Stiri     Sortare dupa:  

La Lavanda - o noua destinatie de vizitat pe Valea Prahovei
(Feb 2016)
   1.692 vizite  0 comentarii   

Pentru amatorii calatoriilor scurte prin tara si pentru toti cei care sunt in cautarea unor noi destinatii culinare aproape de Bucuresti, venim cu o veste buna. In comuna Cornu, cam la 30 de minute de Ploiesti, a aparut acest restaurant cu un design savuros: La Lavanda. Asa cum ii spune numele, ...

............................................citeste tot

Gastronomie fina pentru toti - delicii din fructe de mare la Octopus
(Jan 2016)
   1.292 vizite  3 comentarii   

Un restaurant specializat in prepararea fructelor de mare s-a gandit sa dea startul unor zile de festin. Astfel, la Octopus (Contemporany Mediteranean Restaurant) puteti degusta preparate din gastronomia fina, fructe de mare si preparate din peste. Sunteti asteptati intre 28 si 30 Ianuarie la ...

............................................citeste tot

O poveste frumoasa cu un bistro si produsele de la micii furnizori locali
(Jan 2016)
   757 vizite  0 comentarii   

Bistro de l'Arte din Brasov ajunge sa fie personaj in diverse povesti frumoase. Acest mic bistro a fost printre primele locuri participante la o initiativa generoasa cu denumirea de "cafea in suspendare": clientii puteau sa cumpere o extra cafea, un extra preparat, pe care cei de la bistro il puneau...

............................................citeste tot

Gourmet Festival - sarbatoare in aer liber cu street food si fine dining
(Jan 2016)
   236 vizite  0 comentarii   

Festivalurile culinare sunt ocazia perfecta pentru a descoperi toti jucatorii din aceasta piata, de la micii producatori pana la noutatile celor mai mari si mai cunoscuti. Un astfel de eveniment este si Gourmet Festival, un eveniment care pregateste scena culinara a Bucurestiului pentru vara lui ...

............................................citeste tot

Un restaurant romanesc la International Green Week la Berlin
(Jan 2016)
   882 vizite  0 comentarii   

Un restaurant romanesc, unul care are si ferma proprie unde isi cultiva graul, isi face carnatii sau de unde isi ia lapte direct de la sursa, se numara printre participantii targului International Green Week de la Berlin. Restaurantul Cocosu' Rosu a ajuns cu taraba la Berlin unde-si prezinta ...

............................................citeste tot

Un restaurant din Bucuresti are propria sa ferma de gaini
(Jan 2016)
   1.199 vizite  2 comentarii   

Un restaurant din Bucuresti a anuntat ca si-a facut propria ferma unde gainile cresc in voie, vesele si fara stres. Astfel, un local din Bucuresti se aliniaza tendintelor deja adoptate de restaurante din afara, si anume productia proprie a materiei prime. Ca sa nu mai pastram misterul: ...

............................................citeste tot

Restaurantul IKEA din Bucuresti se inchide pentru renovari
(Jan 2016)
   2.199 vizite  1 comentarii   

Reprezentantii IKEA au anuntat ca restaurantul din Baneasa se va inchide, incepand cu data de 11 ianuarie. Insa, acesta isi va redeschide portile pe 15 februarie, dupa ce vor fi terminate lucrarile de renovare. Conform comunicatului de presa, in cadrul lucrarilor de renovare vor fi ...

............................................citeste tot

Veg Awards 2015 - cine sunt castigatorii
(Dec 2015)
   910 vizite  0 comentarii   

In Romania exista Asociatia Vegetarienilor. Aceasta a organizat anul acesta si o prima editie a unor premii menite sa aduca omagiile de rigoare celor care se implica in universul vegetarian romanesc. Astfel Veg Awards 2015 a adus premii unor oameni, restaurante, dar si initiative care au contribuit ...

............................................citeste tot

Fumatul a fost interzis in toate restaurantele si cluburile din Romania
(Dec 2015)
   470 vizite  4 comentarii   

Dupa mai multe saptamani de amanari, proteste, revolte pe Facebook ale fumatorilor/ nefumatorilor care se simt discriminati etc.,  parlamentarii din Camera Deputatilor au votat legea care interzice fumatul in "orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma ...

............................................citeste tot

Hot Dog Party la Ludic
(Dec 2015)
   281 vizite  0 comentarii   

Ludic, un pub cu mancare buna, jocuri si atmofera vesela, a inceput sa pregateasca, miercuri de miercuri, cate un hot dog special. Miercurea aceasta echipa Ludic anunta inchiderea sezonului de hot dogi cu un eveniment special, Hot Dog Party. Aici vor veni ca invitati speciali toate cele 8 astfel de...

............................................citeste tot

Un nou meniu haute gamme la restaurantul L'Atelier
(Dec 2015)
   571 vizite  0 comentarii   

Ne bucuram cand primim vesti ca un restaurant si-a schimbat meniul. E semn bun ca a stat si s-a gandit cum sa-si dea un refresh, ca si-a studiat publicul si ca stie cam care ar fi preferintele acestuia si ca e cumva in pas cu tendintele culinare. De curand am fost informati ca un restaurant de top ...

