Restograf – Monografia Restaurantelor Bucurestene

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     Stiri     Sortare dupa:  

KFC ofera 5 stagii de internship remunerate pentru studentii de la ASE
(Nov 2014)
   345 vizite  1 comentarii   

KFC in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti acorda 5 stagii de internship remunerate pentru anul universitar in curs. Astfel, fiecare student selectat va fi angajat cu contract de munca in departamentului de Marketing al KFC, pe o perioada de doua luni, cu un program flexibil de...

............................................citeste tot

Club de carte la Ceainaria Joie de Vivre
(Nov 2014)
   230 vizite  0 comentarii   

Din 18 noiembrie, pasionatii de lectura, se intalnesc la  Clubul de carte Joie de Vivre. "Lectura este o indeletnicire confortabila, solitara, lenta si senzuala", spune cel mai seducator cititor, Don Juan-ul cartilor, Alberto Manguel. Insa, daca lectura se face in tacere, in intimitate, discutia ...

............................................citeste tot

Romania in premiera la Merano Wine Festival
(Nov 2014)
   165 vizite  0 comentarii   

Romania participa in premiera la Merano Wine Festival 2014 cu 14 producatori de vin Premium! In perioada 7-10 noiembrie 2014, in Italia - "Focus on Romania" la cea de-a 23-a editie a targului “Merano Wine Festival”, unul dintre cele mai exclusive targuri la nivel mondial din domeniul ...

............................................citeste tot

Primul workshop de nutritie constienta din Romania
(Nov 2014)
   139 vizite  0 comentarii   

Dr. Nirdosh Kohra si Nutr. & Chef Dhyan Gulistan sustin primul seminar pe  tema nutritiei constiente din Romania. Evenimentul are loc in perioada 15 – 16 noiembrie, in Bucuresti. O abordare holistica – nutritia constienta – ne face sa descoperim in ce fel hrana ne ajuta si ne ...

............................................citeste tot

A patra editie a festivalului Sarbatoarea Gustului
(Nov 2014)
   438 vizite  0 comentarii   

A inceput cea de-a 4-a editie a festivalului Sarbatoarea Gustului, desfasurata sub motto-ul "Bun pentru gust, bun pentru planeta, bun pentru sanatate!" Sarbatoarea Gustului a demarat in forta pe 26 octombrie la restaurantul LOFT, cu evenimentul "La Grande Tablee", eveniment derulat in ...

............................................citeste tot

Primul restaurant din Romania inclus in ghidul Jeunes Restaurateurs d'Europe
(Oct 2014)
   729 vizite  0 comentarii   

Chicca Ristorante in Bucarest este primul restaurant din Romania care va fi inclus in celebrul ghid publicat anual de catre Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE), una din cele mai importante asociatii de profil culinar din Europa. Editia cu numarul 41 a ghidului va fi publicata in ianuarie 2015 si...

............................................citeste tot

Se cauta un asociat sau un investitor pentru un restaurant tiganesc (anunt)
(Oct 2014)
   642 vizite  0 comentarii   

Caut hotarat un potential serios investitor care vrea sa deschida unicul Resaturant Tiganesc din Romania. Eu pot veni cu o experienta de peste 20 de ani de seri tematice gypsy in Occident, know-how-ul programului artistic, marketingul, decoratii de interior si gastronomia de gen originala...

............................................citeste tot

Nou meniu la Roberto's
(Oct 2014)
   276 vizite  0 comentarii   

Athenee Palace Hilton Bucuresti anunta lansarea unui nou meniu in restaurantul Roberto’s, incepand cu mijlocul lunii octombrie, care va aduce clientilor sai spiritul aromelor mediteraneene si preparate pura cucina italiana. Bucuresti – Conceptul intregului meniu a fost creat de catre chef-ul ...

............................................citeste tot

La Rambla a introdus brunch-ul de duminica
(Oct 2014)
   543 vizite  0 comentarii   

La inceput de toamna, restaurantul La Rambla Cocina Espanola reia in fiecare duminica brunch-ul spaniol devenit deja traditie, Buffet de Arroz & Mariscos. In deschidere, va propunem adevarate delicatese din fructe de mare: Calamari in stil Andaluz, Vongole in sos pil-pil, Creveti in sos de ...

............................................citeste tot

Live Voice & Piano Duet, in fiecare sfarsit de saptamana, la AGO
(Oct 2014)
   358 vizite  0 comentarii   

Desi cunoscut in special pentru frumoasa terasa de pe malul lacului Herastrau, o data cu venirea sezonului rece, AGO Restaurant revine la atmosfera eleganta si intima cu care si-a castigat clientii fideli, inca de la deschidere. Astfel, in fiecare seara de vineri, dar si sambata, o data la doua ...

