Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   468 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   730 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   988 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   395 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   384 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.148 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   633 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.671 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   333 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.997 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   786 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   517 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   266 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.483 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.217 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   521 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.498 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.687 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   532 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   655 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Festival Gastronomic și Eco-Cultural cu ocazia Zilei Dunarii 2012



Asociatia Salvati Dunarea si Delta  (Jun 2012)
11.316 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

D’ale Gurii Dunarii

Festival Gastronomic și Eco-Cultural organizat cu ocazia Zilei Dunarii 2012

Savurati Dunarea și Delta!

Context

Ziua Dunarii este sarbatorita anual, pe 29 iunie (data ce marcheza semnarea la Sofia a Conventiei privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea, in anul 1994), la propunerea tarilor dunarene si sub auspiciile Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR).

In acest an, aproape 81 de milioane de persoane din tarile danubiene sunt invitate ia parte din cea de-a noua aniversare a Zilei Dunarii. Aflat in continua expansiune, aceasta a devenit cel mai mare festival al raurilor din lume. Obiectivul principal al zilei din acest an este de a implica oamenii şi de a accentua legaturile dintre state, precum și interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei. (www.danubeday.org)

Asociatia Salvati Dunarea și Delta organizeaza evenimentul central de Ziua Dunarii

In Romania, incepand cu anul 2007, Asociatia Salvati Dunarea și Delta organizeaza, in parteneriat cu Ministerul Mediului, evenimentul central de Ziua Dunarii sub auspiciile ICPDR si cu sustinerea Sistemului Coca-Cola in Romania.

Cu ocazia acestei manifestari, incepand cu 2010, aducem laolalta la Festivalul Gastronomic și Eco-cultural D-ale Gurii Dunarii comunitati din diferite etnii (romani, lipoveni, ucrainieni, greci, turci etc.) care beneficiaza in egala masura, de avantajele vietii pe malurile fluviului, in Delta Dunarii, ultimul spatiu de desfașurare a Dunarii inainte de varsarea in Marea Neagra.

Dorim astfel sa atragem atentia autoritatilor și publicului larg asupra nevoii de protejare a Dunarii și a Deltei Dunarii astfel incat de ele sa se poata bucura și generatiile viitoare. Festivalul este o ocazie de a informa cetatenii despre necesitatea unor ape mai curate, de a incuraja raportarea responsabila la natura Deltei Dunarii și de a ne implica in luarea deciziilor care afecteaza Dunarea.

Obiective

Dorim ca evenimentul organizat cu ocazia Zilei Dunarii sa inspire oamenii, comunitatile si tarile sa lucreze impreuna, dincolo de frontiere. Vrem sa incurajam oamenii sa priveasca dincolo de granitele lor nationale si sa ia in considerare multitudinea de popoare care traiesc in bazinul Dunarii. Astfel, Festivalul Gastronomic și Eco-cultural D’ale Gurii Dunarii iși propune sa aduca in atentia publicului larg dar și a autoritatilor locale și centrale traditiile etnofolclorice și gastronomice dobrogene ca modalitate durabila de dezvoltare locala. Așadar, ne propunem: promovarea traditiilor și obiceiurilor locale din Delta Dunarii; sprijinirea dezvoltarii proiectelor comunitare de ecoturism și a turismului cultural ca alternative la activitatile industrialeinca in desfasurare in Delta Dunarii; constientizarea opiniei publice fata de nevoia sprijinirii activitatilor economice durabile in dauna celor cu caracter distructiv pentru natura și comunitati locale; atragerea turiștilor din tarile dunarene carora Delta “le apartine”.

Parada culinara este intretinuta de cele mai bune ansambluri artistice dobrogene și din Delta Dunarii, care urmaresc promovarea si valorificarea folclorului si culturii traditionale specifice spatiului dunarean.