............................................citeste tot

O noua calatorie culinara in bucataria romaneasca
(Dec 2015)
   741 vizite  0 comentarii   

Don Catering este serviciul prin care comandati mancare buna, dar si sustineti producatorii locali din Romania. V-am povestit despre ei cand s-au lansat, iar acum a venit momentul sa va spunem despre o alta calatorie culinara, una in care anunta si deschiderea unei brutarii in Valea Dragului, un ...

............................................citeste tot

O lectie si-o degustare cu paste de casa si trufe
(Nov 2015)
   755 vizite  0 comentarii   

London Street Atelier e un mic bistro din Dorobanti, de fapt e un atelier de gatit si un loc pentru degustari. Sub conducerea lui Rachel Sargent, o englezoaica pasionata de gastronomie, la London Street au loc diverse evenimente la care se gateste, se degusta, se invata si de desfata simturile. ...

............................................citeste tot

Bucataria Romaneasca Reinterpretata la Chefs Experience
(Nov 2015)
   1.064 vizite  0 comentarii   

Evenimentele culinare in Bucuresti mai numara o cina plina de savoare. E vorba de o masa bogata cu preparate inspirate din bucataria romaneasca, cina care se va tine la restaurantul Chefs Experience. Detaliile despre acest eveniment culinar le aflam chiar de la membrii restaurantului: In fiecare ...

............................................citeste tot

Iarna in Sibiu intr-o calatorie culinara cu retete vechi din cultura gastronomica a Transilvaniei
(Nov 2015)
   369 vizite  0 comentarii   

Echipa MyTransylvania este cea care a revitalizat aceasta zona a Romaniei si care a gasit un unghi de abordare absolut delicios pentru turisti: cel culinar. De curand si prestigiosul ghid de calatorii Lonely Planet a desemnat Transilvania ca destinatie de top pentru anul 2016, asteptandu-ne astfel ...

............................................citeste tot

Smart food and wine: cina in stil frantuzesc cu rata si vin
(Nov 2015)
   771 vizite  0 comentarii   

Restaurantul Voila din Bucuresti gazduieste o cina speciala in care puteti afla totul despre gustoasa rata, dar si despre vinul potrivit pentru acest preparat frantuzesc de exceptie. Cina in stil frantuzesc cu accente gourmet si vinuri sofisticate va avea niste maestri la butoane: Radu Dumitrescu...

............................................citeste tot

Bulinele rosii inchid localurile din Centrul Vechi
(Oct 2015)
   614 vizite  0 comentarii   

Toate localurile din Centrul Vechi care se afla in cladiri cu bulina ar putea fi inchise in viitorul apropiat. Din cele 200 de baruri, cafenele, restaurante si cluburi care-si desfasoara activitatea in Centrul Vechi din Bucuresti, mai mult de jumatate au fost expertizate cu risc seismic ridicat...

............................................citeste tot

Ciorbite in asteptare pentru oamenii nevoiasi, la un restaurant din Bucuresti
(Oct 2015)
   3.888 vizite  3 comentarii   

Un restaurant din Bucuresti a avut idee foarte frumoasa de a-i ajuta pe cei nevoiasi, care nu-si pot permite o masa calda, prin programul "ciorbite in asteptare", pe modelul "cafelei in asteptare". Acesta functioneaza astfel: clientii mai generosi platesc doua portii de ciorba (sau un alt fel ...

............................................citeste tot

Degustare de vinuri la Dianei 4
(Oct 2015)
   759 vizite  0 comentarii   

Gastropub-ul situat intr-o casa cu poveste si istorie, Dianei 4, organizeaza in week-end-ul urmator o degustare de vin pentru amatorii acestei licori, dar si pentru cei mai putin initiati in tainele oenologiei. Ca la orice degustare de vin, nu vor lipsi nici preparatele atent gandite special pentru ...

............................................citeste tot

Se redeschide Acuarela Bufet
(Oct 2015)
   414 vizite  0 comentarii   

Acuarela Bufet, bistro-ul central cu diverse mancaruri urbane si spatiu de afisare pentru artisti, se redeschide sambata aceasta cu un vernisaj. Despre eveniment aflam mai multe direct de la echipa locului: Sambata, 24 octombrie, de la 12:00, redeschidem portile Acuarela Bufet cu vernisajul „...

............................................citeste tot

The Harbour - un design nou, mai viu, mai colorat, si un meniu nou
(Oct 2015)
   654 vizite  1 comentarii   

The Harbour este unul dintre restaurantele cu vechime din capitala. Localul din piata Amzei a fost de curand renovat, dar nu inainte sa treaca si printr-un redesign conceptual. Detaliile despre "noul" The Harbour le aflam direct de la echipa: “The Harbour”, restaurantul din Piata Amzei, s-a ...