............................................citeste tot

Pizza Hut aniverseaza 20 de ani de prezenta in Romania
(Oct 2014)
   851 vizite  0 comentarii   

Pizza Hut aniverseaza 20 de ani de prezenta in Romania. Restaurantul deschis pe Calea Dorobanti nr. 5-7 a fost primul restaurant american "Casual Dine-in" din tara. In cei 20 de ani de la deschidere, Pizza Hut a dezvoltat o retea de 14 restaurante, dintre care opt in Bucuresti, cate unul in Ploiesti...

............................................citeste tot

Sarbatoarea Recoltei cu Alira la Aliman
(Oct 2014)
   604 vizite  0 comentarii   

"Exista mai multa filosofie intr-o sticla de vin decat in toate cartile" (Louis Pasteur) La Alira toamna se numara prietenii si strugurii in cadrul petrecerii campenesti cu traditie organizata in via proprie din localitatea Aliman Arta de a face vin se bazeaza, poate mai mult decat altele, ...

............................................citeste tot

Programul Fete de la Gastronomie
(Sep 2014)
   968 vizite  0 comentarii   

Intre 26 in 28 septembrie, sarbatorim impreuna gastronomia -  Fete de la Gastronomie! Prima editie a Fete de la Gastronomie, o serie de evenimente care celebreaza gastronomia franceza, va fi organizata in perioada 26-28 septembrie, la Bucuresti, de catre Ambasada Frantei in Romania, Camera ...

............................................citeste tot

Vitis Metamorfosis au crama lor acum
(Sep 2014)
   629 vizite  0 comentarii   

Producatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis a inaugurat oficial prima crama proprie Vitis Metamorfosis, producator de vinuri premium din regiunea Dealu Mare, a inaugurat oficial prima sa crama – din Vadu Sapat, comuna Ungureni. Investitia in achizitionarea si restaurarea completa a cramei ...

............................................citeste tot

Saptamana Restaurantelor revine cu editia de toamna
(Sep 2014)
   885 vizite  0 comentarii   

Dupa rezultatele excelente ale primei editii (16-23 mai), organizata in Bucuresti, SAPTAMANA RESTAURANTELOR revine cu editia de toamna, in perioada 22-28 septembrie, atat in Capitala cat si in cateva din marile orase ale Romaniei. DESPRE SAPTAMANA RESTAURANTELOR Saptamana Restaurantelor este ...

............................................citeste tot

Un Maitre cuisinier de France la Fete de la Gastronomie la Bucuresti
(Sep 2014)
   688 vizite  0 comentarii   

Domnul Dominique Frerard este bucatar sef, detinator al titlu Maitre cuisinier de France si chef la restaurantul "Les Trois Forts" al Hotelului Sofitel din Marsilia. Indragostit de aromele din sudul Frantei si un mare calator, el a acceptat sa fie patronul spiritual al primei editii a "Fete de ...

............................................citeste tot

Dima din LaLa Band si-a deschis restaurant de sushi
(Aug 2014)
   393 vizite  0 comentarii   

Dima din LaLa Band, pe care telespectatorii l-au urmarit in serialele de televiziune "Pariu cu viata" si "O noua viata" si-a deschis in centrul Bucurestiului un restaurant de sushi si mancare europeana, Chico Chillout. Totul a pornit de la o discutie spontana intre prieteni, dar pasiunea pentru ...

............................................citeste tot

La Fete de la Gastronomie e in 26-28 septembrie anul acesta
(Aug 2014)
   1.927 vizite  0 comentarii   

La origine « stiinta stomacului », gastronomia devine in timp o adevarata arta de a prepara mancaruri alese si de a le aprecia. Gastronomia incepe atunci cand nu ne mai este foame. In prezent este o arta, un lux, o filosofie de viata si o stiinta foarte precisa. Gastronomia vine de fiecare data cu...

............................................citeste tot

Retsina s-a mutat langa OSHO, cu care face acum corp comun
(Jul 2014)
   1.001 vizite  0 comentarii   

In urma unei oportunitati de spatiu, familia Malideros a decis relocarea restaurantului Retsina langa OSHO. Noua formula functioneaza de miercuri, 30 iulie. Administrarea mai eficienta a afacerii si faptul ca cele doua restaurante au acum bucataria comuna au fost principalele criterii care au stat ...

............................................citeste tot

Aurelia Visinescu lanseaza un vin nou
(Jun 2014)
   1.601 vizite  0 comentarii   

Un nou vin semnat Aurelia Visinescu: KARAKTER ENTUZIASM 2013; Primul cupaj din linia KARAKTER Vinurile din linia KARAKTER semnata de Aurelia Visinescu reflecta armonia dintre soare, pamant, rod si crezul oenologului. Dedicate soiurilor internationale, aceste vinuri se impun de la prima degustare, ...

............................................citeste tot

Vitis Metamorfosis devine Viile Metamorfosis dupa rebranding
(Jun 2014)
   829 vizite  0 comentarii   

Schimbare de nume si identitate vizuala pentru compania producatoare de vinuri premium Metamorfosis Producatorul de vinuri premium din Dealu Mare Vitis Metamorfosis a trecut printr-un proces de rebranding, care a constat in schimbarea numelui si a identitatii vizuale. Proiectul de rebranding face ...

