6 cafenele din București pe care ar trebui neapărat să le vizitezi

27 septembrie 2019 | Locuri cool

Românii au început să descopere cafeaua de specialitate, să fie interesați de proveniența boabelor, de modurile de preparare și de diversele băuturi care se pot obține dintr-o cafea de calitate. Bucureștenii sunt privilegiați în acest sens, cu multitudinea de cafenele care dau gust orașului.

Noi ne-am plimbat prin câteva din ele și am aflat ce puteți degusta.

Origo

Prima cafenea de specialitate din București a fost creată de un maestru barista și mixolog, Mihai Pamfil, care acum este jurat internațional în concursurile de cafea. Personalul de servire de aici este pasionat de ceea ce oferă și știe să explice fiecare sortiment și să își îndrume oaspeții spre cea mai bună variantă pentru gustul lor. Cei de la Origo sunt atât de pasionați încât am aflat că prăjesc boabele de cafea atât pentru propriul coffeeshop, cât și pentru toți iubitorii de cafea care o pot prepara acasă sau în propriile cafenele.

Orygyns Speciality Coffee

Deschis încă din 2015, Orygyns este locul în care se poate testa o gamă foarte largă de cafele din întreaga lume, de la producători mai mari sau mai mici, cafele de specialitate ce sunt săptămânal schimbate. Astfel, vizitele de aici pot deschide orizonturi către preferinţe de cafea din toate colţurile planetei.

Bob Coffee Lab

Bob Coffee Lab este chiar un laborator de cafea. Totul este foarte bine tehnologizat, cântărit și proporționat, astfel încât experiența cafelei să fie la cele mai înalte standarde pentru fiecare ceașcă. Cafeaua este atent pregătită de doi experți, Alex și Paul, ambii campioni mondiali în domeniu.

Coffee Store

Este un mic magazin de cafea și cafenea situat pe Calea Victoriei și născut din pasiunea proprietarului pentru licoarea energizantă. Cafeaua folosită este Gardelli, un brand frecvent prezent în topul concursurilor internaționale de specialitate. Aici, pe lângă diversele sortimente de cafea, poți lua și o gustare dulce sau sărată.

Sonder

Cel mai recent coffee shop de specialitate deschis în București se află în zona Piața Romană, fiind proprietatea unor pasionați de cafea cu background în afaceri internaționale. Inspirația pentru local vine din cultura scandinavă, acolo unde cafeaua este un moment important al zilei. Marca folosită pentru preparatele lor este Lacbra și zilnic există două blend-uri ce se schimbă în funcție de creativitatea celor doi barista.

Narcoffee Roasters

Este un mic lanț de cafenele de specialitate autohtone, ce s-a deschis prima oară la Cluj, iar în prezent are patru localuri în orașul originar, două în București și unul la Praga. Toată cafeaua servită este prăjită în prăjitoria proprie. Aici maestru de ceremonii este Marius Nica, campion naţional şi premiat internaţional la „Cup Tasters şi Latte Art”, actual head roaster la Narcoffee.