O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   571 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   1.073 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   10.144 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   603 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   825 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   515 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   734 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   691 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   432 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   597 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   524 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   955 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.159 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.060 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.742 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   530 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.217 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   556 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   985 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   458 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   1.017 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   539 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   322 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   390 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   936 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un nou restaurant sofisticat in Bucuresti…



(Oct 2011)
23.089 Vizualizarivizualizari
5 Comentariicomentarii

 

Saptamana trecuta (ultima din septembrie 2011) s-a deschis Collage, un restaurant fusion care vrea sa se pozitioneze direct printre cele din varful topului restaurantelor din Bucuresti, si din Romania, fara indoiala… Collage se autodescrie ca “restaurant, lounge, winery & brandy room” si au pus pe cartile de vizita ceva ce pare sa fie un slogan: “Appetite for music, thirst for art”. Collage ocupa o casa veche fara etaj (insa cu un pod din care au facut o mansarda) de la Piata Victoriei, cu intrarea chiar pe coltul de la intersectia bulevardului Ion Mihalache cu Monetariei. E aproape lipit de alt restaurant foarte bun si celebru, de acum, Osteria Gioia.

Collage apartine doamnei Viorica Dobritoiu, fiului si nurorii acesteia, Dan si Meda Samson. Sotul doamnei Dobritoiu si tatal lui Dan Samson se pare ca e generalul Corneliu Dobritoiu, dar nu stiu de ce fiul are un nume diferit. Oricum stiam dinainte ca tatal lui e general in Armata, asa ca aproape sigur vorbim despre aceleasi persoane. Dan Samson a facut milioane cu o agentie media care a vandut spatiile publicitare de la Metrou, dupa care a plecat in Elvetia si a facut o scoala celebra de turism. Meda Samson a terminat Universitatea de Arte din Bucuresti, sectia de Grafica Publicitara, si a lucrat pe la Ministerul Muncii si in diverse agentii de publicitate.

Familia Dobritoiu – Samson a mai avut afaceri cu restaurante in Bucuresti, din care au pierdut, insa, multi bani. Ei au avut un-pic-faimosul-pe-atunci restaurantul Elements de pe Buzesti (caruia i-a luat locul Le Monde, inchis si el, la randul lui); apoi au avut Anturaj de pe Uruguay, pe care l-au inchis in vara lui 2011, dupa o existenta destul de scurta si chinuita. Inainte de Anturaj a fost acolo La Gigi, tot fara noroc, inlocuindu-l pe Alfresco, alt restaurant care a pierdut bani in locul acela.

Collage e un restaurant mare, se intinde pe multe sute de mp in total. Sunt cateva sali elegant mobilate in care e restaurantul propriu-zis, la parter, apoi un fel de hala acoperita in totalitate care e amenajata ca lounge-club, subsolul e amenajat ca o crama iar mansarda e un cigar – brandy room. Collage are si o terasa descoperita, destul de mare, pe latura dinspre Monetariei. Amenajarea si decorurile sunt destul de deosebite si interesante, ceva in stilul Eclectic cu tot felul de Art Deco-uri, cu aer de club englezesc la mansarda si de restaurant bucurestean pe terasa…

Patronii de la Collage au adus un chef italian de calibru, Roberto dal Seno, care a mai venit cu un ajutor, tot italian, Raffaele. Meniul de la Collage e sofisticat, international-fusion (asa mi l-a descris doamna Dobritoiu) si e fine dining/ grande cuisine/ haute gastronomie sau cum vreti sa-i mai spuneti, in toata regula, de mare clasa. Noi am luat un meniu de degustare, cu vreo 20 de feluri in total, si toate au fost bune si foarte bune, fara nicio exceptie. Interesant de stiut ca meniurile de la restaurant si cel de la lounge & terasa sunt diferite!

Preturile par sa fie destul de rezonabile, mai ales daca le comparam cu cele de la alte restaurante bucurestene de acelasi calibru si cu pretentii asemanatoare. Pe tot ce se vede in pozele de le Collage noi am platit doar 600 de lei, ceea ce nu pare mult deloc.

Prin notele pe care le-am dat pe Restograf, noi am plasat restaurantul Collage in primele 5 din Bucuresti in privinta mancarii, dar si in topul general al al restaurantelor bucurestene, tinand seama ca si ambianta si serviciile au fost foarte apreciate. NB: acest tip de decor nu e deloc pe gustul meu (GB/ George Butunoiu – cel care scrie stirea), insa stiu bine ca va fi foarte “gustat” de catre clientela bucuresteana, mai ales de catre cei tineri, asa ca i-am pus nota maxima si aici. Cu atat mai mult cu cat am vazut destul de multi clienti – ceea ce e remarcabil pentru un restaurant abia deschis!

Noi le dorim celor doua familii, Dobritoiu si Samson, adica parintilor si copiilor, sa aiba succesul pe care il merita de data aceasta si credem ca au sanse mari sa-si recupereze pierderile de la restaurantele de dinainte…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







..bai butunoiule..mai lasa-ne…cine-ti plateste mai mult..ala e cap de afis..lasa-ne..

Reply

dupa doua experiente nereusite la Collage am decis sa imi scriu si eu parerea. preturile sunt acceptabile, raportandu-ne la alte locatii de gen. unul dintre cei doi manageri ai localului isi da toata silinta ca toti clientii sa fie multumiti.
prima experienta cu acest local insa mi-a lasat un gust amar. au dovedit un prost management la 10 minute de la intrarea in lounge. am rezervat masa de 10 persoane pentru o aniversare si cand am ajuns acolo am fost asezati senin la o masa de 4 persoane. dupa ce ne-am asezat la masa rezervata din timp, unul dintre manageri a venit si ne-a anuntat ca in maxim 45 de minute trebuie sa ne ridicam de la masa, toti cei 10 oameni prezenti , pentru ca la masa respectiva sta de obicei unul din clientii fideli ai localului si ca acesta nu va accepta alta masa.
iar a doua experienta, tot cu masa rezervata…au ajuns primele doua persoane de sex feminin . dupa ce au fost asezate la masa ospatarita a venit si le-a anuntat ca ele , doua femei , trebuie sa consume obligatoriu un pachet de 1 sticla vodka plus 2-6 sucuri.o consumatie normala , plus mancarea depaseau cu siguranta cei 3.6 mil cat costa “pachetul”, iar asta este cea mai buna metoda de a face selectia clientilor, insa nu a unora de calitate. am decis sa nu continuam seara in aceasta locatie si cel mai probabil curiozitatea nu ne va face sa revenim pentru a descoperi ce alte “placeri” ne poate oferi acest Collage si managementul de aici.

Reply

Salut initiativa si perseverenta celor doua familii si dorinta dumnealor de a reusi.Am sa trec la sf de saptamana,in speranta ca o seara de weekend un pic aglomerata va da locatiei o nota de rafinament.

Reply

ori sinteti homosexuali ori nebuni!cum sa dai 600 lei pe niste mizerii?astia spala bani ghertzoilor

Reply

    Pai daca vrei sa nu te imbolnavesti cu carnati din resturi de la supermarket, prajiti in uleiul neschimbat cu zilele din restaurantele proaste si daca vrei ceva proaspat si bun la gust, bagi mana mai adanc in buzunar, ce sa faci… Din cate stiu eu, si heterosexualii si homosexualii au cam aceeasi reactie in fata mancarii…

    GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 × nine =