Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   618 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   385 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   796 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.154 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   433 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   414 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   480 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.210 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   663 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.826 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   360 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.203 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   851 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   562 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   292 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   648 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.191 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.592 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.382 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   586 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.086 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   574 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   700 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Museum – o alta cronica subiectiva



Ileana Marinescu  (Jun 2010)
10.753 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
9 placut 
0 displacut 

 

Fac parte dintre acele persoane care iubesc plimbarile in locuri linistite (mersul pe jos chiar ne face bine, in general) iar daca pe traseurile respective mai intalnesc si un restaurant retras situatia este cu atat mai incantatoare. Pentru ca stau aproape de zona Cotrocenilor nu odata m-am oprit la restaurantul Museum.

Din punct de vedere al locatiei, pentru mine este locul ideal pentru a intrerupe  plimbarea spre a gusta ceva din gastronomia fina sau, de ce nu, doar pentru a ma rasfata cu “un dulce”.

Situat la rascrucea strazilor dr. Clunet si dr. Robert Koch (in apropiere de biserica Sf. Elefterie) restaurantul este destul de ferit de forfota obositoare a masinilor “nervoase” si este gazduit de o casa veche (cum era previzibil) care nu a suferit mari transformari. Puteti alege sa stati afara, sub umbrele, numai ca ochii nu se vor putea desfata cu vreo gradinita cu flori (desi locul  este impodobit cu cateva plante, in ghivece) sau cu o parte din arhitectura zonei (din cauza gardului inalt si opac). Multumiti vor fi cei care doresc sa stea departe de privirile curioase ale trecatorilor sau/si cei care nu suporta aerul conditionat.

Asezati la masa aveti de ales (pentru inceput) dintre cateva antreuri apetisante, vesel “colorate”, cum ar fi salata cu ficatei de pasare. Va intrebati unde-i culoarea? Ficateii calzi sunt asezati pe o portie de salata verde (diferite tipuri de salata) iar peste ei se gaseste un sos aromat, dulce-codimentat, gelatinos, amestecat cu mici cuburi de morcov. La drept vorbind, daca aflam din meniu ca sosul este condimentat as fi ales altceva. Dar am trecut peste acest amanunt pentru ca am nimerit o mancare gustoasa, lejera si destul de mare ca sa-mi potoleasca pofta de mancare; in sensul acesta, recunosc, m-au ajutat si chiflele pufoase si caldute (acoperite in servet). Nici nu a costat mult: doar 19 lei.

Sunt multe de incercat din gama antreurilor; puteti fi serviti cu salata cu somon afumat si branza de capra. Am inteles ca branza (care inainte o puteati primi prajita intr-un invelis auriu – pacat ca nu mai e in meniu!) se aseaza intre doua felii de sfecla. Pentru mine combinatia e chiar interesanta, nu numai pentru papilele gustative ci si pentru retina sensibila.

De se intampla sa nu fiti in bani, dar aveti de stat mai mult pe la birou, puteti incerca “oferta rapida pentru pranz”; depaseste cu putin pretul unui aperitiv, adica nu veti achita mult in plus: 24 lei.

In zilele insorite si blande ale toamnei ma gandesc ca s-ar putea sa va opriti asupra unei alte mancari usoare, caz in care puteti incerca din variantele de peste: somon, Dorada, lup de mare, creveti. Crustaceele sunt mai fitoase (ca intotdeauna) si va costa 69 lei dar va puteti limita la fileul de salau crocant care se opreste la 31 lei.

Pentru aceia dintre voi care nu va puteti ridica de la masa pana nu gustati o bucata de carnita mai consistenta (sau o halca sanatoasa) va spun ca meniul este chiar generos. Daca stiti ca puiul, curcanul, rata sau “cocosul pitic” (parca-l si vad fugind cu penele pe el, inca) nu va satura foamea, puteti opta pentru traditionalul porc (caramelizat de data aceasta), mielul confiat (“deliciul sultanului”) ori muschiul de vita in crusta de branza. Din toate aceste variante apetisante – numite de baza – mi-a atras atentia (si voi incerca data viitoare) foie gras-ul cu piure de telina si sos de mure, chiar daca banuiesc ca la final va trebui sa ma “dreg” cu un ceai verde (sa mai scap de grasimi si de oxidare!). Curiozitatea aceasta ma va costa 69 lei in timp ce restul se afla mult sub acest barem; preturile felurilor de baza (cu carne) incep de la 25 lei.

Cand ajungeti la Museum nu merita sa plecati fara sa incercati desertul (sau macar desertul). Le-am incercat aproape pe toate dar de cele mai multe ori m-am oprit asupra tartei calde cu mere, inghetata si scortisoara. Este pur si simplu DELICIOASA si costa numai 12 lei, de fapt ca orice alt desert propus aici.

La modul general, Museum este un restaurant unde v-ati putea simti bine: gasiti mancare fina, liniste, curatenie, bucatari iscusiti. Nici ospatarii nu sunt mai prejos: sunt atenti la clienti si prind repede chiar si glumele; destul de des nimeresc in tura unei ospatarite, tinara si vigilenta, care alearga de colo-colo (precum o veverita) si niciodata nu-si pierde zambetul de pe fata.

Ce nu mi-a placut niciodata a fost finisajul peretilor interiori. Am observat, insa, ca   s-a incercat o remediere pe linia aceasta si nu fara oarecare success. S-au pastrat vechile tablouri-portret care acum sunt mai bine puse in evidenta, dupa repozitionarea lor si modificarea iluminatului; pe peretii salonului de nefumatori se gasesc mici tablouri cu imagini din vremea Micului Paris.

Finisajului exterior a ramas fara atentia necesara (pe care meniul a primit-o). Din cate mi-am dat seama, vechea infatisare a fost improspatata doar cu vopsea, nereusindu-se schimbarea aspectului batranicios care, inca, se mai intalneste in cartierul select numit Cotroceni.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× seven = 56