Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   617 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   383 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   795 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.152 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   433 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   414 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   479 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.209 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   663 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.824 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.203 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   850 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   561 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   292 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   648 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.190 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.591 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.379 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   585 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.076 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   574 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   700 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Stiti vreun restaurant mai indolent de atat?



George Butunoiu  (Apr 2012)
12.271 Vizualizarivizualizari
10 Comentariicomentarii
19 placut 
0 displacut 

 

Daca s-ar gandi cineva sa faca un muzeu al indolentei bucurestene, cred ca ar putea sa-l puna direct in restaurantul The Dubliner de pe Titulescu si nu ar mai avea nevoie de alte exponate, de vreme ce tot ce se vede si se intampla acolo e absolut reprezentativ temei in cauza.

Acest «pub» a avut momentele lui de mare glorie pe piata gastronomica bucuresteana cu foarte multi ani in urma. Insa asta pentru ca a fost o mare noutate – primul «Irish pub» din oras – mare atractie, deci! Dar mai ales pentru ca bucurestenii nu aveau de unde sa stie pe atunci ce sunt acelea o mancare si un restaurant bune.

The Dubliner ocupa o bucata de parter al unui bloc comunist de pe Titulescu, unul dintre acelea mari si lungi. Nu are ferestre decat pe o parte, si acelea acoperite de un ceardac construit de irlandezul (cred) patron pe trotuar. Dar intunecimea e mirarea cea mai mica, de vreme ce asa sunt obisnuiti oamenii aceia sa stea la carciuma in tara lor. Insa nota distinctiva a The Dubliner-ului e mizeria, fara indoiala, asa cum eu nu prea am vazut-o prin alte restaurante din centrul Bucurestiului.

Ca englezii sunt cei mai murdari europeni am aflat cu stupoare in urma cu vreo 15 ani. Nu stiu daca si irlandezii sunt pusi pe picior de egalitate, insa cred ca putem extrapola, mai ales dupa ultimele experiente. Imi zisesera mai multi straini ca elvetienii sunt cei mai curati europeni si ca englezii sunt in extrema cealalta, insa nu dadusem atentie prea mare acestor remarci pana cand am ajuns acasa la cativa dintre ei (de englezi vorbesc) si am vazut multe lucruri care m-au lasat cu gura cascata. Cand am vazut primul englez care se spala pe fata dimineata punand dopul la chiuveta, dand drumul la apa, oprind-o si apoi spalandu-se direct in chiuveta am zis ca e nebun. Cand am vazut-o si pe nevasta-sa spalandu-se in aceeasi apa, mi-am zis ca acolo e o familie intreaga de nebuni. Insa cand am vazut ca toti fac la fel, m-am lamurit… Si de aceea toate chiuvetele din Anglia au cate doua robinete si cate doua tevi separate, una pentru apa calda si una pentru apa rece, pentru ca ei nu le folosesc niciodata impreuna!

Dar sa revenim la The Dubliner. Chiar si asa intunecos cum e, vezi mizeria peste tot si de la distanta: mocheta murdara, resturi de mancare pe jos, cosuri negolite, panze de paianjen innegrite demult si cu turturi unsurosi pe ele, flori de plastic nesterse cu lunile sau cu anii, un meniu jerpelit si lipicios caruia iti venea sa-i intorci filele cu o scobitoare…

Mancare la The DublinerMeniul e din bucataria lor irlandeza, evident, impreuna cu ceva gulas, pizza, niste feluri prezentate ca fiind indoneziene si inca vreo cateva pe care le-am uitat. Noi am luat ce ni s-a recomandat ca fiind mai reprezentativ, adica Irish beef pie, Irish style sausages si inca ceva. Nu au fost bune – tot evident – si asta nu atat din indolenta celor de la The Dubliner, ci mai mult datorita faptului ca o bucatarie atat de rudimentara nu poate face cu mult mai mult. Asa ca nota foarte mare de pe Restograf pe care le-am pus-o la mancare o datoreaza exclusiv faptului ca am fost obligati sa o comparam cu mancarurile din aceeasi bucatarie de la alte restaurante. Pentru ca daca am fi comparat-o cu cea de la restaurantele frantuzesti sau italienesti, de pilda, ar fi fost jale! Nu am luat bere la The Dubliner, insa cred ca acela e singurul lucru bun de acolo.