............................................citeste tot

Pofta buna la o fapta buna - sau cand restaurantele sprijina cauza Habitat for Humanity
(Oct 2015)
   524 vizite  0 comentarii   

Initiativele de bine isi gasesc din cand in cand loc si in planul de actiune al restaurantelor din Bucuresti. Acesta este cazul si unui nou proiect menit sa stranga fonduri pentru asociatia Habitat for Humanity. Sub sloganul “Pofta buna la o fapta buna”, Habitat for Humanity Romania si ...

............................................citeste tot

Festivalul fructelor de mare, 15 - 18 octombrie
(Oct 2015)
   971 vizite  0 comentarii   

Doua restaurante cu specializarea in prepararea fructelor de mare si-au unit fortele si pregatesc un festival dedicat acestor preparate. Daca vreti sa degustati mancaruri care sa va aminteasca de vacanta de vara, sunteti invitati in apropierea statiei de metrou Crangasi la un festival in aer liber...

............................................citeste tot

Casa Victoria Floreasca - deserturi intr-o ambianta retro chic
(Oct 2015)
   1.321 vizite  0 comentarii   

Pe harta Bucurestiului se adauga un nou loc in care puteti iesi la o prajitura, ca pe vremuri. Casa Victoria Floreasca e noul spatiu cu deserturi pe care il puteti vizita ori de cate ori vi se face pofta de ceva dulce. Mai multe despre aceasta cofetarie aflam din detaliile de mai jos:  S-a ...

............................................citeste tot

O calatorie culinara cu scopuri de bine
(Oct 2015)
   382 vizite  0 comentarii   

In oras va avea loc un nou eveniment culinar, de data asta unul semnat de o firma de livrari mancare. Data e setata pentru 15 octombrie, locul e stabilit, au ales si chef-ul care va gati live la eveniment. Mai multe detalii aflam de pe pagina evenimentului: Don Catering va invita sa descoperiti ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

Restaurante noi in nordul Bucurestiului



(Apr 2013)
7.079 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Piata restaurantelor din Bucuresti e in scadere si zilnic se inchid restaurante, insa aproape toate sunt inlocuite de altele noi, cu alti proprietari, alt concept, amenajate si mai frumos etc. Iata cateva lansari de restaurante din ultimele saptamani, doar in zona Dorobantilor – Aviatorilor:

Astazi se deschide, cu pompa, noul restaurant al lui Joseph Hadad – si primul dintr-o serie, daca e sa ne luam dupa ce scrie pe site-ul lui. Si-a pus numele pe el, « Joseph by Joseph Hadad », ca sa fie clar. Acesta a luat locul lui Mercado, care a stat deschis putin timp, desi era foarte bun. Nu e foarte clar daca Joseph by Joseph Hadad trebuie privit ca un restaurant nou sau doar ca o repozitionare a lui Mercado.

La cativa pasi de Joseph by Joseph Hadad, spre Kiselev, patronii de la Midocar au deschis restaurantul Nostri, cu bucatarie italiana, care a locul lui Le Petit Duc. Acum e intr-o perioada de rodaj, am inteles ca va avea o lansare oficiala in curand.

Salt s-a deschis si el, dupa o perioada foarte lunga de amenajare, in Herastrau, in locul fostului restaurant de la Bonton Palace.

Niste Italieni au redeschis saptamana trecuta locatia din Piata Dorobantilor, unde au fost mai multe restaurante de-a lungul timpului (Trattoria Roma, apoi unul unguresc, nu-i mai tin minte numele), cu o investitie destul de consistenta si dupa lungi renovari. Se numeste Italia in Bocca.

Yoshi, al familiei lui Marius Tuca si al lui  Mircea Varlam a luat locul lui G Bar (Ginger Bar) in Piata Floreasca, acum cateva zile, si are ca ambitie sa devina repede referinta in materie de sushi in Bucuresti. Are toate sansele sa ajunga acolo, pentru ca e foarte bun. De fapt, Yoshi e fostul Itadaki Sushi cu o infuzie masiva de capital si mutat din locatia care devenise prea mica si nu mai tinea pasul nici cu standingul pe care si-l doreau patronii.

Dintre restaurantele cu totul noi, adica in locuri unde nu au mai fost altele inainte: Zabaione, al lui Razvan Paunescu si al italianului Palumbo, care e si chef, chiar in rondul de la Charles de Gaulle. Un restaurant foarte frumos si bun, despre care se va vorbi mult in oras, sunt convins. Si un restaurant spaniol, La Rambla, deschis de catre o familie de romani care a lucrat ani lungi in Spania, tot prin locuri cu mancare, la etajul de la Mario Plaza, in Piata Dorobantilor. Bun si acela, am scris despre el pe Restograf. (GB)

(poza e de pe www.deviantart.com)

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?



Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two + 8 =


6.500.121 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE SI:

descopera cele mai tari restaurante din Bucuresti afla unde e cea mai buna mancare din oras
aboneaza-te