Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   185 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   195 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   558 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   695 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   315 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   298 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   987 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.384 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.657 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   694 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   461 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   228 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   579 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.109 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.354 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.018 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   425 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.390 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.072 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   579 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Un weekend hedonist pe Litoralul romanesc



Cristian Gheorghe  (Jul 2010)
9.786 Vizualizarivizualizari
1 Comentariucomentarii
14 placut 
0 displacut 

 

Dragi excursionisti, iubitori de frumos,

Vara, weekend-urile programate din scurt au farmecul lor. Nu ai timp sa te pregatesti mult, nu ai asteptari decat de la un loc sau doua, unde te duci ca sa fii sigur ca nu ratezi starea de bine,  te urci in masina si pleci. E drept, daca asta se intampla la inceputul sezonului, ai sanse mari sa iasa bine. As vrea sa va povestesc aici experienta dintr-un week-end de la inceput de vara 2010

Vineri seara am plecat din Bucuresti tarziu, pe la 10,00, dupa concertul de la Ateneu (care a avut Carmina Burana in partea a doua, cu un dirijor austriac-chinez intrat in transa pe final, drept pentru care a fost aplaudat cam 15 minute in picioare. Asta nu e putin lucru, chiar daca in prima parte, la Concertul de pian no 4 Beethoven a cam dat rasol – noroc ca e orchestra buna, zicea o cunoscatoare.) O placere sa vezi cum scadea temperatura in drum spre mare, dupa canicula din Bucuresti. Am in continuare o nedumerire, nu inteleg de ce nu sunt luminate podurile de la Cernavoda, ar fi un spectacol, pe langa ca e si practic; podul Carol 1 ar fi pus in valoare inca o data, iar cel nou cu autostrada curbata ar completa tabloul si ar face intreg ansamblul un loc de admirat in sine, asa cum era acum 100 de ani, cand Cernavoda era ce mai lung pod din Europa si al treilea din lume… (intre timp, am auzit ca l-au inchis de tot, pentru renovare).

Destinatia era Neptun, Hotelul Cocor. N-am mai fost demult in zona, de cand i se spunea Galati, si am profitat de sezonul timpuriu ca sa petrec un weekend acolo. Mi-a placut: serviciul bun, amplasarea in oaza de verdeata din jurul vilelor, iesire usoara la una dintre plajele cele mai discrete de pe litoralul nostru, piscina in curtea interioara, scaune pe margine, un bar spectaculos, aer plin de arome de tei si salcam, muzica potrivita.  Am vazut multe familii cu copii de 3-5 ani si familii de francezi in varsta veniti la spa.

Micul dejun a fost ok, nu foarte bogat, dar suficient. Se poate face aglomeratie, era hotelul plin si toti se strang la masa la ora 9, cand m-am dus si eu. Pe urma am iesit la plaja, iar la pranz m-am indreptat catre Popasul Pescarilor de langa Olimp, il stiti. Pana acolo insa, am remarcat poarta deschisa la Clos de Colombes si am intrat sa vad ce si cum. Gard de piatra, curte cu o fantana superba de fonta, inalta cam de 4 metri, adusa din Franta si veche de 150 de ani, asa cum am aflat de la doamna Anne Marie Rosenberg, proprietara locului. Care m-a tratat atent, mi-a raspuns la intrebari si, bineinteles, m-a invitat sa degust vinuri. Ceea ce am si facut, ascultand povestea fiecaruia. Am decis sa raman la un foie-gras facut de ea, o alegere inspirata.  Am avut un amuse-bouche bun, intr-o lingura haioasa de plastic transparent, si foie-gras-ul cu un paharel de inghetata de vin alb, o bunatate. Ca vin, am incercat Sauvignon Blanc, nu aveam la indemana ceva mai dulce, dar a functionat bine si asta. Este un pic acidulat, cu aroma puternica de baric de stejar, lucru confirmat si de primitoarea mea gazda. Popasul a fost agreabil, am stat pe terasa acoperita, sub ventilatoare mari agatate in tavan, uitand-ma la fantana si la vie si ascultand Gilbert Becaud: o calatorie fantastica in sudul Frantei. M-am gandit sa revin in curand, ceea ce s-a intamplat a doua zi, duminica. Alt amuse-bouche, tot foarte bun, acelasi delicios foie-gras si aceeasi atmosfera care te transporta. Iar doamna Anne-Marie, discreta si politicoasa, s-a ridicat de la masa unde era cu doua prietene frantuzoaice si a venit sa ma salute. Preturi? Cam 70 de lei, o portie de foie gras si cu un pahar de vin. Eu zic ca merita, pentru ca am iesit de acolo bine-dispus si cu inima usoara.

Sa revenim la ziua de sambata, cand am continuat pranzul inceput la Clos de Colombes cu Popasul Pescarilor, unde mananci peste si stai pe malul marii. Era aglomerat, cam 90% din capacitate, asa ca am ales o masa din interior, unde am prins repede un chelner, pe domnu’ Costica. Haios, mi-a recomandat o gustarica si pe urma, daca mai pot, fel principal sau bors de peste. Aveau si calcan, si somn. Gustarica era cu gujoane de salau, icre, rondele de crap, etc. Am mai putut si rechin la plita, pe care l-am asteptat cam mult, dar care a fost ok. Chestiunea e ca am plecat obosit de acolo, nu stiu daca din motive de mancare prea multa sau din cauza agitatiei chelnerilor si a oamenilor multi de pe acolo. Oricum, mi-a placut mai putin ca alta data. Ca bani, o persoana plateste cam 80 de lei (gustare si rechin, plus o apa). Senzatia de epuizare a fost in contrast cu cea de libertate pe care am avut-o dupa Clos.

Seara am constatat ca mai exista si prospera Ciresica, unde erau lume multa, masini scumpe, program artistic. Diferenta maxima intre Ciresica si cele trei hoteluri in paragina, Amfiteatru, Panoramic si Belvedere, cu al lor restaurant Flamingo. Cred ca un management bun le-ar repune in circuit si pe ele, au amplasare frumoasa si ar putea redeveni vedetele de acum 25-35 de ani.

In incheiere, nu pot sa nu amintesc despre experienta de duminca din Constanta, cand am vazut muzeul de istorie, m-am certat cu doamnele de acolo pe motive de delasare si de interpretare ciudata a istoriei, plus mozaicul roman, impresionant si trist. Dar, o las pe alta data, ca nu intra in tema de acum. A, si sa nu uit, am trecut si pe la Cramele Murfatlar!

Cristian Gheorghe


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Incercati si Turta Delta iar din menu-ul de toamna ( mancarea se schimba in functie de anotimp) supa crema de dovleac…Am fost de multe ori la Clos des Colombes si de fiecare data am plecat cu parere de rau si am revenit cu mare placere. Am reusit chiar sa fim primii dupa inceperea sezonului, prin Februarie sau Martie…Dna Rosenberg radea…ne-a spus ca nu se uscase lipiciul pe menu!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


4 + = six