Banchet cu must si preparate la ceaun in curtea J’ai Bistrot

5 octombrie 2016 | Noutati

Gradina J’ai Bistrot e loc de socializare, loc de intalnire cu prietenii si familia. Iar pentru sambata aceasta, echipa J’ai Bistrot pregateste un mic festin de toamna. Ei ii zic banchet, dar ce e cel mai important de stiut e ca aici va veti putea desfata cu rauri de must, cu preparate la ceaun, dar si cu niste ateliere filozofice in care discutiile sunt centrate pe gusturi, vin si pofte.

Detaliile le avem chiar de la ei:

banchetDin an in an se coc strugurii.
In jurul acestor atomi de fericire se strang ciorchine familiile, prietenii, raul, ramul. Tablou de vita nobila vom inscena si noi sambata, 8 octombrie, toata ziua.

Facem focuri, frigem pastrama de oaie pe care o vom scalda in mujdei, cu mamaliga alaturi. Mustul frizzante va curge-n cascade, pasarile ramase-n tara vor canta-n artari.

Bine zicea filosoful neamt Arnold Schwartzenberg “In Vino Veritas”. Multe adevaruri au fost probate pe tejgheaua noastra de-a lungul si de-a latul timpului.

Asa ca-n zi de banchet, tinem doua ateliere puse la cale impreuna cu Asociatia Romana de Filosofie Practica.

Meniu ceaun & gratar:
Ciorba acra cu ciolan afumat la ceaun cu foc de lemne // 12 lei
Pastrama de berbecut cu mamaliga si mujdei // 27 lei

Meniu ateliere filosofice:
Despre gusturi si pofte –  de la 13:00
Un atelier filosofic in care vom vorbi relaxat despre gusturile si poftele noastre care adesea se bat cap in cap, dar si despre ce inseamna sa ai bun gust sau despre cum ne putem educa simtul estetic.

De ce ne place vinul? – de la 17:00
Un atelier filosofic dedicat uneia dintre cele mai apreciate licori de la facerea lumii si pana astazi, un prilej de a discuta cu voie buna si, totusi, serios despre virtutile vinului si placerile pe care ni le ofera. Conditie obligatorie: sa va placa vinul & despicarea firului in patru intru delectarea trupului si a mintii.

Din crama Balla Géza Winery aducem vin ca material didactic pentru participantii la discutie. Degustarea este gratuita. Fiecare atelier are o durata de ~doua ore, participarea este gratuita, rezerva-ti un loc la filocafe@arfp.ro.

banchet 2

Si pentru viata de dupa banchet, ia la pachet borcanele JamSessions cu:
Zacusca de vinete, dulceturi (de capsuni, visine, zmeura, caise cu ghimbir si menta, cirese cu anason, smochine, ardei iuti, sfecla rosie).

jam

Detalii banchet.