Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     Stiri     Sortare dupa:  

Programul Fete de la Gastronomie
(Sep 2014)
   614 vizite  0 comentarii   

Intre 26 in 28 septembrie, sarbatorim impreuna gastronomia -  Fete de la Gastronomie! Prima editie a Fete de la Gastronomie, o serie de evenimente care celebreaza gastronomia franceza, va fi organizata in perioada 26-28 septembrie, la Bucuresti, de catre Ambasada Frantei in Romania, Camera ...

............................................citeste tot

Vitis Metamorfosis au crama lor acum
(Sep 2014)
   362 vizite  0 comentarii   

Producatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis a inaugurat oficial prima crama proprie

Vitis Metamorfosis, producator de vinuri premium din regiunea Dealu Mare, a inaugurat oficial prima sa crama – din Vadu Sapat, comuna Ungureni. ...

............................................citeste tot

Saptamana Restaurantelor revine cu editia de toamna
(Sep 2014)
   556 vizite  0 comentarii   

Dupa rezultatele excelente ale primei editii (16-23 mai), organizata in Bucuresti, SAPTAMANA RESTAURANTELOR revine cu editia de toamna, in perioada 22-28 septembrie, atat in Capitala cat si in cateva din marile orase ale Romaniei. DESPRE SAPTAMANA RESTAURANTELOR Saptamana Restaurantelor este ...

............................................citeste tot

Un Maitre cuisinier de France la Fete de la Gastronomie la Bucuresti
(Sep 2014)
   399 vizite  0 comentarii   

Domnul Dominique Frerard este bucatar sef, detinator al titlu Maitre cuisinier de France si chef la restaurantul "Les Trois Forts" al Hotelului Sofitel din Marsilia. Indragostit de aromele din sudul Frantei si un mare calator, el a acceptat sa fie patronul spiritual al primei editii a "Fete de ...

............................................citeste tot

La Fete de la Gastronomie e in 26-28 septembrie anul acesta
(Aug 2014)
   1.664 vizite  0 comentarii   

La origine « stiinta stomacului », gastronomia devine in timp o adevarata arta de a prepara mancaruri alese si de a le aprecia. Gastronomia incepe atunci cand nu ne mai este foame. In prezent este o arta, un lux, o filosofie de viata si o stiinta foarte precisa. Gastronomia vine de fiecare data cu...

............................................citeste tot

Retsina s-a mutat langa OSHO, cu care face acum corp comun
(Jul 2014)
   679 vizite  0 comentarii   

In urma unei oportunitati de spatiu, familia Malideros a decis relocarea restaurantului Retsina langa OSHO. Noua formula functioneaza de miercuri, 30 iulie. Administrarea mai eficienta a afacerii si faptul ca cele doua restaurante au acum bucataria comuna au fost principalele criterii care au stat ...

............................................citeste tot

Aurelia Visinescu lanseaza un vin nou
(Jun 2014)
   1.355 vizite  0 comentarii   

Un nou vin semnat Aurelia Visinescu: KARAKTER ENTUZIASM 2013; Primul cupaj din linia KARAKTER

Vinurile din linia KARAKTER semnata de Aurelia Visinescu reflecta armonia dintre soare, pamant, rod si crezul oenologului. ...

............................................citeste tot

Vitis Metamorfosis devine Viile Metamorfosis dupa rebranding
(Jun 2014)
   576 vizite  0 comentarii   

Schimbare de nume si identitate vizuala pentru compania producatoare de vinuri premium Metamorfosis

Producatorul de vinuri premium din Dealu Mare Vitis Metamorfosis a trecut printr-un proces de rebranding, care a constat in schimbarea numelui si a ...

............................................citeste tot

Patrizia a ajuns la Collage
(Jun 2014)
   2.420 vizite  0 comentarii   

Patrizia Paglieri, italianca ajunsa bucatareaza cunoscuta in Bucuresti, e noul chef al restaurantului Collage de la inceputul acestei luni. Prima data s-a auzit despre Patricia cand si-a deschis un (fel de) restaurant in Buftea, chiar in casa ei, Al Casolare, in care gatea impreuna cu mama ei. Vlad ...

............................................citeste tot

Cultura si tainele painii - lansarea proiectului
(Jun 2014)
   621 vizite  1 comentarii   

Russenart Communications si Gold Maya lanseaza campania de comunicare online "Cultura si tainele painii", un proiect dedicat promovarii alimentului de baza al omenirii: Painea. Campania se deruleaza online in perioada iunie 2014 – mai 2015 cu sprijinul a 40 de parteneri media. Pe ...

............................................citeste tot

Protejarea produselor agroalimentare made in Italy in Romania
(Jun 2014)
   368 vizite  0 comentarii   

Peste 100 de participanti au luat parte la seminarul "PROTEJAREA PRODUSELOR AGROALIMENTARE MADE IN ITALY IN ROMANIA" organizat de Camera de Comert Italiana pentru Romania (CCIpR) in colaborare cu Agentia ICE Romania, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, marti, 3 iunie, la sala Paris a ...

