Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.105 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.684 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.132 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   773 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   961 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   817 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.860 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   982 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.956 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   767 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.610 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.582 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.038 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   753 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   558 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   958 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.188 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.547 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.653 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   990 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.282 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.002 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.186 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.114 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Lansarea JW Steakhouse



  (Apr 2011)
29.740 Vizualizarivizualizari
6 Comentariicomentarii
4 placut 
4 displacut 

 

“Astazi mi se implineste un vis”- sunt cuvintele executive-chef-ului JW Steakhouse, pronuntate cu ocazia lansarii oficiale a restaurantului, desfasurata ieri, 6 aprilie.

Simplitate si eleganta sunt cuvintele care exprima cel mai bine evenimentul care a avut loc in cadrul Hotelului Marriott. Fara discursuri pompoase, fara invitati speciali, fara vedete de plastic, fara balonase si fara extravagante.

Steakhouse-ul este un tip de restaurant de origine americana, specializat in prepararea fripturilor de vita. Restaurantul deschis in Bucuresti este cel de al doilea JW Steakhousedin Europa, primul fiind in Londra. Conducerea Marriott a luat hotararea deschiderii unui astfel de restaurant in urma cererii foarte mari de produse din preparate de carne de catre clientii fostului restaurant, Cupola. Nicolae Lica este cel care a creionat inca de la inceput acest proiect in Romania si l-a dus la bun sfarsit impreuna cu echipa sa, pana in ziua deschiderii. Bucataria JW Steakhouse are in spate nu doar oameni talentati si pasionati, dar si instrumente profesioniste, celebru fiind vasul Stub din fonta, recunoscut prin calitatea sa de a pastra preparatele la o temperatura inalta pentru o perioada indelungata. De altfel, bucataria deschisa de la JW Steakhouse nu are secrete si doar aruncand o privire iti dai seama, chiar strain fiind de orice notiuni de elemente de bucatarie profesioinsta, ca avem de-a face cu “high-class tools”. Plitele sunt incorporate in blat si totul se prepara la vedere.

Meniul troneaza deasupra bucatariei, scris pe o tabla neagra. La aperitive gasim Spinach and Artichoke Dip, Fried Calamari, Tartar de vita si Maryland Style Crab Cake. La supe si salate gasim Supa crema de crab, Kansas City Steak Soup, Beet and Goat’s Cheese Salad, Caesar Salad, Heritage Tomatoes & Onion and Gorgonzola, Chopped Salad si JW Iceberg. la felurile principale am pastrat JW Steak Burger, Fish &Chips, Spit-Roasted Chicken, Somon Norvegian Crocant cu piele, File de Ton la Tigaie. Meniul mai cuprinde si o lista de 104 soiuri de vinuri, aceasta varietate fiind, dupa explicatiile lui Nicolae Lica, „o normalitate”, avand in vedere importanta asocierii vinului perfect uni anumit tip de friptura. Preturile, pe care le gasiti chiar pe site-ul restaurantului, www.jwsteakhouse.ro, sunt evident, raportate la calitate, aperitivele variind intre 27 si 85 de lei, supele intre 36 si 95 de lei, iar felurile principale intre 45 si 200 de lei.

Punctul de atentie al serii a fost asadar, chiar bucataria si prepararea bucatelor, spre deosebire de alte evenimente de acest fel, unde se pune accentul mai degraba pe celebritatea invitatilor sau pe diverse gaselnite de organizare. Felicitam cu aceasta ocazie bucatarul sef pentru extraordinara alegere a prioritatilor, pentru pasiunea si bucuria pe care a reusit sa o transmita invitatilor legata de lansarea acestui restaurant si reproducem, mai jos, fragmente din discursul sau de introducere, recompensat cu aplauze indelungate din partea invitatilor:

