5 coffee shops și experiențe de cafea din București

7 ianuarie 2019 | Locuri cool

Coffee shop-urile nu mai sunt o noutate în București pentru iubitorii de blenduri și arome ale boabelor fine de cafea, ce par că au creat dependență și curiozitate în rândul bucureștenilor. Aici regăsim noul trend al ultimilor 2 ani, odată cu atenția și interesul consumatorilor către noi tipuri de cafea și noi experiente ce vin pe meniuri.

Cu fiecare sezon însă, noi localuri își deschid ușile și espressoarele își așteaptă primii clienți. În fiecare dintre acestea vă întâmpină o barista zâmbitoare, gata să prepare o cafea cu personalitate, în funcție de așteptările cafegiului: un shot de espresso sau două, mai mult sau mai puțin lapte, cafea mai tare sau aromată. Acest trend a luat cu asalt profile întregi de Instagram, nemaiavând nevoie de prea multă promovare.

Astfel, ne-am gândit care sunt cele mai bune coffee shop-uri din București în care poți încerca noi cafele și experiențe. Rezultatul mai jos: 5 locuri, fiecare cu specificul lui.

 

1. Origo Coffee Shop este printre primele coffee shop-uri din București care au dat tonul pasiunii pentru noi cafele. Mic, cochet, cu personal prietenos și cafele customizate, cu loc de citit sau lucrat și pet friendly, localul a devenit în scurt timp unul dintre cele mai trendy hub-uri urbane. Aici vă puteți bucura de o cafea excelentă, de un pahar gratuit de apă sau de cafea pentru acasă, dacă v-ați îndrăgostit de un blend anume.

 

 

2. Steam Coffee Shop sunt băieții simpatici de pe Dacia, pe ale căror trepte sunt mereu oameni care se bucură de o cafea cool și o discuție casual cu ceilalți trecători cu poftă pentru o cafea bună, în drum spre birou. To go sau la fața locului, cafeaua vine mereu la pachet cu o nouă persoană cu care veți face cunoștință.

 

 

3. T-Zero Coffee Shop a inaugurat în 2015 locația de pe Dianei și merge pe filosofia unei coffee-to-go care vă va face să vă întoarceți. Un coffee shop micuț, cosy, cu un singur loc înăuntru și o băncuță afară, care e perfect pentru o pauză de 10 minute de reîncărcat bateriile. Iar personalul nu omite niciodată sa fie prietenos.

 

 

4. Nu puteam omite din această listă M60, coffee shop-ul deja celebru din Amzei. Cafeaua seduce ușor orice gust pretențios, iar cei care ar mânca oricând ceva bun se pot bucura de un sandwich sau o omletă delicioasă. Locul a devenit deja unul dintre spațiile preferate ale bucureștenilor pentru mici evenimente, expoziții sau petreceri selecte.

 

 

5. Madison Coffee: un coffee house premium care servește cafea la același rang, Madison Coffee oferă o gamă generoasă de blenduri premium, extrem de bună. Atmosfera locului, completată de o cafea aromată și energică, te vor face sa te reîntorci ori de câte ori simți nevoia să te răsfeți.

 

 

Știți și alte coffee shop-uri de neratat din București? Spuneți-ne și nouă!

E folositor? Dă-i SHARE!