Comandă vinul ca un adevărat cunoscător

Dacă îți place să bei vin dar nu ești ceea ce s-ar putea numi „un expert”, e posibil să nu știi pentru ce să optezi din meniul unui restaurant. De aceea, noi vrem să-ți ușurăm alegerea. Pentru cei care nu sunt chiar profesioniști în domeniu, alegerea unui vin bun la restaurant se face de multe …

LA MASĂ CU… Răzvan și Irina Fodor

Răzvan și Irina Fodor sunt mari amatori de gătit și mâncare bună, în general. Așa că am stat cu ei la o șuetă, să povestim despre experiențe culinare inedite, restaurante și preferințe culinare. O familie frumoasă și veselă, Răvan, Irina și fetița lor, Diana, sunt mari amatori de întâlniri cu prietenii acasă, unde mâncarea e …

Mix&shake! 5 localuri în care poți să bei un cocktail bun

Cine a zis că un cocktail bun se bea numai vara? Noi zicem că este cireașa de pe tort a unei seri de weekend în oraș, în orice anotimp. Sau mai bine zis… măslina din Martini.     Nu cred să existe persoană care să nu fi auzit sau să fi gustat măcar o dată …

5 mese ideale după antrenamentul la sală

Indiferent de restaurantul la care preferi să mergi, avem câteva recomandări de preparate numai bune după un work-out intens, la sală. Da, știm – ești o persoană extrem de ocupată. Iar simplul fapt că reușești să ajungi în mod regulat la sală, este ceva de lăudat. Și cum nu prea mai ai timp deloc, nici …

Unde ieși la un prânz de afaceri în București

Atunci când inviți la restaurant un partener de afaceri, trebuie să alegi atent localul dacă vrei să faci o impresie bună. Noi avem pentru tine câteva recomandări pe baza cărora nu ai cum să dai greș. Ieșirea din cadrul (uneori) rigid al biroului sau al unei săli de întâlniri, poate face minuni când vine vorba …

Unde mâncăm o pizza bună, ca la ea acasă?

E posibil să găsești undeva o pizza mai bună decât la ea acasă, în Italia? Noi zicem că da! Îți spunem unde imediat. Este cineva care poate rezista mirosului unei pizza proaspăt scoasă din cuptor?! Nu cred. În plus, te scoate din încurcătură de multe ori – când îți vin niște musafiri surpriză, când îi …

Ce este gastronomia experimentală

Probabil ai mai auzit vorbindu-se despre bucătăria moleculară și pare așa, ceva science fiction. Hai să ne lămurim și să vedem ce înseamnă, mai exact. Înghețată… caldă, cocktail-uri care par mai degrabă icre mari de caviar, jeleu de pește sau spume de legume – toate sunt rezultatul „mariajului” dintre știință și gastronomie.Trendul nu este chiar …

LA MASĂ CU… Măruță

Dacă de luni până vineri el este cel care stă la taclale cu invitații emisiunii și află tot felul de lucruri interesante, de data asta am zis să schimbăm rolurile și să descoperim noi mai multe despre ce-i place lui Măruță (în materie de mâncare și restaurante, bineînțeles). Un gurmand cuminte, nepretențios, dar puțin aventuros. …

Unde mâncăm un desert bun, de toamnă

Ți-e poftă de ceva dulce? Alege un desert de sezon, cu fructe. Nu știu dacă ai dat sau nu o tură prin piață, dar sigur ai văzut pe la magazine lădițele cu prune babane, pere aurii, gutui parfumate și dovleci de toate mărimile. Iar nouă, toate aromele astea ne fac o poftă grozavă de o …

5 condimente care accelerează metabolismul

Nu doar de sarea în bucate depinde succesul unui preparat. Secretul constă în folosirea mixului perfect de condimente. Iar dacă asta te ajută să și slăbești, cu atât mai bine! Fiecare dintre noi are o rată diferită de ardere a caloriilor pe care le consumă – cam asta înseamnă, pe scurt, metabolismul. Iar matematica din …