Si aripa «servicii» a acestui muzeu al indolentei are o galerie bine reprezentata. Niciunul dintre noi nu-si aduce aminte sa fi vazut intr-un restaurant bucurestean ceva mai lamentabil decat prestatia (un adevarat spectacol fara voie, de fapt) unei duduite chelnerita, sustinuta cu vigoare de catre o bucatareasa placida. S-a ajuns pana acolo incat i-au facut sa reactioneze pana si pe cei cativa clienti despre care la inceput crezuseram ca sunt statui de ceara sau fantome puse acolo in chip de decor. Erau cativa domni, toti la o varsta la care toate femeile le cedeaza locul in tramvai, care stateau nemiscati cu cate o halba de bere in fata si cu ochii lipiti de un televizor in care se juca un meci de fotbal aparent perpetuu. Dar cand spun «nemiscati», asta inseamna ca nu au clipit, nu s-au mutat nici macar cu un centimetru in stanga sau in dreapta cat am stat noi acolo si nu si-au inclinat capul sau orice alt membru nici macar cu un grad. Nu au vorbit niciodata intre ei si nici macar nu si-au intors privirea unul catre altul. Ne-am dat seama ca inca traiau doar in clipa in care unul dintre ei a scos un cuvant care parea sa coincida cu numele chelneritei – si asta fara a intoarce capul, privirea sau orice altceva si fara ca acest cuvant sa fie urmat si de un al doilea – pentru a-i semnala fetei ca intrecuse masura chiar si dupa standardele lor.

Asadar, am trait o adevarata experienta memorabila la The Dubliner. Ca asa le place, ca asa o fi pe la ei, ca nu-i duce mintea sau ca o fi vreo strategie indrazneata de marketing, eu nu stiu sa spun. Insa cred ca merita o vizita pana la The Dubliner intr-o seara, cand aveti mai multa aplecare catre meditatie si metafizica…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Este total schimbat acest pub!
Chiar merita introdus in lista locurilor unde poti bea o bere cu prietenii si vizionarea unui meci pe SKY! :)

Reply

The Dubliner nu mai este carciuma din 2012. Acum totul este schimbat, atmosfera mult mai ok
Asta de cand s-a schimbat proprietarul. Se vede diferenta ca s-au investit bani.
Faceti un update la site ca nu mai arata realitatea.

Reply

Se exagereaza din greu aici, mai ales la capitolul atmosfera si servire.
Atmosfera e f misto daca mergi in zi de meci(meciuri de rugby de exemplu), iar servirea e relativ ok, chiar si atunci cand e aglomerat.
Per total arata ca un pub verital de la periferia oricarui oras britanic, cu multi de-ai casei si locuitori din zona.
Mancarea e mancare de pup, nici prea buna, dar nici oribila. Preturile sunt ok.
Singurul mare minus e fumul de tigara, dar……asta-i Romanica…

Reply

Ba, tu esti prost? Doua treimi din Romania nu are apa curenta sau buda in casa si tu spui ca englezii sunt cei mai murdari europeni?

Stai, ca ai dreptate! Romania nu e in Europa.

Butunoiu, iti fileaza o lampa.

Reply

Ah, asta e restaurantul unde un chelner a incercat sa ma convinga ca Margarita se prepara cu …Fanta de lamaie! Pentru ca asa il prepara barmanul lor :)

Reply

Stai calm…..este loc si pentru mai rau de atat

Reply

Nu stiu daca asa a fost intotdeauna dar de cativa ani totul in Dubliner este lamentabil. As vrea sa aduc o completare articolului. Nici berea nu este prea buna. Drafturile sunt ori rasuflate, ori indoite cu apa, berile la sticla sunt adesea calde, iar preturile sunt bineinteles suficient de piperate…

Reply

Inca nu v-au furat la nota de plata? Poate incercati si “dincolo”, la fratele mai mare The Harp. Mizerabile locatii.

Reply

Stiu pub-ul ala de cand a aparut. Problema lui e ca arata fix ca in ziua deschiderii, ba mai mult, degradat si murdar.
Practica preturi de pub curat, asta pentru ca se bazeaza pe publicul fidel, si anume pensionarii englezi si irlandezi.

Oriucum, ati gresit ca v-ati atins de mancare. Eu am avut ocazia sa arunc o privire in bucatarie si am ramas uimit: este la fel de murdara ca si restul localului, in plus de asta totul este congelat. Poate si de mai multe ori.

Si inca un detaliu foarte important: acolo bucatareasa curata toaletele.

Reply
Stoenescu Mihaela April 21, 2012 at 10:04 am

Fotografia imi aduce aminte de mancarea de la cantinele studentesti…cam aceeasi prezentare….la alte preturi evident :)))))

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five + = 14