............................................citeste tot

Seminar despre contrafacere la Italian Wine & Food Day
(Jun 2014)
   582 vizite  0 comentarii   

Contrafacerea produselor alimentare si fenomenul de italian sounding - Ce reprezinta si cum le recunoastem?

Seminarul din data de 3 iunie, cu titlul "Protejarea produselor agroalimentare made in Italy in Romania", are drept scop atragerea atentiei publicului asupra protejarii ...

............................................citeste tot

Italian Wine & Food Day pe 3 iunie la Novotel
(Jun 2014)
   586 vizite  0 comentarii   

Peste 150 de participanti, importatori, distribuitori, mari retele de retail, Ho.Re.Ca., Food & Bar Manager si magazine de specialitate vor putea degusta unele dintre cele mai bune produse italiene alimentare si vinicole si sa constate personal diferenta dintre italian sounding, falsul Made in ...

............................................citeste tot

Florin Dumitrescu si-a lansat restaurantul Tapo
(Jun 2014)
   2.676 vizite  4 comentarii   

Florin Dumitrescu a pregatit in fata invitatilor tartar de somon.

Chef Florin Dumitrescu a facut aseara (29 mai - n.r.) spectacol culinar la inaltime! Urcat pe barul celui mai nou lounge din Bucuresti, TAPO, a carui inaugurare a avut ...

............................................citeste tot

Prima editie a Saptamanii Restaurantelor - rezultate
(May 2014)
   627 vizite  0 comentarii   

Prima editie romaneasca a evenimentului Saptamana Restaurantelor, desfasurata in Bucuresti intre 16 si 23 mai 2014, a atras un numar de 40 de restaurante ce au oferit discounturi importante si a reusit sa creasca incasarile majoritatii localurilor din program. DESPRE SAPTAMANA RESTAURANTELOR...

............................................citeste tot

Paul deschide o noua locatie in Sun Plaza Mall
(May 2014)
   864 vizite  0 comentarii   

Din dorinta de a fi cat mai aproape de consumatorii sai, Paul Romania anunta deschiderea unei noi brutarii de tip chariot in centrul comercial Sun Plaza Bucuresti Mall. Aceasta se afla la parter, intr-o zona intens circulata, chiar langa locul de joaca pentru copii. „Stim ca Paul este un brand ...

............................................citeste tot

Florin Dumitrescu, de la Master Chef, isi face iar restaurant
(May 2014)
   2.038 vizite  3 comentarii   

La sfarsitul lunii mai Florin Dumitrescu inaugureaza TAPO, singurul restaurant in care va gati personal zi de zi. Toti cei care vor sa guste preparate culinare de top care poarta semnatura lui Florin Dumitrescu vor avea ocazia sa o faca in singurul local din Bucuresti in care ...

............................................citeste tot

KFC deschis in Noaptea Muzeelor
(May 2014)
   1.090 vizite  1 comentarii   

Sambata, 17 mai, cu ocazia celei de-a zecea editii a evenimentului cultural Noaptea Muzeelor, zece restaurante KFC din tara isi vor prelungi programul de functionare pana dimineata. Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes, sarbatorit in intreaga tara. In sprijinul ...

............................................citeste tot

Saptamana Restaurantelor: 16-23 mai
(May 2014)
   1.779 vizite  1 comentarii   

39 de localuri s-au inscris pentru evenimentul culinar ce va avea loc în premiera in Romania timp de o saptamana, intre 16 si 23 mai in Bucuresti si care este organizat in parteneriat comun de Asociatia Romania Culinara (www.romania-culinara.ro) -  Top Hospitality - Star Chefs. Unele dintre ...

............................................citeste tot

Pavilion de Arta cu restaurant in Piata George Enescu
(May 2014)
   713 vizite  0 comentarii   

Cum se calculeaza un Pavilion de Arta * Un spatiu alocat de 4.000 mp intr-o piata cu statut de „Km 0” al Bucurestiului. * Doua constructii, una destinata muzeelor (Micul Pavilion), cu o suprafata de 800 mp, una destinata galeriilor de arta si zonei de conferinte despre arta (Marele ...

............................................citeste tot

20 de medalii obtinute de vinurile romanesti la "Concours Mondial de Bruxelles 2014"
(May 2014)
   564 vizite  0 comentarii   

Succes pentru Romania in lumea vinului: 20 de medalii obtinute de vinurile romanesti la “Concours Mondial de Bruxelles 2014”

Bucuresti, 13 mai 2014 – Romania a participat anul acesta la cea de-a 20-a editie a traditionalului Concours Mondial de ...

