10 cafenele moderne unde poți lucra relaxat

13 ianuarie 2020 | Locuri cool

Ești în căutare de cafenele moderne în care să poți lucra după voia inimii, la o cafea, într-o ambianță plăcută? Fie că ești freelancer, sau pur și simplu ai libertatea de a lucra în afara biroului, avem noi câteva recomandări pentru tine.

Dacă până acum ceva vreme toată lumea lucra musai de la birou, astăzi lucrurile stau cu totul altfel. Au apărut tot mai mulți freelanceri, care au mult mai multă libertate de mișcare, își pot stabili biroul unde doresc, la fel și programul. Pe de altă parte, tot mai multe companii dau voie angajaților să lucreze de acasă – astfel se reduc costurile de funcționare și, de multe ori, angajații dau dovadă de mai multă eficiență.

La ce să fii atent atunci când alegi cafeneaua, dacă vrei să lucrezi

Indiferent din care categorie faci parte, nu e musai să rămâi blocat în casă. O schimbare de peisaj face minuni pentru productivitate și creativitate!

Important este însă să ții cont de câteva aspecte. Pe primul loc ar fi accesul la rețeaua wi-fi, dar cum Bucureștiul stă excelent la acest capitolul, poți găsi ușor un loc în care să-ți muți biroul provizoriu. Mai ai nevoie de acces la prize, o cafea bună care să te țină în priză, un decor care să te inspire și atmosferă mișto. Nu neapărat și liniște, că doar (și) de-asta există căști. Ah, desigur și de un laptop pe care să nu ți-l uiți acasă!

Top cafenele moderne din București în care poți lucra

Noi am dat o tură prin cele mai frumoase localuri din București și îți recomandăm un top cafenele moderne.

Gram Bistro

privire de ansamblu din gram bistro, o cafenea cu pereti negri si mobilier de lemn, una din cafenele moderne unde s poți lucra relaxat
Un bistro prietenos, cu o bucătărie urbană, preparate cu ingrediente fresh, mâncăruri şi băuturi homemade, produse româneşti artizanale şi reţete pentru plăceri alese.

Ne place din mai multe motive și vi-l recomandăm cu drag și vouă. În primul rând, Gram Bistro este situat central, chiar în Piața Victoriei. În al doilea rând, este un loc foarte prietenos, plin de energie, cu un design original și simplu, dar care-i dă un aer elegant, urbano-industrial, dacă putem spune așa. „Casual with a twist”, cum zic chiar ei. Iar când este vreme bună, poți sta și la terasă. Netul merge foarte bine iar cafeaua este proaspăt râșnită și au tot felul de specialități.

 Rezervă o masă la Gram Bistro 

Victoria Hub

camera cu pereti visinii si ferestre mari, canapele masive albastre si albe, din victoria hub
Victoria Hub este un loc în care se organizează frecvent expoziții, concerte live, ba chiar și petreceri.

Nu departe de Gram Bistro, mai exact pe Calea Victoriei nr 210, vei găsi Victoria Hub – un hub cafe, loc de evenimente și wine bar. Locul în sine se declară a fi o oază urbană, un loc în care artele sunt la ele acasă și poți redescoperi ce înseamnă, cu adevărat, acel savoir-vivre. Este un loc elegant, amenajat cu mult bun gust, și cu o arhitectură a spațiului deosebită. Merită, cu siguranță, o vizită de lucru!

 Rezervă o masă la Victoria Hub 

Sensio Living

imagine de ansamblu din Sensio Living, cu mese de lemn si scaune colorate si un perete albastru, una din cafenele moderne
Sensio Living este un spațiu multifuncțional unde poți organiza evenimente private sau corporate, lansări de produse sau workshopuri

Se numără printre cele mai frumoase localuri din București, un loc creativ, neașteptat, versatil, rafinat și prietenos. Chiar dacă nu este situat în inima orașului, locația este foarte frumoasă – pe malul lacului, în Calea Floreasca 212.

Sensio Living este cunoscut drept una din destinațiile preferate pentru evenimente private și corporate, dar tocmai pentru că este multifuncțional e perfect pentru o zi în care ai chef să-ți iei laptopul și să lucrezi într-un spațiu original. Plus că ai ocazia să cunoști oameni noi, să socializezi și, de ce nu, să închei noi parteneriate.

 Rezervă o masă la Sensio Living 

InFusion Bistro

cageneaua infusion bistro, cu ferestre mari si scaune la geam, capitonate cu verde si becuri aprinse
Fie că mergi la ei pentru o întâlnire de afaceri sau ca să te destinzi împreună cu prietenii ori familia, vei găsi aici o atmosferă relaxată și caldă.

Situat central, chiar în zona Universității, InFusion Bistro este un local șic, care are acea căldură specifică micilor cafenele cochete, dublat de farmecul străzilor vechi către care poți privi de la ferestrele mari. Este un loc luminos, plin de culoare, adică exact ce ar recomanda doctorul pentru tratarea lipsei de inspirație. Iar dacă ți se face foame, poți oricând să comanzi și un mic dejun ori prânzul.

 Rezervă o masă la InFusion Bistro 

Simbio

Una din incaperile de la simbio living din București, cu o canapea lunga, verde, oglinda mare, mese de lemn si scaune albe
Bucătăria este deschisă, așa că poți vedea oricând cum gătesc. De mic dejun te poți bucura la ce oră vrei tu, iar meniul de prânz, de luni până vineri, se schimbă în fiecare zi.