Ce faci în weekend? 5 localuri perfecte pentru mic dejun sau prânz

Orice s-ar spune, nimic nu se compară cu o zi de weekend în care îți permiți (în sfârșit!) să nu te mai uiți la ceas și să poți pierde timpul după pofta inimii! Moon Brasserie Dacă vrei să te simți ca și cum ai lua masa pe malul Senei, în Paris, îți recomandăm varianta autohtonă, …

6 cafenele din București pe care ar trebui neapărat să le vizitezi

Românii au început să descopere cafeaua de specialitate, să fie interesați de proveniența boabelor, de modurile de preparare și de diversele băuturi care se pot obține dintr-o cafea de calitate. Bucureștenii sunt privilegiați în acest sens, cu multitudinea de cafenele care dau gust orașului. Noi ne-am plimbat prin câteva din ele și am aflat ce …

Ce este risipa alimentară și cum o putem combate?

Risipa alimentară este o problemă mai mare decât realizează majoritatea dintre noi: aproape 1,3 bilioane de tone de mâncare este aruncată anual, în întreaga lume. Iată ce poți face tu în sensul acesta. Poate nu te-ai gândit prea mult la asta până acum, dar tocmai aici este problema. Pentru că aproximativ o treime din cantitatea …

FoodService & Hospitality Expo 21-23 Septembrie 2019 ROMEXPO

Începând cu anul 2018 Horeca Insight organizează unica expoziție de pe piața locală cu participare internațională dedicată exclusiv sectorului B2B HORECA – FoodService & Hospitality Expo. Expoziția se desfășoară pe durata a 3 zile, 21-23 septembrie 2019, la ROMEXPO – spațiu care dispune de toate facilitățile necesare amplasării standurilor și organizării evenimentelor conexe: sesiuni de …

Beneficiile unei perioade de detox

Multă lume este obișnuită să se focuseze pe o cură detox la sfârșitul iernii, după ce hrana bogată în proteine animale a fost cea mai prezentă. Însă detoxificarea organismului periodică este recomandată și înainte de sezonul rece, pentru a-l pregăti pentru iarnă și a-i da un impuls de imunitate. Ce este detox-ul? Este o cură …

Este sau nu ceaiul verde bun pentru sănătate?

Se poate spune ca ceaiul verde a devenit un trend. I se atribuie o sumedenie de beneficii pentru sănătate, dintre care faptul că este un puternic antioxidant este cel mai cunoscut. Dar oare nu este și singurul, de fapt? Cercetătorii sunt de acord că infuzia vine la pachet cu niște plusuri, însă se pare că …

Cu actrița Ioana Ginghină despre preferințele ei culinare

Actriță, fondator și manager al proiectului educativ Mini Art Show, autor al blogului care îi poartă numele și mamă de fetiță, Ioana Ginghină e un om care pare că nu își mai vede capul de treabă. A avut timp să vorbească și cu noi, cu atât mai mult cu cât mâncarea, gătitul și ieșitul în …

„Aurul” din alimentația zilnică: beneficiile semințelor și nucilor 🥜

Rapoartele de sănătate din ultimele decenii indică beneficii extraordinare ale consumului de nuci și semințe, iar medicii recomandă aceste ingrediente magice în alimentația de zi cu zi. Nucile și semințele sunt o sursă vitală de calorii, proteine, grăsimi sănătoase, fibre, vitamine (în special vitamina E) și minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, seleniu și zinc). Conform …

Ce mănânci în oraș dacă ești la dietă

Indiferent dacă îți place mâncarea tradițională românească, mediteraneană, chinezească sau mexicană, noi îți spunem ce poți alege din meniul restaurantelor atunci când încerci să slăbești.   Probabil ai observat că în majoritatea restaurantelor, porțiile sunt foarte generoase – ceea ce este foarte bine. Dar cum am fost învățați că nu e bine să lăsăm nimic …

Tot ce trebuie să știi despre avocado 🥑

Avocado toast este poate cel mai mare trend culinar al ultimilor ani. Aproape orice bistro îl are în meniu într-o formă sau alta. Și asta pentru că se cere. Dar fructul avocado poate fi servit în multe alte forme, de la guacamole la avocado pane, trecând, evident, prin salate. Și chiar dacă România nu este …

Restograf on Instagram

Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe