20 de medalii obtinute de vinurile romanesti la „Concours Mondial de Bruxelles 2014”

13 mai 2014 | Noutati

Succes pentru Romania in lumea vinului: 20 de medalii obtinute de vinurile romanesti la “Concours Mondial de Bruxelles 2014”

Horia Cretu Bucuresti, 13 mai 2014 – Romania a participat anul acesta la cea de-a 20-a editie a traditionalului Concours Mondial de Bruxelles, unul dintre cele mai importante competitii mondiale de vin si degustare. Vinul romanesc a fost premiat la aceasta competitie cu 9 medalii de aur si 11 medalii de argint. Peste 8060 de vinuri din 41 de tari producatoare au fost reunite in fata unei selectii a celor mai buni degustatori de vin din intreaga lume.

Anul acesta juriul a fost format din 310 degustatori cu 40 de nationalitati diferite, Romania fiind reprezentata de Sergiu Nedelea, Valentin Ceafalau, Georgel Costache, Constantin Croitoru, Dan Ioan Muntean si Cosmin Popescu.

“Ne bucuram ca vinurile romanesti au fost apreciate de juriul Concours Mondial de Bruxelles, este un semnal importat pentru cramele din Romania care au toate sansele sa exporte mai mult”, a declarat Horia Cretu, Managing Partner Abel’s Wine Bar, cel mai recent wine bar deschis in centrul istoric al capitalei. „Romania, desi are crame destul de tinere comparativ cu alte tari europene, are traditie si dragoste pentru vin. Avem toate datele pentru ca pe termen mediu sa devinim unul dintre cei mai mari exportatori din Europa. Peste 90% din etichetele pe care le prezentam clientilor Abel’s Wine Bar sunt vinuri romanesti, in care cred si pe care le promovam”, a subliniat Horia Cretu.

Cele 9 medalii de aur au fost obtinute de:

* Feteasca Neagra Egregio 2013 (Vincon)
* Floare de Luna Privat Reserve Feteasca Neagra 2013 (Cramele Halewood)
* Floare de Luna Privat Reserve Feteasca Alba 2013 (Cramele Halewood)
* Grasa de Cotnari 1982, Vinoteca, (Cotnari)
* Grasa de Cotnari 2000, Vinoteca, (Cotnari)
* Mosia de la Tohani Special Reserve 2011 (Domeniile Viticole Tohani)
* Origini Cabernet Sauvignon 2011 (Budureasca)
* Sable Noble Alb 2013 (Crama M1 Atelier Murfatlar)
* Solo Quinta White 2013 (Recas)

Meniul Abel’s este foarte variat, avand la baza peste 150 de etichete de vinuri, numarul acestora fiind in permanenta crestere. Abel’s Wine Bar se afla pe strada Nicolae Tonitza, la numarul 10 si este usor accesibil atat dinspre Centrul Vechi, cat si din Splaiul Independentei. Wine Bar-ul este deschis de marti pana duminica, in timpul saptamanii intre orele 14.00-24.00, iar in week-end programul se prelungeste in functie de clienti.

Concours Mondial de Bruxelles este un concurs international de vinuri, care are loc anual, incepand cu anul 1994. Numele concursului a fost scurtat la Concours Mondial, din momentul in care a avut loc in diferite tari europene, altele decat Belgia. Primul Concours Mondial a avut loc in centrul istoric al orasului Bruges, fiind organizat de catre Louis Havaux, fondator al publicatiei belgiene Revue Belge des Vins. Autointitulandu-se “World Wine Championship”, Concours Mondial evalueaza peste 8000 de vinuri din intreaga lume in fiecare an.

(comunicat de presa)