Stă să plouă cu… cozonaci de Paște! Comandă și tu

Cum se apropie Paștele, „zidurile” rețelelor sociale s-au umplut deja cu fotografii arătoase, cu cozonaci pufoși cărora mai-mai că le simți mirosul. Aruncă un ochi pe recomandările noastre și dă comandă din timp dacă vrei să te asiguri că nu rămâi fără desertul tradițional de Sărbători.

Cum arată echilibrul nutrițional perfect, într-o farfurie?

Știm cu toții că ar trebui să mâncăm mai multe fructe și legume, să ne ferim de grăsimi și zaharuri și… toată teoria. Dar ce ar trebui, mai exact, să conțină meniul așa încât să existe un echilibru nutrițional în farfurie? Există vreo diferență dacă vorbim de femei sau bărbați? Cum ne calculăm necesarul de …

Ai încercat noile produse Plant-Based de la Burger King?

De luna aceasta, Burger King a adus și în România mult așteptatele lor produse plant-based – Whooper și Nuggets cu 0% carne. Noile apariții se adresează flexitarienilor care preferă produsele fără carne dar încă își doresc să simtă gustul și consistența cărnii.

Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România

Dancing Lobster este primul restaurant portughez din București. Un restaurant rafinat, autentic, în care toate detaliile fac trimitere la zona sa de influență – de la muzică, la decorațiuni și până la preparatele și băuturile din meniu. Pagina de cultură gastronomică portugheză scrisă de Jose Gaspar la Dancing Lobster te va purta pe malul Atlanticului, …

#RețeteDeChef: Cheesecake cu aromă de lămâie, de la Sorin Bontea

Dacă vrei să prepari un desert pe gât de gustos, pe atât de simplu de făcut, încearcă rețeta de cheesecake de la Chef Sorin Bontea. O prăjitură răcoroasă, cu aromă de lămâie, pe care Chef-ul te învață cum să o faci, pas cu pas (urmărește rețeta video).

Cum arată micul dejun în 20 de țări ale lumii

Atunci când vine vorba de micul dejun, nu stăm prea mult pe gânduri și ne rezumăm la ceea ce ne-am obișnuit – ouă, cereale, lactate, mezeluri etc. Însă a începe ziua cu o masă sățioasă poate avea un înțeles diferit în funcție de locul în care te trezești. Te-ai gândit vreodată din ce se compune …

Unde poți savura o Pavlova excelentă în București?

Bezea crocantă la exterior și moale la interior, frișcă, fructe proaspete: rețeta unui desert divin! Dacă și pentru tine Pavlova este deliciul suprem, îți spunem noi la ce localuri din București poți s-o savurezi.

Restaurante cu meniu de prânz, la care să ieși în pauza de masă

Oricât de multă treabă ai la birou, masa de prânz nu ar trebui luată pe tastatură! Mai bine profiți de un meniu de prânz la restaurant și iei o pauză pe bune. Vorba reclamei: „Have a break!”. Have a lunch break!

Restaurante cu mâncare de post – de servit acasă sau la terasă

Postul Paștelui, sau Postul Mare, este cel mai lung post din an și cel mai aspru – durează 40 de zile, la care se adaugă și Săptămâna Patimilor. Dacă te numeri printre cei care respectă tradiția, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva recomandări de localuri care au mâncare de post. Le poți savura …

10 terase încălzite din București pe care să le vizitezi primăvara asta

Când zilele ploioase și cu vreme rece par să-ți strice planurile, iar pandemia pune din nou lacăt restaurantelor la interior, totul pare potrivnic ieșirilor în oraș. Din fericire, sunt multe terase încălzite, cu o atmosferă foarte primitoare, care să mai domolească dorul de normalitate.

Top 10 cei mai buni bucătari din lume

În universul gastronomiei sunt mulți Chefi extraordinari! Însă cine sunt cei considerați a fi cei mai buni bucătari din lume? Un bun „indicator” este chiar distincția la care visează toți profesioniștii din domeniu: stelele Michelin.

Se deschide un nou restaurant în București: Oliveto by Caelia

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul Gioelia Cremeria, deschide un nou restaurant în București: Oliveto by Caelia. Restaurantul va fi inaugurat în a doua jumătate a lunii martie și este situat în zona de nord a Capitalei, în cadrul unui nou ansamblu rezidențial. 

Tendințe culinare 2021. La ce să ne așteptăm?

Ca la fiecare început de an, pasionații de gastronomie încearcă să facă previziuni cu privire la viitoarele tendințe culinare. Însă 2021 pare a fi mai greu de „citit” în lumina pandemiei care continuă să pună sub semnul întrebării planurile pe termen lung. Chiar și așa, se conturează destul de clar câteva trenduri principale.

Restograf lansează Consultantul Virtual HoReCa

Consultantul Virtual Restograf este primul ghid complet pentru deschiderea, operarea și managementul de succes al oricărui tip de local. Destinat specialiștilor din industria HoReCa, cea mai afectată de criza provocată de pandemia de COVID-19, Consultantul Virtual reprezintă prima etapă a unui program de revitalizare a domeniului.

30+ idei de cadouri de Crăciun pentru orice foodie (și nu numai)

Mai e puțin și vin Sărbătorile și știm cu toții ce înseamnă asta: începe goana după cadouri de Crăciun. Dacă ai pe listă un foodie sau pur și simplu ești în pană de idei și vrei să găsești niște daruri interesante pentru cei dragi, îți dăm noi câteva sugestii – vreo 30 la număr.

Romania’s Greatest Chefs – descarcă gratuit colecția de rețete de la cei mai mari bucătari ai României

Ne-am unit forțele cu cei mai mari bucătari ai României pentru a-ți oferi în dar o carte de bucate unică, o colecție cu rețetele de suflet ale celor mai renumiți Chefi ai țării: Romania’s Greatest Chefs. Și asta pentru că, împreună, #NoiFacemUnSpital. Descarcă GRATUIT cartea de bucate, iar dacă îți plac rețetele lor, fă o …

#MeetTheChef: Bogdan Dănilă, primul Chef român care a primit o stea Michelin

Chiar dacă, probabil, mai avem de așteptat o vreme până când restaurantele din România vor fi incluse în Ghidul Michelin, ne putem mândri totuși că un român a primit această distincție. Bogdan Dănilă este primul bucătar român care a primit, în 2017, o stea Michelin.

10 terase pet friendly din București

O fi câinele cel mai bun prieten al omului, dar din păcate reciproca nu este întotdeauana valabilă. Din fericire, asta nu înseamnă că dacă vrei să ieși în oraș trebuie să-ți lași prietenul cu patru lăbuțe acasă, pentru că sunt o mulțime de terase pet friendly în București, unde sunt primiți… cu brațele deschise.

Terase acoperite din București, la care poți lua masa și când afară plouă

Că ne place sau nu, toamna s-a instalat pe deplin. Așa că zilele cu soare fac ușor-ușor loc celor ploioase. Din fericire încă nu e atât de frig, așa că dacă vrei să iei în continuare masa în aer liber, poți alege o terasă acoperită.

Asociația Dăruieşte Viaţă lansează un nou apel de strângere de fonduri pentru #NoiFacemUnSpital

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu duc mai departe inițiativa #NoiFacemUnSpital și vor reconstrui integral Spitalul de Copii Marie Curie, din donații și sponsorizări. Până la sfârşitul anului, Dăruieşte Viaţă caută să „recruteze” cel puţin 100.000 de noi susţinători, care vor avea rolul de a fi Luptători în războiul copiilor cu boala şi cu suferinţa.

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe