12 terase cu vedere spre lac în București

20 august 2019 | Noutati

Vara este o desfătare pentru ieșitul în oraș. Capitala este împânzită de terase elegante și pitorești, ascunse prin grădini din zona veche sau deschizându-se spre parcuri ori lacuri.

Iar terasele cu vedere la lac sunt printre cele mai căutate. Iată, așadar, câteva exemple de locuri unde îți poți petrece după-amiezile sau serile de vară și poți să te bucuri de liniștea pe care ți-o dă lacul.

Update 2020

Biutiful by the Lake

Un loc ce și-a câștigat renumele și a devenit emblematic pentru lacul Herăstrău este Biutiful by the Lake, o terasă ponton situată chiar pe apă. Ziua este locul potrivit pentru un prânz cu prietenii sau un prânz de afaceri, în vreme ce seara localul se animă de cei ieșiți la cină sau doar la un pahar de vorbă, în vreme ce în weekend terasa devine neîncăpătoare pe timpul nopții, când muzica adună petrecăreții.

Rezervă o masă la Biutiful by the Lake

Il Locale

oameni luand masa la terasa de langa lac Herastrau Il Locale

Dacă vrei să mănânci niște paste bune, de casă, făcute ca în Italia, un risotto delicios sau niște fructe de mare gustoase, treci pe la Il Locale din Herăstrău (intrarea de pe Șos. Nordului 7-9). Eu au un chef italian, Alex Bignotti, foarte creativ și priceput, care știe cum să îmbine tradiția bucătăriei italiene cu tehnicile moderne de gătit.

Terasa e intimă, cochetă, iar seara are un farmec cu totul aparte, când se aprind luminițele romantice care decorează grădina! Tocmai de aceea e un loc numai bun pentru o cină în doi! Pe de altă parte, au un mic dejun atât de bine pus la punct, cu atât de multe variante și cu niște preparate foarte deosebite, încât nu ne-ar deranja absolut deloc să trecem pe la ei și dimineață! Iar dacă ai o întâlnire de afaceri la prâmz, localul se pretează foarte bine și pentru așa ceva!

Rezervă o masă la Il Locale

Cherhanua Ancora

Terasa de langă lac Herăstrău, Cherhanaua Ancora, cu oameni asezati la masa, copaci, ghivece cu flori suspendate si beculete aprinse

Tot pe malul lacului, cu o terasă umbrită și înconjurată de verdeață, vei descoperi și terasa de la Cherhanua Ancora. Așa cum te-ai aștepta după denumire, aici îți recomandăm să mergi atunci când vrei să savurezi niște preparate pescărești excelente, ca la malul mării, doar că fără a ieși din București. E un loc perfect pentru amiezile și serile de vară, petrecute pe terasa deschisă, într-o companie bună! În meniu găsești de la icre de știucă sau zacuscă de pește, la supe de pește, hamsii și midii, și până la pește de Marea Neagră sau de apă dulce, pregătite-n fel și chip, bunătăți românești autentice. Saau, poți opta pentru un meniu mediteranean, tipic grecesc.  

Ca să ajungi la Cherhana, intri în parc din Șos. Nordului 7-9 și cobori până aproape de Debarcader Traversări.

Rezervă o masă la Cherhanua Ancora

La Brasserie Bistro & Lounge

mese la terasa La Brasserie Bistro & Lounge din Herastrau, terasa langa lac, cu gard de lemn si copaci in jur

La Brasserie Bistro & Lounge este genul de terasă modernă, luxoasă, un loc preferat de cei care au anumite standarde la care nu vor să renunțe. Este un loc frecventat de tineri pentru atmosfera cosmopolită de aici, dar și pentru că La Brasserie oferă ingredientele perfecte pentru o seară reușită: mâncare bună, muzică și dans. Și dacă tot a venit vorba de mâncare, meniul are câte ceva pentru oricine, totul pregătit cu o atenție demnă de fine dining. În plus, poți opta pentru „private dining” – 4 variante de meniu prestabilit, cu tot ce au mai bun de oferit!

Așa că fie că ai chef de o ieșire cu prietenii, sau vrei să-ți scoți jumătatea la o cină fă-ți o rezervare la terasă și bucură-te de o seară specială.

