Bere Guiness de St. Patrick’s Day in restaurantele bucurestene

12 martie 2015 | Noutati

E TIMPUL SĂ FII DIN NOU IRLANDEZ!

SARBATORESTE ST. PATRICK’S DAY CU BEREA GUINNESS!

Pe 13 martie, GUINNESS, berea stout numarul 1 in lume, da startul oficial la St. Patrick’s Day. In peste 104 locatii partenere din toata Romania, romanii vor ciocni bere GUINNESS, alaturandu-se celor peste 70 de milioane de persoane de pe tot globul care sarbatoresc St. Patrick’s Day, ziua sfantului patron al Irlandei.

Anul acesta, GUINNESS si-a propus sa ofere tuturor iubitorilor acestei beri ocazia de a deveni din nou irlandezi de St. Patrick’s Day. Sub motto-ul Be Irish for a day! / Fii irlandez pentru o zi!, Guinness a pregatit o serie de surprize de neuitat pentru amatorii de distractie din 33 de orase din tara, printre care Brasov, Sibiu, Ploiesti, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Oradea, Craiova si Bucuresti.

In week-end-ul 13-17 martie, Guinness ii va premia pe amatorii de bere, acestia avand posibilitatea de a castiga pe loc unul din miile de premii puse la dispozitie de Guinness in puburile partenere din intreaga tara. In aceasta perioada, bucurestenii vor avea parte de nenumarate momente speciale pregatite de Guinness. Astfel, toti cei care cumpara o bere Guinness in puburile partenere din Capitala vor avea ocazia de a-si face pe loc propriul „act de identitate” irlandez.

Conform sloganului, de St. Patrick’s Day, oricine poate deveni irlandez, sarbatorind ca un adevarat cetatean al tarii spiridusilor si legendelor celtice. Spiritul irlandez de sarbatoare va umple deja de pe 13 si 14 martie Centrul Vechi din Capitala prin paradele inedite: trupe de cimpoieri, mascote Leprechaun si spiridusi se vor plimba pe stradute si vor invita trecatorii la distractie, in ritmuri inconfundabile de cimpoaie si tobe. De asemenea, vor avea loc concerte in cateva din puburile partenere.

Vineri 13 martie, Guinness pregateste o surpriza de proportii tuturor celor care vor cutreiera stradutele Centrului Vechi, asa ca bucurestenii sunt invitati sa strabata aceasta zona in numar cat mai mare.

Guinness sustine de asemenea activitatile speciale pregatite de Asociatia Culturala Romano-Irlandeza: pe 15 martie, la ora 17:00, vor avea loc o serie de concerte sustinute de artisti din Romania si strainatate care vor celebra spiritul sarbatorii. Nume precum Irish Way, Shannon Ceili Band, Truverii, The Sorted Session, SteySha Irish School of Dance, Jam Yard, Ad-Hoc, Blackbeers si Bordo Sarkany vor incanta publicul.

In acest weekend, toti iubitorii de Guinness sunt invitati sa ridice pinturile de bere in cinstea lui St. Patrick si sa sarbatoreasca prietenia si buna dispozitie, cantand si dansand ca niste adevarati irlandezi!

Punctul culminant al celebrarii St. Patrick’s Day va fi traditionala petrecere organizata pe 17 martie de Guinness la St. Patrick Irish Pub.

Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele si activitatile care vor avea loc in puburile partenere, cei interesati sunt invitati sa urmareasca pagina de Facebook Guinness Romania. De asemenea, aici va fi disponibila o aplicatie prin care iubitorii de bere Guinness isi vor putea genera numele si un „act de identitate” irlandez.

 

St. Patrick’s Day in lume

Sarbatoarea St. Patrick’s Day este marcata anual pe sase continente. Pe 17 martie, Planeta va deveni din nou verde: de la Dublin in Dubai, de la Londra la Lima, de la Peru la Paris, de la Sydney la Stockholm, de la Moscova la Montserrat.

St. Patrick’s Day este Ziua Nationala a Irlandei si cea mai cunoscuta zi din intreaga lume dedicata unui sfant. Pe 17 martie, paharele de bere Guinness sunt ciocnite in cadrul miilor de petreceri si parade stradale, ce au ca simboluri spiridusii irlandezi si trifoiul cu patru foi. St. Patrick’s Day este celebrata in lume in nenumarate moduri: de la parade fastuoase organizate in capitalele importante din lume, pana la „inverzirea” (iluminarea verde) monumentelor si atractiilor importante de pe glob.

Si in timp ce lumea intreaga se pregateste sa sarbatoreasca St. Patrick’s Day, iar Guinness va fi inima petrecerilor, iata cateva lucruri interesante despre aceasta zi.

Stiati ca…

 • Numele real al St. Patrick era Maewyn Succat?
 • Verdele a fost asociat cu St. Patrick’s Day abia in secolul 19. In legendele irlandeze, verde era culoarea purtata de zane si de nemuritori?
 • St. Patrick’s Day este o sarbatoare nationala in Irlanda, dar si in Montserrat, o mica insula din Caraibe, care are doar 4.000 de locuitori si care a devenit caminul unui numar mare de emigranti irlandezi in secolul 17?
 • St. Patrick’s Day a fost celebrata inclusiv in spatiu – de doua ori. In 2011, Statia Spatiala Internationala a gazduit o petrecere la care astronautul american de origine irlandeza?
 • Catherine Coleman a cantat la un flaut vechi de 100 de ani, plutind in spatiu. In 2013, astronautul Chris Hadfield a celebrat St Patrick’s Day fotografiind Irlanda din spatiu, in timp ce canta cantecul Danny Boy?
 • Prima parada in onoarea lui St. Patrick nu a avut loc in Irlanda, ci in Statele Unite ale Americii. Astazi, au loc sute de parade in toata lumea, de la Munchen (Germania), la Londra, Manchester, Birmingham si Belfast (UK), pana la Buenos Aires (Argentina), Tokyo (Japonia) si Sydney (Australia)?

 

Top GUINNESS

 • Peste 13 milioane de pinturi de GUINNESS sunt baute pe glob de St. Patrick’s Day.
 • GUINNESS mai are drept de concesiune asupra fabricii St. James Gate (Irlanda) inca 8.744 ani, ceea ce inseamna ca, la ritmul actual de productie, va mai produce acolo inca 9 trilioane de pinturi de bere.
 • In medie, pe glob se deschide un pub irlandez in fiecare zi.
 • Fabrica St. James’s Gate din Dublin imbuteliaza anual 4,5 milioane hectolitri de bere GUINNESS.
 • Berea GUINNESS este fabricata in 50 de tari, inclusiv la St. James’s Gate, Dublin.

***

Despre Guinness

Guinness este o bere premium, cu o aroma unica de orz prajit si caramel, care ii da o nota distincta. Berea Guinness este produsa in 50 de tari si savurata in peste 150, pana in Barbados, Nigeria si Indonezia. Beraria din St. James’s Gate (Dublin), construita de Arthur Guinness in 1759, a devenit un simbol celebru, avand la baza valori puternice precum excelenta, inovatia si spiritul filantropic.

URBB, compania in portofoliul careia se afla berea Guinness in Romania, este unul dintre cei mai mari producatori de bauturi de pe piata locala, fiind prezent atat pe piata berii, cat si pe cea a bauturilor racoritoare. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv marci premium: Tuborg, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness, Kilkenny si Granini.

Invitatie GUINNESS la St Patricks Day

(comunicat de presa)