“(…) Ne-am asigurat ca fiecare mancare care va iesi din aceasta bucatarie se va ridica la nivelul asteptarilor dumneavoastra sau, cu siguranta, le va depasi. Ceea ce mi-am propus este ca pentru dumneavoastra si pentru viitorii client JW Steakhouse sa aiba placerea de a gusta de fiecare data cand ne veti trecea pragul cele mai delicioase preparate care se gasesc in steakhouse-ul american. Iar daca pasiunea si talentul meu de bucatar ar fi fost suficiente ca toate aceste lucruri sa se intample, probabil ca ar fi fost mult mai simplu si s-ar fi terminat mai repede. Insa experienta m-a invatat ca atunci cand vrei sa fii cel mai bun, trebuie sa te inarmezi pe masura. Iar in cazul meu, armele de care aveam nevoie sunt : (…) broiler, un gratar special pentru steakhouse-uri, este un gratar care gateste carnea aproape de perfectiune si spun aproape de perfectiune pentru ca, pana la perfectiune intervine talentul bucatarului; Staub, unul dintre cei mai renumiti producatori de vase de gatit, vase care pastreaza mancarea calda pe o durata indelungata. Tot acest arsenal imi va fi partener de nadejde in aceasta seara, cand voi gati pentru dumneavoastra.(…) Carnea pe care o folosim este Black Angus USDA Choice, este proaspata, este maturata la un maxim de 21 de zile dupa care intervine o procedura de maturare pana in momentul desfacerii din pachet. Ce as vrea sa observati este marbelingul sau marmoratia, care da suculenta si o savoare extraordinara carnii in momentul gatirii la broiler. Pe langa carnea de calitate, care se regateste la noi in meniu, avem si o varietate de garnituri si salate care vin sa va intregeasca experienta dumneavoastra in steakhouse-ul nostru. Va spuneam mai devreme ca astazi  mi se implineste un vis. Fiind alaturi de dumneavoastra mi-am dat seama ca toate detaliile, toate amanuntele pe care le-am gandit in momentul inceperii acestui proiect, se afla in acest loc  minunat. Insa exista un singur lucru care nu s-a intamplat, bucuria mea si a echipei mele de a va servi cu aceste delicii. Dar inainte permiteti-mi sa va multumesc impreuna cu echipa mea pentru ca ne sunteti primii clienti.”


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Cu greu am putut citi acest text. Pana la urma m-am uitat pe ZF. Textul de acolo este mult mai scurt si are mult mai multe informatii. Sa scrie cineva logic, direct, simplu, dar nu simplist, nu costa o avere, ci cateva sute de euro.
Fotografiile ar trebui sa se poata vedea mai mari?

Reply

    Vezi ca poti citi stirea ca stire in cealalta sectiune (“Stiri) – aici e povestea romantata. Sunt niste buguri aici la poze, ar fi trebuit sa se deschida fiecare poza, o sa reparam in curand, scuze!
    GB

    Reply

      S-a rezolvat problema cu fotografiile.
      Am vazut stirea. Nici ca poveste romantata nu-mi place. Este o lalaiala si atat. Sigur puteti mai mult.
      Nu va critic, pentru ca n-am ce face in timpul liber. Din contra. (Care timp liber?) Numai ca se poate mult mai mult.

      Reply

        Restograful nu a fost conceput ca un site focusat pe content – sau, oricum, de tipul acesta de content, cu articole si cu stiri. Nu putem si nici nu vrem sa concuram cu site-urile marilor grupuri de presa, care au alte mijloace la indemana. Din cate stiu eu, cam toate site-urile despre restaurante mai cunoscute au intr-un fel sau in altul legaturi cu vreun grup de presa – si e normal sa fie asa. Incercam sa fim mai buni decat ei pe evaluari de restaurante, nu pe stiri si pe articole – cel putin deocamdata…
        GB

        Reply

          :) Pe site-urile similare ale marilor trusturi, apar multe texte slabe, fotografii irelevante etc. La evaluarile restaurantelor, voi aveti texte foarte bune si exceptionale, precum si fotografii potrivite. Este pacat sa pierdeti ceea ce aveti acolo cu unele texte extrem de slabe in restul site-ului (nu ma refer la cronicile tale). Macar sa fie bune.

          Reply

          Ei, daca marile trusturi au ajuns mari chiar daca au texte slaba si fotografii irelevante, poate ajungem si noi…

          GB

          Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 4 = twenty