Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   185 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   195 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   558 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   695 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   315 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   298 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   987 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.384 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.657 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   694 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   461 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   228 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   579 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.109 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.354 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.018 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   425 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.390 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.071 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   577 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Ca Indiana Jones in Piata Obor



David Contant  (Nov 2012)
8.951 Vizualizarivizualizari
6 Comentariicomentarii
28 placut 
0 displacut 

 

Orice strain care vine in Romania – cea reala, nu cea rezervata pentru vizitatori – are parte de acest sentiment de aventurier. Aici poate gasi comori nebanuite, dar si capcane la tot pasul, sau situatii care sfideaza orice logica si in fata carora ramai fara replica. Acesta este sentimentul care m-a incercat din plin astazi, pentru ca am fost intr-un loc foarte romanesc – Piata Obor.

De dimineata, la ora 9.00, am stabilit o intalnire cu asistentul meu, Mihai si cu soferul restaurantului. Pentru a incepe cu dreptul si a nu exista confuzii, am hotarat sa ne vedem intr-un loc cat mai conoscut. Care ar putea fi locul cel mai cunoscut de langa o piata agro-alimentara? Sa fie o mustarie locala renumita? Sa fie un stand de legume al unui producator de legume bio? Niciuna din toate acestea nu se bucura de renume, ba chiar sunt complet anonime in Bucuresti. Cel mai cunoscut punct de intalnire in zona Pietii Obor, este localul McDonald’s

Prima constatare a fost, ca nu exista parcare pentru profesionisti, pentru restaurantele care s-ar aproviziona de aici. Cand compari trotuarul aglomerat cu imensele parcari ale hipermarket-ului, intelegi ca aici esti oricand binevenit… cu sacosa. A doua surpriza a fost sa vad majoritatea standurilor din hala inchise, chiar daca am venit la o ora pe care am considerat-o sigura, (in Franta ar fi trebuit sa fiu la cumparaturi la ora 6) si era prea devreme pentru ora inchiderii. Mergem la un stand, cumparam, platim si ni se zambeste, intr-adevar, prietenos. Factura?… “N-avem”. Suntem inca in spatiul public? Sau am nimerit din greseala in ograda personala a cuiva, care isi face propriile reguli?

La cativa metri mai departe, vad tarabe de detergenti si alte produse de curatat, chiar fata in fata cu standurile alimentare. Daca mie nu mi se permite in bucatarie sa pastrez produse de curatat decat in locuri bine izolate de spatiile in care sunt alimentele, cum pot fi regulile de igiena atat de diferite? Este ca si cum ai vedea ca nu e o problema ca cineva sa treaca pe rosu si restul circulatiei sa aiba acelasi curs. Te intrebi de ce altul poate si tie nu iti este permis, dar in acelasi timp, te gandesti la cat de periculos este pentru acela si pentru toti ceilalti.

Nu m-am lasat speriat de primele obstacole. Sunt un razboinic. Si am fost rasplatit cu comori. In Obor am gasit produse foarte frumoase. O cantitate mare de mere si suc de mere de la Voinesti, dar mai ales, ionatanul din aceasta zona. Merele costau intre 2 si 5 lei, iar sucul natural, 3 lei/500 ml. si 5 lei/litru, rosii coapte – 3 lei. Am gasit smantana grasa, aproape gratis – 11 lei, unt cu 85% grasime. O surpriza foarte placuta, avand in vedere ca in magazine se vand produse care se numesc in mod fals unt, avand un procent de 60% grasime. Untul are minim 82% grasime! Aici nu mai este vorba de jongleriile unui comerciant sau producator, ci avem o problema de legislatie. Am cumparat multe kilograme de legume, mere si suc de mere, etc. In orice piata ar fi trebuit, macar, sa pot inchiria, un carucior, sau sa am la dispozitie un mijoc de transport. Le-am carat dupa noi in mana, pana am cumparat pestele, carnea de pui si altele.

Am descoperit stiuca, un peste local foarte bun si proaspat, – prins ieri – la 14 lei. Am mai gasit si pui de ferma. Majoritatea produselor, sunt mai ieftine decat la marii distribuitori. Am ajuns la masina cu toate produsele. Extenuati si cu hernie de disc, am pornit catre restaurant.

In functie de cumparaturi, calculez meniul. Pretul meniului este de 35 lei. Bugetul meu este de 15 lei si nu vreau sa pun apa de la robinet cu morcovi, in farfurie. Starter-ul va fi cu oua adevarate si foarte proaspete, de la ferma, in combinatie cu spanac. Creez paharul cu spanac, oua florentine, o mica bucata de trufa neagra si paine crocanta. Felul Principal va fi compus din pulpe de pui de ferma, umplute. Am dezosat partea superioara si am umplut spatiul ramas liber cu o farsa de pui cu smantana grasa si oua de ferma. Am gatit in aburi pulpele invelite in folie. Sosul – o reductie de fond de pui cu verdeata. Desert – Mere de Voinesti caramelizate cu zahar brun si posate cu suc de mere. Rezulta o compozitie moale si delicata, care trebuie echilibrata cu un element crocant. Pentru asta, nucile caramelizate pot fi servite deasupra. Am mai folosit sare diamant de Slanic, unt de dovleac si clorofila.

Iata un meniu de trei feluri, creat cu produse din Piata Obor. Acest meniu a fost realizat cu ajutorul valoros al colaboratorilor mei, de origine nepaleza, din bucataria restaurantului The Gang. Este fantastic sa lucrezi cu asa oameni sobri si simpli care nu se plang niciodata si muncesc din greu.

Aceasta a fost doar prima zi. Va asteptam!

Culinary regards,

David Contant


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Nu mai vb de ce se intampla in strainatate,stati linistiti si apreciati tot ce aveti ptr ca in strainatate totul este egal cu o.Suntem cei mai frumosi si cei mai destepti,asa cum suntem,pacat ca nu ne apreciem valorile culinare ,si nu ne apreciem pietele,nu apreciem nimic.Afara nu exista nimic din ce avem noi,iar ce au ei este foarte prost ,scump,si chimic.Toti romanii de pretutindeni apreciaza asta,ptr ca numai atunci cand stai undeva plecat din Romania desoperi lucrul asta.In Germania nu exista nimic,nu au cultura in sensul asta(culinar),nu au educatie sanitara nu au nimic restaurantele se inchid la 9,exact esti pe vremea lui Ceausescu…asa ca imi pare rau ca nu va apreciati oamenii,care indiferent ce deschid ,cum deschid nu fac decat sa evolueze si sa va ofere ceva nou,bucurati va si nu mai incercati sa crede ti ca afara e nemaipomenit.

Reply

In final cineva care intadevar are curaj sa arate realitatea.Relu.

Reply

David,
Probabil asistentul si soferul au ales locul de intalnire pentru magazinul Obor si nu pentru piata….
Exista o parcare subterana, sunt lifturi…

Reply

    Are dreptate, Sorine. Ai mers vreodata cu plasele pline pana la parcarea subterana? Omul asta vorbeste de parcare pentru comercianti care sa se aprovizioneaza de acolo… deci cumpara multa marfa. Cum crezi ca o duc in parcarea subterana?…

    Reply

O sa venim sa si gustam, cat de curand!

Reply

Felicitari pt tot….esti formidabil!!!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


2 + three =