Situat pe strada Negustori nr. 26, la Simbio începi ziua cu o cafea bună și un mic dejun delicios, care nu ține cont de un program fix. Poți însă să le faci o vizită și pentru un prânz gustos, urmat de o dupamiază în care să lucrezi în liniște. Simbio este mai mult decât o cafenea modernă – este un loc cu bucătărie deschisă, preparate gustoase și o grădină ascunsă de agitația orașului. Amenajat într-o casă veche, recondiționată, cu un design foarte modern și fresh, este locul perfect din care poți lucra!

 Rezervă o masă la Simbio 

Moon Brasserie

moon brasserie, cu tavan din lemn, perete albastru, scaune din lemn si albastre, una din cafenele moderne
La Moon poți servi mâncăruri din bucătăria urbană internațională, într-o locație cu o priveliște liniștitoare, către malul Dâmboviței.

Are toate ingredientele pentru a se număra printre alegerile noastre și, de ce nu, poate chiar să devină locul tău preferat pentru un birou… away from work. În primul rând, Moon Brasserie este la Unirii, chiar pe cheiul Dâmboviței – deci o zonă centrală, din care ai acces facil la… orice. În al doilea rând, localul arată foarte, foarte bine, este inundat de lumină, iar ferestrele mari de la care poți privi apa sunt perfecte pentru a-ți face ordine în gânduri. În al treilea rând, dacă afară e cald și vreme bună, au două terase de care poți profita – una tip roof-top, alta pe malul apei. Și nu în ultimul rând, un meniu urban, cu preparate bune și sănătoase.

 Rezervă o masă la Moon Brasserie 

Caffe Citta

incapere luminoasa la caffe citta, cu ferestre mari, jaluzele verzi, mese si scaune din lemn si pereti albi
Ce ai zice să începi ziua cu un croissant și un cappuccino, micul dejun clasic italian? Sau poate cu o porție de omletă Bolognese pentru extra energie?

În zona Ateneului Român, pe Calea Victoriei, vei găsi această cafenea a hotelului Radisson Blu. Localul este foarte luminos, cu pereți de sticlă care dau către bulevard, cu o ambianță modernă, urbană, o sursă de inspirație foarte propice pentru un mediu de lucru. În plus, dacă ți se face foame, la Caffe Citta poți oricând savura unul din preparatele savuroase din meniul cu specific italian, fie ele paste, pizza sau chiar mâncare tradițională. Plus că au terasă!

 Rezervă o masă la Caffe Citta 

UrBarn

oameni lucrand la laptop, la masa in cafeneua UrBarn, cu ferestre mari si pereti cimentati si un semn luminos cu litere love
O descriere în câteva propoziții pentru UrBarn? Hambar urban. Copilărie deschisă zilnic. Cafea de specialitate. Natură infuzată cu asfalt. Tradiții noi.

UrBarn este o cafenea din zona Pieței Romane, mai exact pe strada I.C. Visarion nr 9, un loc în care poți întâlni oricând oameni faini, creativi, care să te scoată din banalul zilei. Este o cafenea foarte cool, originală, axată pe cafeaua de specialitate – care este, de altfel, vedeta meniului. Aici vei găsi suficiente locuri la mese, ba chiar se încurajează ideea de working space și chiar se pot ține întâlniri ori face rezervări pentru grupuri (în cazul celor care doresc o ședință ieșită din sfera rigidului).

 Rezervă o masă la UrBarn 

Bite

mese rotunde cu scaune rotunde, in fata unui perete mare cu palmieri, din restaurantul bite, una din cafenele moderne în care să lucrezi
Influențe nordice, condimente orientale și ingrediente de la producători locali. Ca meniu, Bite este un restaurant de peste tot, dar de găsit pe Mătăsari 53.

În zona Iancului, pe strada Mătăsari nr.53, vei găsi într-o casă veche cu etaj acest local cu accente nordice, un loc liniștit, care te așteaptă să iei prima gură de cafea când încă nu te-ai trezit cum trebuie și prima furculiță din felul tău de mâncare preferat. Bite este amenajat în stil scandinav, este un loc luminos și primitor, foarte cozy. Pe lângă cafea, vei găsi și tot felul de preparate sănătoase, ba chiar și o mulțime de opțiuni pentru vegani și vegetarieni.

 Rezervă o masă la Bite 

Journey Pub

incapere de la journey pub cu mese si scaune albe si nori albi, decorativi, atarnati de tavan, una din cafenele moderne unde sa lucrezi relaxat
Deși Journey este un pub, aici poți servi oricând o cafea bună. În plus, spațiul este astfel gândit și amenajat, încât poți lucra foarte bine aici, în timpul zilei.

Revenim în centrul Bucureștiului pentru o altă locație care se înscrie în rândul cafenelor moderne. Și nu numai, pentru că Journey Pub este mai mult de atât: pub, loc în care poți juca boardgames cu prietenii, spațiu de evenimente etc. În timpul zilei însă, de aici poți lucra liniștit, într-un spațiu creativ (la alegere, căci are cinci zone amenajate diferit, pe ideea de călătorie în jurul lumii). Iar dacă vrei să faci o pauză, poți oricând să citești un ghid de călătorie, un tutorial de arts&crafts sau chiar să te „joci” cu instrumentele de pictat și modelat.

 Rezervă o masă la Journey Pub