pe cale de consecinta nu pot decat sa intreb : oare daca nota de plata ar fi fost mai mica decat la celelalte restaurante ai fi acceptat sa “zaci” jumatate de zi ? 

    Imi cer scuze pentru tonul dur pe alocuri tendentios dar opinia mea este ca toti avem dreptul la o parere atata timp cat aceasta se pastreaza in limitele onestitatii .

    Personal ma bucur ca 5Elemente a aparut in peisajul Bucurestean ,consider ca este un restaurant chinezesc de 5 stele ( din toate punctele de vedere ) diferit ca si stil de clasicele restaurante chinezesti cu care am fost obisnuiti

    Reply

      Draga Silviu,

      Va multumesc pentru deranjul de a studia, de a trage concluzii si de a reactiona vizavi de experienta mea la 5 Elemente. Dati-mi voie, totusi, sa ma indoiesc ca v-ati straduit atat de mult doar pt ca ati fost implicat in industria hoteliera la un moment dat si mai mult pentru ca probabil, lucrati sau detineti restaurantul 5 Elemente. Daca acesta este motivul, dati-mi voie sa va fac un bine deschizandu-va ochii, reconfirmand faptul ca cele descrise de mine sunt purul adevar. Cel mai simplu se poate verifica consultand nota de plata pt data de duminica, 19 mai in jurul orei 14.00, nota ce certifica faptul ca s-au consumat cele mentionate de mine. Desigur, probabil ca veti spune ca sunt vreun proprietar de restaurant concurent sau mai stiu eu ce ruda de-a cuiva si am luat masa intentionat acolo. Ei bine, chiar sunt un simplu client care a mancat de doua ori la 5 elemente de cand a aparut in cartierul in care locuiesc. Prima data a fost in regula pt ca tineam dieta si am consumat doar o salata de alge iar a doua oara a fost experienta descrisa mai sus. Cred ca traiesc intr-o tara libera si am dreptul sa exprim ceea ce simt iar faptul ca de 10 ani lucrez ca director de marketing m-a invatat ca orice business are nevoie de feed back. In rest, ma abtin sa dau explicatii de ce pot totusi sa scriu atunci cand imi e rau sau de ce am luat 3/4 de peste la pachet pentru ca ar fi pierdere de vreme si e vizibil de pe Marte ca sunt remarci tendentioase pt ca nu v-a convenit comentul in sine. In legatura cu nota de plata, stati linistit, nu aveti idee in ce restaurante imi permit sa platesc si nu ma refer doar la Bucuresti. Era vorba doar de raportul calitate-pret si atat. In consecinta, Stimate Domn, o sa mananc in continuare chinezesc dar, la restaurantele pe care le-am specificat si mai sus iar Dvs. puteti sa ramaneti la ideea ca am vrut doar sa va fac rau. Asa procedeaza in general managerii din Romania, prefera sa concluzioneze ca e nesuferit si rauvoitor clientul decat sa perfectioneze produsul. Pacat! Daca nici criza nu poate schimba starea asta de fapt….

      Reply

        Sofia, nu lucrez și nici nu dețin 5 elemente dar proprietarul mi-e prieten. Am fost intrigat de mesajul tău, am vorbit cu el, a verificat notele de plată din ziua în care pretinzi că ai fost acolo și nu a găsit pe nimeni care a comandat pește. Peștele se comandă rar pentru că sunt preparate din pește întreg, nu porții, așadar notele de plată cu pește sunt rare. M-a rugat să te rog să postezi undeva un scan sau o fotografie a notei de plată și să te asigur că îți dă de două ori înapoi valoarea întregii note de plată dacă faci dovada că ai comandat pește în ziua de 19 mai.. Mulțumesc

        Reply

          http://www.flickr.com/photos/[email protected]/7251535186/in/photostream

          Aveti aici nota de plata + bonul de casa, sper ca se vad. Din fericire am luat masa cu un finantist si inca mai avea in portofel cele doua hartii :)))) In rest, multumesc pentru propunere insa banii chiar nu sunt relevanti aici. Am scris patania mea pentru ca asta e menirea site-urilor de acest gen, aduna feed back, genereaza reactii. Personal, consult cronicile dlui. Butunoiu de cele mai multe ori cand merg sa incerc un nou restaurant. In plus, am un stomac f rezistent, nu am mai patit asa ceva niciodata ceea ce m-a contrariat si mai mult. Sper sa luati in serios cele scrise si sa verificati mai atent. Stiu cum e cand vrei sa creezi ceva si cineva pare a da cu noroi in munca ta insa, cand e cazul, un sut in fund e un pas inainte! Succes!

          Reply

            Mulțumesc, cei de la restaurant vor reveni cu un răspuns

            Reply

            Dragă Sofia,

            E eroarea noastră cu nota, prima oară am căutat în data de 18, nu de 19 mai. Nu avem o explicație pentru ce s-a întâmplat dar aș vrea să te invit, împreună cu cine dorești, la o masă, oricând dorești. Te invit de asemenea să mergem împreună la bucătărie să vezi cum gătim și din ce gătim. Te rog să nu-ți deconspiri identitatea decât după ce mănânci, în felul ăsta te poți convinge că nu pregătit nimic pentru tine. Îmi doresc sincer să accepți oferta noastră, Dan Doru.