............................................citeste tot

Concurs: Cel mai bun fel de mancare din Bucuresti
(May 2014)
   2.032 vizite  6 comentarii   

Restograf lanseaza un concurs de anvergura pentru desemnarea celor mai bune feluri de mancare ale restaurantelor bucurestene, reprezentative pentru fiecare tip de bucatarie in parte: cel mai bun kebab, cel mai bun foie gras, cele mai bune fructe de mare, cele mai bune paste, cea mai buna vita, ...

............................................citeste tot

Vitis Metamorfosis a cumparat un conac in judetul Buzau
(May 2014)
   657 vizite  0 comentarii   

Achizitie importanta pentru producatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis Vitis Metamorfosis, producator de vinuri premium din Dealu Mare, a investit in achizitionarea unui conac din judetul Buzau, ca parte a strategiei de dezvoltare si consolidare a companiei, inceputa in 2013. Tranzactia ...

............................................citeste tot

Ahmad Hammadi si-a deschis un restaurant arabesc pe bulevardul Basarabia
(Apr 2014)
   1.814 vizite  0 comentarii   

In a doua zi de Paste s-a deschis Damascus Palace, un restaurant arabesc pe bulevardul Basarabia, chiar vizavi de intrarea la stadion, in locul in care a fost Shef Sante. Damascus Palace are doi patroni sirieni, Hassan Atmeh si Ahmad Hammadi, cel de-al doilea fiind fostul chef de la cunoscutul ...

............................................citeste tot

Aurelia Visinescu lanseaza un nou vin de colectie
(Apr 2014)
   1.153 vizite  0 comentarii   

ANIMA GRAND RESERVE 2011 Aurelia Visinescu extinde gama ANIMA cu un nou vin de colectie, produs in serie limitata: ANIMA GRAND RESERVE 2011. Obtinut printr-un cupaj de Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot si Feteasca Neagra, ANIMA GRAND RESERVE 2011 imbina patru soiuri cu personalitate distincta, ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

Restaurante noi in nordul Bucurestiului



(Apr 2013)
5.075 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Piata restaurantelor din Bucuresti e in scadere si zilnic se inchid restaurante, insa aproape toate sunt inlocuite de altele noi, cu alti proprietari, alt concept, amenajate si mai frumos etc. Iata cateva lansari de restaurante din ultimele saptamani, doar in zona Dorobantilor – Aviatorilor:

Astazi se deschide, cu pompa, noul restaurant al lui Joseph Hadad – si primul dintr-o serie, daca e sa ne luam dupa ce scrie pe site-ul lui. Si-a pus numele pe el, « Joseph by Joseph Hadad », ca sa fie clar. Acesta a luat locul lui Mercado, care a stat deschis putin timp, desi era foarte bun. Nu e foarte clar daca Joseph by Joseph Hadad trebuie privit ca un restaurant nou sau doar ca o repozitionare a lui Mercado.

La cativa pasi de Joseph by Joseph Hadad, spre Kiselev, patronii de la Midocar au deschis restaurantul Nostri, cu bucatarie italiana, care a locul lui Le Petit Duc. Acum e intr-o perioada de rodaj, am inteles ca va avea o lansare oficiala in curand.

Salt s-a deschis si el, dupa o perioada foarte lunga de amenajare, in Herastrau, in locul fostului restaurant de la Bonton Palace.

Niste Italieni au redeschis saptamana trecuta locatia din Piata Dorobantilor, unde au fost mai multe restaurante de-a lungul timpului (Trattoria Roma, apoi unul unguresc, nu-i mai tin minte numele), cu o investitie destul de consistenta si dupa lungi renovari. Se numeste Italia in Bocca.

Yoshi, al familiei lui Marius Tuca si al lui  Mircea Varlam a luat locul lui G Bar (Ginger Bar) in Piata Floreasca, acum cateva zile, si are ca ambitie sa devina repede referinta in materie de sushi in Bucuresti. Are toate sansele sa ajunga acolo, pentru ca e foarte bun. De fapt, Yoshi e fostul Itadaki Sushi cu o infuzie masiva de capital si mutat din locatia care devenise prea mica si nu mai tinea pasul nici cu standingul pe care si-l doreau patronii.

Dintre restaurantele cu totul noi, adica in locuri unde nu au mai fost altele inainte: Zabaione, al lui Razvan Paunescu si al italianului Palumbo, care e si chef, chiar in rondul de la Charles de Gaulle. Un restaurant foarte frumos si bun, despre care se va vorbi mult in oras, sunt convins. Si un restaurant spaniol, La Rambla, deschis de catre o familie de romani care a lucrat ani lungi in Spania, tot prin locuri cu mancare, la etajul de la Mario Plaza, in Piata Dorobantilor. Bun si acela, am scris despre el pe Restograf. (GB)

(poza e de pe www.deviantart.com)

*

Recomanda unui prieten


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven − 3 =



5.015.801 vizite
din 1 martie 2011