La festival participa reprezentantii atelierului de impletituri de la Mahmudia, dezvoltat in 2009 in cadrul unui proiect derulat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta. Acestia vor prezenta produse traditionale – rogojini, cosuri, vaze – confectionate din stuf si papura și vor face demonstratii de impletit si decorare.

De 3 ani D’ale Gurii Dunarii – date și fapte

Prima editie: 10 octombrie 2009

Locul de desfașurare: Uzlina, Delta Dunarii
Comunitati participante: 6
Premii puse in joc: 3, in valoare totala de 6.000 euro
Activitati: concurs gastronomic, reprezentatii artistice oferite de echipele inscrise in concurs, demonstratii oferite de meșterii atelierului de impletituri din papura de la Mahmudia

A II-a editie: 25-27 iunie 2010

Locul de desfașurare: Uzlina
Comunitati participante: 9
Premii in valoare totala de 18.000 euro
Activitati: concurs gastronomic, parada comunitatilor dunarene și deltaice, conferinta “Avem o Dunare. Cum procedam?”, dezbaterea cu tema “Importanta și mijloacele punerii in valoare a produselor traditionale și a alimentatiei traditionale”, demonstratii oferite de meșterii atelierului de impletituri din papura de la Mahmudia, excursie in Delta Dunarii

Alaturi de alti invitati de marca, ne-au onorat cu prezenta domnul Dacian Cioloș, Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, și domnul John Dalli, Comisarul european pentru sanatate și protectia consumatorilor.

A III-a editie: 30 iunie – 1 iulie 2011

Locul de desfașurare: Sulina
Comunitati participante: 8
Premii in valoare totala de 8.000 euro
Activitati: concurs gastronomic, parada comunitatilor dunarene și deltaice, conferinta de lansare a Strategiei Europene a Dunarii, demonstratii oferite de meșterii atelierului de impletituri din papura de la Mahmudia, excursie pe Dunare

Invitatii de marca ai festivalului au fost prticipantii la conferinta de lansare a Strategiei Europene a Dunarii, ministri de resort responsabili cu implementarea acestei strategii in Romania.

La fiecare editie evenimentul s-a bucurat de o reflectare media exemplara, beneficiind de zeci de articole in presa centrala și locala, la radio și televiziune. La cerere, putem pune la dispozitie rapoartele media ale evenimentului.

Festivalul D’ale Gurii Dunarii, a IV-a editie: 29 – 30 iunie

Activitati propuse

1. Organizarea unei conferinte pentru sarbatorirea unui an de la adoptarea Strategiei Dunarii.

2. Parada comunitatilor dunarene (de pe Dunare și din Delta Dunarii) (eveniment pentru publicul larg):

a) spectacole de dansuri și muzica etno, muzica fusion: folclor dunarean și deltaic oferit de comunitati si muzica electronica;

b) standuri de prezentare a zonei de origine a fiecarei echipe participante la festival.

3. Festival culinar: Eveniment accesibil juriului invitatilor de marca ai festivalului și publicului larg.

a)      Concurs de gastronomie intre echipele participante – Echipe de bucatari din comunitati deltaice se intrec in prepararea bucatelor traditionale specifice Deltei, cu peste de Dunare si Delta, legume proaspete, mirodenii si deserturi imbietoare. Premiile sunt folosite pentru finantarea proiectelor de dezvoltare locala din comunitatile castigatoare. Vor fi acordate urmatoarele premii: Marele Premiu (3.000 euro), Premiul Special (2.000 euro), Premiul Radu Anton Roman (1.000 de euro) și mentiuni (4 x 500 de euro)

b)      Standuri cu mancare traditionala

4. Proiectii de filme despre Dunare obtinute prin amabilitatea institutelor culturale și ambasadelor tarilor riverane

5. on-line: campanie de comunicare “Dunarea, un rau sanatos” folosind in principal social media (Facebook)

Locul desfașurarii

București, Muzeul Taranului Roman

Click pentru a deschide fisierul in format PDF

(comunicat de presa)



E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







cat costa biletul sau se intra pe baza de invitatie?

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four + 1 =