Care sunt cei mai bogati bucatari sef din lume

7 iulie 2015 | Noutati

A venit momentul sa vedem si care sunt cei mai bogati bucatari sef (chefs) din lume. Lista de mai jos este facuta pe declaratiile de avere din 2013 si 2014. Contrar asteptarilor, nici Jamie Oliver, nici Gordon Ramsay nu se claseaza pe primul loc.

Chiar daca Ramsay detine 26 de restaurante in lumea intreaga, are emisiuni atat in State, cat si in Marea Britanie (incaseaza 400.000 de dolari pentru fiecare episod pe care-l face pentru Fox) si a avut incasari de 60 de milioane de dolari doar in 2014, el se afla doar pe locul 3 in topul celor mai bogati bucatari sef din lume (cu suma totala de 118 milioane de dolari).

Pe locul 2 se afla Jamie Oliver (cu 235 milioane de dolari), iar pe locul 1 este… Alan Wong cu fabuloasa suma de 1,1 miliarde de dolari!

Cei mai bogati bucatari sef din lume in anul 2014 // sursa foto: finedininglovers.com
Cei mai bogati bucatari sef din lume in anul 2014 // sursa foto: finedininglovers.com

In cazul in care va intrebati, Alan Wong este intemeietorul bucatariei moderne hawaiiene, pe care a revolutionat-o complet. Detine mai multe restaurante in Hawaii si Japonia, a aparut in emisiunea Top Chef si a gatit pentru presedintele Obama.

De-a lungul carierei sale, care se intinde pe mai bine de 25 de ani, acesta a primit numeroase premii si distinctii, iar restaurantele pe care le detine sunt printre cele mai bune din State.