Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   185 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   195 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   558 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   695 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   315 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   298 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   987 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.384 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.657 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   694 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   461 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   228 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   579 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.109 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.354 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.018 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   425 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.390 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.071 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   579 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Olimpiada de Gastronomie, IKA 2012



Federatia Bucatarilor din Romania  (Jul 2012)
6.346 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
7 placut 
0 displacut 

 

In data de 19 iulie, la conferinta de presa care va avea loc la sediul Federatiei Bucatarilor din Romania, se va face cunoscuta Echipa de Bucatari a Romaniei, care ne va reprezenta tara la una dintre cele mai importante competitii gastronomice, IKA 2012.

Cu ocazia acestei intalniri se da startul antrenamentelor si demonstratiilor culinare ale bucatarilor Echipei Nationale si Echipei Regionale Bucuresti – FBR. Urmatorul antrenament se va desfasura la Constanta, in perioada 21 – 23 Septembrie 2012, cu ocazia concursului international pentru elevi “Trofeul Balada Nej” – “Bucatar European – Gust traditional”.

La editia cu numarul XXIII a Olimpiadei de Gastronomie, care se va desfasura in perioada, 6-9 octombrie 2012, la MESSE ERFURT, competitie care se organizeaza o data la patru ani in Germania, bucatarii Echipei Nationale a Romaniei si Echipa Regionala Bucuresti – Federatia Bucatarilor din Romania, vor reprezenta tara noastra.

Echipa Nationala a Bucatarilor din Romania este compusa din:

1. Ioan FLORESCU – Capitan de echipa
2. Cornelia GHIŞOI – Bucatar
3. Orlando Laurentiu ZAHARIA – Bucatar
4. Mihai NEACŞU – Bucatar
5. Samuel RUS – Bucatar
6. Carmela DRAGOMIR – Cofetar
7. Gabriela BERECHET – Presedinte FBR si Managerul echipei

Peste 1.600 de profesionisti, bucatari si cofetari, din peste 50 de tari, peste 300 de participanti individuali si mai bine de 350 de reprezentanti media isi dau intalnire la cea mai prestigioasa competitie culinara, Olimpiada de Gastronomie! Competitia se va desfasura intr-un spatiu expozitional de 46.150 mp.

Despre membrii Echipei Romaniei:

Ioan FLORESCU – Capitan de echipa; Multiplu campion national si international, a III-a Olimpiada de Gastronomie la care participa, Bucatar Şef la Hotel Belvedere Brasov, Castigatorul finalei Arena Bucatarilor Selgros, 2011, Finalist al competitiei bucatarilor MetroChef, 2011, Castigator al semifinalei regionale MetroChef Brasov, 2012.
Cornelia GHIŞOI – Bucatar; Multipla campioana nationala si internationala, a reprezentat Romania la prima editia a concursului “One World in a Plate”. Bucatar Şef la Aro-Palace Hotel Brasov *****; Membra a Echipei Nationale la alte 2 editii ale Olimpiadei si a echipei nationale pentru Campionatul Mondial; Singura femeie bucatar din Romania membru al juriului WACS – Categoria de jurizare B.
Orlando Laurentiu ZAHARIA – Bucatar; Castigatorul editiei a II-a a Trofeului Bucatarul de Aur al Bucurestiului, 2010; Castigatorul Regionalei Craiova a competitiei MetroChef 2012; Bucatar Şef.
Mihai NEACŞU – Bucatar; Castigatorul regionalei MetroChef Iasi, 2012; Bucatar Şef la restaurantul David’s din Bacau.
Samuel RUS – Bucatar; Bucatar Şef – patron  Restaurantul ”To Chefs” din Oradea; Participant la competitii culinare din tara.
Carmela DRAGOMIR – Cofetar; Membru in lotul olimpic, IKA 2008; Medaliata cu Aur si Argint la Campionatul Mondial, Luxembourg 2010, individual; Medaliata cu Bronz la Echipa Regionala ASPROGAST-Romania, Luxembourg 2010; Multipla campioana nationala si internationala la competitiile de profil din Turcia, Cipru, Erfurt, Luxembourg.
Gabriela BERECHET – Team Manager; Presedintele Federatiei Bucatarilor din Romania; Membru al juriului MetroChef; Team managerul echipelor medaliate cu Bronz in Malta, Cipru, Campionatul Mondial din Luxembourg 2010; Reprezentantul Woman in WACS pentru Europa-Centrala.

Regulamentul pentru Echipa Nationala:

Clasa R – Restaurantul Natiunilor

Pregatirea unui meniu de 3 servicii pentru 110 persoane, la un cost de maximum 9 euro/meniu (cina)
Meniul se pregateste in 5 ore si se serveste in 2 ore;
Capitanul de echipa asista toate preparatele.

Clasa Arta Culinara – Bufet rece – categoriile A, B si C.

Echipa Nationala de Juniori – IKA 2012

Silviu SCORNEA – teamchef
Dragos BERCEA – bucatar ”Cabana Vanatorilor” Predeal
George BACIU – bucatar, Grand Hotel Continental, Bucuresti
Iulian CHIVU – bucatar, Grand Hotel Continental, Bucuresti
Stefan  Raul MIHALYCSEK – bucatar, Restaurantul Palazzo din Oradea
Viorica BEȘLEAGĂ – cofetar, SC DELICE INTERNATIONAL SRL, Campina, Prahova

Tematica:

Clasa R – Restaurantul Natiunilor

Pregatirea unui meniu de 2 servicii pentru 90 persoane, la un cost de maximum 7 euro/meniu (dejun)
Meniul se pregateste in 5 ore si se serveste in 2 ore;
Capitanul de echipa asista toate preparatele.

Clasa Arta Culinara – Bufet rece – categoriile A, B si C.

Echipa Regionala Bucuresti – FBR

Henrik SEBOK – Capitan de echipa. Celebritatea profesionala a lui Henrik Sebok depaseste granitele competitionale interne si internationale; Executive Chef Howard Johnson Grand Plaza Bucharest – Restaurant AVALON, Henrik Sebok este medaliat cu Bronz la Campionatul Mondial Luxembourg 2010, clasa individual.
Daniel STOENESCU – Bucatar, singurul roman la SIRHA, LYON 2011, Executive Chef HoReCa Expert – Restaurant La Fattoria.
Eugen GROSU – Bucatar, Bucatarul de aur al Bucurestiului, 2011, restaurant ”Casa Doina – La Sosea”, Bucuresti
Razvan ALEXANDRU – Bucatar, tanar si talentat discipol a lui Ferran Adria, Executive Corporate Chef City Grill
Adriana IBREAN – Cofetarul de la SIRHA LYON 2011, SC DELICE INTERNATIONAL SRL

Invitati speciali la prezentarea echipei nationale de seniori, juniori si a echipei regionale a Bucurestiului – dl. Stefan BERCEA – Presedinte ANBCT-Romania, dl.. Dumitru BURTEA – presedinte onorific ANBCT-Romania, membru de onoare WACS (World Association of Chefs Societies), Presedinte Euro-Toque Romania, dl. Niculae NEJLOVEANU – presedinte ASPROGAST-Romania, membru afiliat WACS din 2010.

Obiectivul Echipei Romaniei este acela de a deschide oportunitati tinerelor generatii de bucatari in competitiile internationale, consolidarea unui grup de traineri ai echipei nationale pentru seniori si pentru juniori, castigarea unei medalii de argint si promovarea valorilor gastronomiei romanesti.

Pentru detalii:

[email protected] , Persoana de contact: Gabriela Berechet – presedinte FBR.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 − five =