............................................citeste tot

Patrizia a ajuns la Collage
(Jun 2014)
   3.658 vizite  1 comentarii   

Patrizia Paglieri, italianca ajunsa bucatareaza cunoscuta in Bucuresti, e noul chef al restaurantului Collage de la inceputul acestei luni. Prima data s-a auzit despre Patricia cand si-a deschis un (fel de) restaurant in Buftea, chiar in casa ei, Al Casolare, in care gatea impreuna cu mama ei. Vlad ...

............................................citeste tot

Cultura si tainele painii - lansarea proiectului
(Jun 2014)
   854 vizite  1 comentarii   

Russenart Communications si Gold Maya lanseaza campania de comunicare online "Cultura si tainele painii", un proiect dedicat promovarii alimentului de baza al omenirii: Painea. Campania se deruleaza online in perioada iunie 2014 – mai 2015 cu sprijinul a 40 de parteneri media. Pe parcursul ...

............................................citeste tot

Protejarea produselor agroalimentare made in Italy in Romania
(Jun 2014)
   515 vizite  0 comentarii   

Peste 100 de participanti au luat parte la seminarul "PROTEJAREA PRODUSELOR AGROALIMENTARE MADE IN ITALY IN ROMANIA" organizat de Camera de Comert Italiana pentru Romania (CCIpR) in colaborare cu Agentia ICE Romania, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, marti, 3 iunie, la sala Paris a ...

............................................citeste tot

Seminar despre contrafacere la Italian Wine & Food Day
(Jun 2014)
   744 vizite  0 comentarii   

Contrafacerea produselor alimentare si fenomenul de italian sounding - Ce reprezinta si cum le recunoastem? Seminarul din data de 3 iunie, cu titlul "Protejarea produselor agroalimentare made in Italy in Romania", are drept scop atragerea atentiei publicului asupra protejarii adevaratelor produse ...

............................................citeste tot

  1   2  3
Afiseaza

Restaurante noi in nordul Bucurestiului



(Apr 2013)
5.558 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Piata restaurantelor din Bucuresti e in scadere si zilnic se inchid restaurante, insa aproape toate sunt inlocuite de altele noi, cu alti proprietari, alt concept, amenajate si mai frumos etc. Iata cateva lansari de restaurante din ultimele saptamani, doar in zona Dorobantilor – Aviatorilor:

Astazi se deschide, cu pompa, noul restaurant al lui Joseph Hadad – si primul dintr-o serie, daca e sa ne luam dupa ce scrie pe site-ul lui. Si-a pus numele pe el, « Joseph by Joseph Hadad », ca sa fie clar. Acesta a luat locul lui Mercado, care a stat deschis putin timp, desi era foarte bun. Nu e foarte clar daca Joseph by Joseph Hadad trebuie privit ca un restaurant nou sau doar ca o repozitionare a lui Mercado.

La cativa pasi de Joseph by Joseph Hadad, spre Kiselev, patronii de la Midocar au deschis restaurantul Nostri, cu bucatarie italiana, care a locul lui Le Petit Duc. Acum e intr-o perioada de rodaj, am inteles ca va avea o lansare oficiala in curand.

Salt s-a deschis si el, dupa o perioada foarte lunga de amenajare, in Herastrau, in locul fostului restaurant de la Bonton Palace.

Niste Italieni au redeschis saptamana trecuta locatia din Piata Dorobantilor, unde au fost mai multe restaurante de-a lungul timpului (Trattoria Roma, apoi unul unguresc, nu-i mai tin minte numele), cu o investitie destul de consistenta si dupa lungi renovari. Se numeste Italia in Bocca.

Yoshi, al familiei lui Marius Tuca si al lui  Mircea Varlam a luat locul lui G Bar (Ginger Bar) in Piata Floreasca, acum cateva zile, si are ca ambitie sa devina repede referinta in materie de sushi in Bucuresti. Are toate sansele sa ajunga acolo, pentru ca e foarte bun. De fapt, Yoshi e fostul Itadaki Sushi cu o infuzie masiva de capital si mutat din locatia care devenise prea mica si nu mai tinea pasul nici cu standingul pe care si-l doreau patronii.

Dintre restaurantele cu totul noi, adica in locuri unde nu au mai fost altele inainte: Zabaione, al lui Razvan Paunescu si al italianului Palumbo, care e si chef, chiar in rondul de la Charles de Gaulle. Un restaurant foarte frumos si bun, despre care se va vorbi mult in oras, sunt convins. Si un restaurant spaniol, La Rambla, deschis de catre o familie de romani care a lucrat ani lungi in Spania, tot prin locuri cu mancare, la etajul de la Mario Plaza, in Piata Dorobantilor. Bun si acela, am scris despre el pe Restograf. (GB)

(poza e de pe www.deviantart.com)

*

Recomanda unui prieten


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


2 × four =


5.236.634 vizite
din 1 martie 2011