23 de accesorii și piese esențiale pentru a-ți aranja frumos masa de Paște

19 aprilie 2022 | Locuri cool

De obicei când ne pregătim pentru sărbători, prima grijă e meniul. Dar pe cât de gustoase și arătoase sunt bunătățile pe care le vom savura, pe atât de frumos ar trebui să fie și mise-en-place-ul, nu? Așa că… ce zici de niște shopping? Am ales câteva accesorii și piese de veselă care să te ajute să aranjezi frumos masa de Paște. 

accesorii si veselă fotografiate de sus, pentru a aranja frumos masa de Paște
Foto: My House

Ouă colorate și lucioase, mâncăruri alese, deserturi delicioase… toate stau pregătite frumos, așa cum se cuvine la un ospăț îmbelșugat, de sărbătoare. Mai trebuie doar un singur lucru pentru ca totul să fie perfect: să aranjezi frumos masa de Paște. Și pentru asta ai nevoie de câteva „ingrediente” cheie. Noi am selectat câteva obiecte decorative și veselă perfecte pentru un așa moment.

Platouri și veselă elegante

Farfurii hand-made

(Decartis)

Irina Silivestru este un artist ceramist desăvârșit! Ea este mama atelierului DECARTIS, unde realizează vase ceramice, de diferite forme și mărimi – de la farfurii, la boluri, platouri, tocătoare și multe altele. Toate sunt pictate manual și arată fantastic de frumos! Ai să vezi că temele preferate sunt inspirate din natură – motive vegetale sau animale, în culori și forme minunate. Adevărate lucrări de artă, simple dar fermecătoare, care cu siguranță vor da mesei tale de Paște un aspect fantastic!

Platou și carafă cu motive tematice

(Mobexpert)

Te-ai muncit să faci niște aperitive cât mai aspectuoase? Atunci trebuie să le etalezi în niște vase la fel de frumoase. La Mobexpert am găsit aceste frumuseți care merg de minune pentru masa de Paște. Carafă (155 lei) și Platou oval (117 lei), din ceramică. Ambele din gama Svelte. Cu un design delicat și natural, au un model pastelat, subtil și foarte creativ. Carafa este ideală pentru a servi băuturi răcoritoare invitaților, iar platoul e perfect pentru diverse preparate sau deserturi.

Iepurașii Villeroy & Boch

(My House)

La My House vei găsi o întreagă colecție de Paște – de la platouri și farfurii, la tacâmuri, pahare, salatiere, decorațiuni și multe altele. Și nu de oricare, ci de la branduri de renume, precum Rosenthal și Villeroy & Boch. Nouă ne-au plăcut aceste platouri tare drăgălașe și vesele, din colecția Spring Fantasy Easter 2022, de la Villeroy & Boch. Pare că o familie întreagă de iepurași și-a dat întâlnire anume pentru a ne ajuta să aranjăm frumos masa de Paște! Pe site vei găsi mai multe modele, noi am ales doar câteva pentru a ți le arăta.

Pahare din cristal

(Porcelain Manufacturers Moga)

E momentul să scoți paharele „alea bune”! Alea frumoase pe care le folosești doar atunci când ai musafiri sau se întâmplă vreun eveniment special. Iar Paștele se încadrează clar la acest capitol. La Porcelain Manufacturers Moga găsești servicii de masă, seturi de farfurii, ceai, cafea, dar și pahare realizate în România, din porțelan sau cristal de Bohemia.

Ei sunt recunoscuți în lumea întreagă datorită produselor din porțelan românesc pe care le realizează în Transilvania. Preluând tradițiile transmise de la Alfold (Ungaria) și apoi Rozenthal (Germania) existente de generații în Cetatea Clujului, Porcelain Manufacturers Moga este prima manufactură de porțelan particulară din România. Despre porțelanul Moga se spune în lume că este tot atât de delicat ca cel de Limoges, mai sofisticat ca cel de Belcek, la fel de îndrăgit ca și cel de Meissen și cel puțin la fel de căutat ca si cel de Herend. Dar nici cu obiectele din cristal nu sunt mai prejos! Au mai multe colecții de pahare, carafe și decantoare, toate foarte frumoase! Ca cele din colecția 500 PK, pe care ți le arătăm și noi în poză. Colecția include pahare de apă, pahare Flute, de whisky și de vin. Fiecare vin în seturi de 6 pahare (269 lei).