Rezervă o masă la Brasserie Bistro & Lounge

Casa di David

prim plan cu o masa cu scaune de rachita si umbrela, terasa langa lac, la Casa di David, in Herastrau

Un alt restaurant foarte rafinat din Herăstrău este și Casa di David, cu o clientelă selectă – exact la ce te-ai aștepta de la un restaurant situat în această zonă. Terasa este foarte bine amenajată, cu o combinație perfectă de lux, design modern și atmosferă plăcută, foarte relaxantă. Am putea spune că se numără în topul celor mai frumoase terase din zonă și nu am exagera! Serviciul este de nota 10 și ești tratat cu multă atenție de fiecare dată, iar meniul pune accent pe preparatele mediteraneene, foarte bine preparate toate! Îi găsești în Șos. Nordului nr. 1D, vizavi de Ambasada Chinei.

Rezervă o masă la Casa di David

Terase 2019

Aperitivo Bar (închis definitiv)

Cu un design elegant, terasa ponton de pe malul lacului Herăstrău este locul mai relaxat oferit de Isoletta clienților săi care vor să se bucure de o vară casual. Cu un meniu scurt, de tip bistro, care, însă, acoperă gusturile tuturor categoriilor de oaspeți, Aperitivo este pregătit pentru un prânz rapid sau pentru o cină necesară înainte de distracția de seară. Pentru că aici seara volumul muzicii crește și lumea se adună pentru a petrece timp de calitate împreună cu prietenii și, de ce nu, chiar pentru a dansa.

Restaurant Pescăruș

Unul din restaurantele de referință ale Bucureștiului, cu o vechime de zeci de ani, Pescăruș a fost mereu un punct de reper în Parcul Herăstrău. Redecorat în urmă cu câțiva ani de un designer cunoscut și oferind un meniu axat pe pește și derivate, Pescăruș are o terasă mică cu vedere la lac, însă datorită amplasării pe un deal, perspectiva sa este numai bună.

Rezervă o masă la Restaurant Pescăruș

Funky Lounge Herăstrău

Terasa de pe lacul Herăstrău și-a câștigat renumele pentru petrecerile de zi din weekend, însă nici meniul bogat, ce se schimbă de la un sezon la altul, nu trebuie ignorat, mai ales în timpul săptămânii. Situată la marginea lacului, terasa are o priveliște largă, ce cuprinde în zare Casa Presei Libere și întinderea apei mărginită de vegetația bogată.

Rezervă o masă la Funky Lounge Herăstrău

Laguna Verde

O oază în afara Bucureștiului, situată la doar 15 minute de zona de Nord a Capitalei, în Balotești, Laguna Verde este un complex cu spații de cazare, baltă de pescuit și un restaurant cu o terasă generoasă situată exact deasupra lacului. Meniul este unul bogat în pește, iar complexul găzduiește anual Festivalul scoicilor, ce atrage mii de vizitatori în acel weekend.

Rezervă o masă la Laguna Verde

Complex Herăstrău

Unul din locurile cu tradiție din Parcul Herăstrău este Complexul cu același nume ce reunește hotel, bază sportivă și restaurant. Însă piesa de rezistență pe timpul verii este terasa-ponton de pe lac, iar pentru evenimentele speciale există și două vaporașe de închiriat care pleacă de la același ponton și pot găzdui petrecerile private în largul lacului.

Rezervă o masă la Complex Herăstrău

Restaurant Diplomat

Situat în incinta Clubului Diplomatic, restaurantul Diplomat continuă tradiția de aproape 100 de ani a locului. Terasa sa este organizată pe prispa generoasă a clădirii istorice, cu vedere la terenul de golf și Lacul Herăstrău. Meniul este unul de inspirație internațională, cu puternice accente mediteraneene, iar liniștea parcului înconjurător te poartă în afara orașului agitat.

Rezervă o masă la Restaurant Diplomat

Taverna Racilor Herăstrău

Ce loc mai bun să te delectezi cu o farfurie plină de raci dacă nu pe malul unui lac? Situat la intrarea în Parcul Herăstrău, restaurantul este locul perfect pentru o masă în familie pe timp de weekend, iar terasa sa te face să te simți în vacanță.

Rezervă o masă la Taverna Racilor Herăstrău