            Reply

      tinere domn (daca esti batran, considera ca ti-am facut un compliment), argumentatia matale este subtire rau si te califica drept prostanac (de-aici si banuiala cu tineretea – alibi pentru tine). e clar ca doamna / domnisoara are dreptate, iar insinuarile tale combinate cu ale celuilalt arata ca sunteti doi papagali cu vata in urechi si manevre de cocalari (ca a citit pentru 18, nu pentru 19, ca va invitam la masa – de parca s-ar mai duce cineva). cu sintagma “restaurant chinezesc de 5 stele” ai spus totul, nu tebuie sa mai adaugi nimic.

      p.s. pentru doamna: stimata, nu conteaza ca sunteti director de marketing (de 10 ani? slabut, n-ati mai evoluat?), dar, deh, sa ne dam nitel rotunzi.

      Reply

‘5 elemente” a fost fabulos, extrem de dietetic pentru o bucatarie care, on mod traditional, trece totul prin bai de ulei si pprajeala! Excelent gustul, lookul, ambianta, decorul, unde se simte si preocuparea, si extrem de bunul gust, dar si relaxarea!!!!Un loc cum nu am mai intalnit in Bucuresti si unde abea astept sa revin spre a devasta meniul!(cand imi voi mai permite)! Bravo cu aplauze!(PS: Si Slava Domnului ca am incercat absolut tot ce misca in Bucuresti la capitolul restaurante bune, lux, mega lux, medium lux…si am trait urmari teribile de la majoritatea!!!!!)….

Reply

daca doriti sa cumparati scuici de apa dulce,raci icre ..contactatima

Reply

Sunt convins ca ești si ai fost cinstit, eu am găsit un singur cuvânt excesiv, asta-i tot. (Dacă te referi la cele două ferestre care dau în Strada Icoanei nici de-acolo vederea nu e grozavă. E o stradă cam aglomerată)
Repet, nu apăr nimic și nu contest decât un singur cuvânt. Admir ce faci și nu-ți pun nici omclipă la îndoială onestitatea.

Reply

Draga George, as dori sa adaug comentariului tau despre restaurantul 5ELEMENTE si parerea mea. Am fost de 4 ori de cand s-a deschis, tot ceea ce pot sa spun este ca acest restaurant este singurul din Bucuresti care are la baza un concept(citeste mai atent prima si ultima pagina din meniu). Ambientul este superb,muzica de meditatie, mancarea si service-ul m-au facut sa fiu de acum in colo o clienta fidela. Comparatia ta cu “spital…morga” nu are nici o legatura cu locul acela. Eu dau plus pentru aceasta locatie si o recomand.

Reply

George, când ai fost ultima oară într-o morgă? Comparația e cam deplasată, și nu vorbesc de gusturile în materie de design interior cât de mesajul greșit pe care-l trimite. Eu nu văd nimic să aducă a morgă în chiar fotografiile voastre.

Reply

    Nu am fost niciodata intr-o morga, insa imi inchipui ca exact asa arata una… E ca si cum ai astupa niste geamuri prin care se vad Schitul Darvari si Biserica Icoanei, intr-o casa frumoasa de pe Gradina Icoanei…
    GB

    Reply

      Nu se vedeau nici una nici alta. Geamurile dau într-o curte tristă, spre nu știu ce instituție cam paradită, pe latura lungă și spre o curte privată la capăt. Tocmai că vederea era cam deprimantă, de aici și soluția arhitectului. Nu-mi trece prin cap să apăr nimic, gusturile sunt gusturi, mi se pare însă că mesajul e contradictoriu, nimeni n-o să vrea să mănânce într-o morgă, nu? :)))

      Reply

        Pai pe geamurile alea 4 care se vad in poza si care dau in Gradina Icoanei ce se vedea??? Si, oricum, am scris cat se poate de clar ca asta e parerea mea extrem de subiectiva, legata de batranetile, de de nostalgiile si de frustrarile mele si ca unii (cei mai multim probabil), il vor gasi chiar “chic”. Si nu tot de aceea am si pus notele pe care le-am pus si l-am si numit “cel mai bun din Bucuresti”? Ce sa fac daca imi tot aduce aminte de Institutul Oncologic de la Fundeni de cate ori imi aduc aminte de el sau cand ma uit la pozele astea. Dar vezi ca altora le sugereaza, dimpotriva, scene idilice si diafane, reverii spirituale etc. Ti se pare ca nu am fost cinstit in ce am scris???

        Reply

          Ca sa sintetizam, DA, 5 Elemente este de departe CEL MAI BUN restaurant chinezesc din Bucuresti din toate punctele de vedere: mancare, ambianta, servire!

          Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


2 + = eleven