Vase pentru gătit

Tăvi de copt

(Blop)

Nu se poate masă de Paște fără drob sau cozonac. Așa că de ce nu ai folosi niște tăvi pe care să le poți așeza apoi direct pe masă? La Blop ai să găsești niște minunății de tăvi! Bine… nu doar tăvi, ci și multe alte produse din ceramică tradițională pentru vremuri moderne, 100% handmade de artizani români pasionați de ce fac – cești și căni, farfurii, boluri, vaze etc.

Revenind… Nouă ne-au plăcut mult Tava Cozo Chec Mică „MÁS” (148 lei) și Tava de Copt „MÁS” (185 lei). Primaare 21 x 13 cm și e perfectă pentru chec, cozonac, „banana bread”, pâine sau chiar drob.  Forma ei este perfecta pentru chec, cozonac, banana breadă, pâine sau chiar drob. A doua are 31 x 11,5 cm și e nemaipomenită pentru cozonaci, checuri pentru mulți invitați sau familii mari care fac porție dublă mereu. Pentru drob, sau chiar legume rumenite, pe care să le prezinți și servești direct din tava.

Ambele sunt din lut alb, lucrate și decorate manual. Se spală ușor și bucatele tale delicioase nu se lipesc de ea si se coc perfect!

Vas ceramic Emile Henry

(Kitchen Shop)

Nici friptura nu poate lipsi de pe masă! Iar când vine vorba de excelență în materie de vase pentru gătit, Emile Henry nu mai are nevoie de nicio prezentare! Nouă ne-a atras atenția acest vas pentru gătit pasăre (costă 414 lei și-l găsești la Kitchen Shop). Este un vas din ceramică superioară, cu o capacitate maximă de 8 L (capacitate utilizabilă 4 L, adică aproximativ 8-10 porții). Forma sa specială distribuie eficient căldura pentru a obține o carne moale și crocantă, iar mulțumită capacului, aburul circulă natural. Pui carnera în vas, adaugi legumele tăiate în jur, și obții o friptură fragedă și legume suculente!

Ceramica HR® (High Resistance) dezvoltată în laboratoarele Emile Henry rezistă până la temperaturi de 270°C și distribuie căldura uniform pe toată suprafața vasului. Iar emailul folosit la finisarea vasului îl protejează de zgârieturi și ciobiri (poți tăia carnea direct în vas, făra ca produsul să se zgârie).

Accesorii decorative pentru masa de Paște

Față de masă

(Zara Home)

E drept că fețele de masă nu se mai folosesc astăzi atât de mult, mai ales când vine vorba de mesele luate acasă în mod uzual). Însă la zile speciale e frumos să ne dăm ceva mai mult străduința, să acordăm mai multă atenție detaliilor. O față de masă elegantă va da un cu totul alt aspect întregului „ansamblu”, iar nouă ne-au plăcut acestea din in, cu broderie, de la Zara Home. Asta pentru că au ceva din aspectul tradițional românesc pe care îl apreciem atât de mult. Albe, cu broderii delicate, sunt extrem de rafinate și delicate! Le găsești în două dimensiuni, iar prețul este între 529 lei și 699 lei.  

Aranjamente florale

(Purple Flowers)

Sărbătorile sunt pentru noi și pentru cei mai apropiați sufletelor noastre. Sunt cu mese pline de bunătăți, frumos decorate. Iar un aranjament floral de Paște va fi în centrul atenției și va face ca toată atmosfera sărbătorilor să se strecoare în sufletele tuturos și să aducă bucurie.
Nouă ne-au plăcut cele de la Purple Flowers. Au o mulțime de modele frumoase (și găsești și coroniție pentru ușă). Au aranjamente cu ouă roșii, aranjamente cu decorațiuni coșuri cu iepurași și plante, coșuri cu bunătăți și coșuri pentru ouă. Perfecte pentru a decora frumos masa de Paște! Prețurile la aranjementele florale sunt între 119 și 329 lei.

Suport pentru ouă

(Maison Du Paradis)

Ai muncit la ele, le-ai colorat frumos și acum stau lucioase și arătoase, gata de a fi ciocnite. Ouăle de Paște reprezintă una din cele mai importante tradiții și e bine să le tratăm ca atare. Așa că merită un suport la fel de frumos ca ele. Noi am găsit câteva modele drăguțe la Maison Du Paradis. Sunt frumoase și pentru acasă, dar sunt nimerite și pentru un cadou oferit cu drag. Ție care îți place mai mult? Coșulețul de ceramică în formă de găină (61,50 lei), suportul cu iepuraș și ciucuri colorați (59 lei) sau suportul de ceramică cu găinușă și fundiță (93 lei)?


Citește și: