6 restaurante cu specific italian în București

25 ianuarie 2019 | Locuri cool

Paste, pizza, panna cotta, pomodoro, parmigianno… dacă îți place mâncarea bună e puțin probabil să nu îți fie poftă câteodată de niște bunătăți italiene (nouă sigur ne e).

De aceea avem mereu o listă de restaurante italiene cu specialități autentice unde să mergem pentru o masă bună.

Trattoria Fresca

Un restaurant nu foarte mare de pe Popa Nan și una din trattoriile noastre preferate. Destul de greu de găsit masă liberă acolo, mai ales în weekend, așa că ne-am învățat minte să nu mergem fără rezervare. Toate preparatele sunt foarte bune, dar avem o slăbiciune pentru pastele lor cu fructe de mare. Încercați-le cu încredere, nu veți lăsa nimic în farfurie!

Gustosi Momenti

Un local în zona Floreasca, al cărui owner e și bucătar-șef. Mâncarea e… știți cum e mâncarea în afacerile de familie italiene unde familia gătește: autentică și gustoasă. Un tradițional meniu italian și arome pe măsură. Puteți alege orice din el, dar pizza si lasagna sunt minunate.

SARA Restaurant

În zona Moșilor găsim un restaurant italian vestit pentru pizza pe care o face, una din cele mai bune din București. După ce vă săturați bine vă puteți opri la magazinul lor pentru o mozzarella sau un parmezan autentic.

Cucinetta

Nu poți să vrei ceva mai italian de atât: owner-ul e italian, bucătarul e italian, atmosfera e italiană… iar de mâncare nu mai trebuie să spunem. Încercați paste paccheri cu somon sau tagliatelle alla Bolognese, o sa vreți sigur încă o porție.

Il Peccato

În Centrul Vechi sunt multe restaurant, dar dacă vrei mâncare italiană acesta este locul. Mâncarea te bagă în păcat, ca să zicem așa, mai ales dacă aveai în plan vreo cură de slăbire. Fructele de mare sunt foarte bune, în orice combinație le comandați. Tip: faceți rezervare pentru orele de vârf și weekend.

La Fattoria

Un restaurant italian elegant cu terasă în Herăstrău, cu bucătărie clasică italiană și atmosferă relaxantă. Prețurile sunt conform cu zona, dar mâncarea este pe măsură. Pe lângă pizza, paste și felurile tradițional italiene știu să facă un steak foarte bun.