Care sunt cele mai ieftine 10 restaurante din Bucuresti, conform Tripadvisor

17 mai 2016 | Locuri cool

Cand vine vorba de recomandari pentru turisti, dar nu numai, Tripadvisor este o somitate in domeniu.

De aceea, am vrut sa vedem care sunt restaurantele din Bucuresti pe care le recomanda Tripadvisor ca fiind cele mai ieftine (cheap eats).

Am descoperit ca rezultatul nu este o lista foarte relevanta, chiar si dupa ce am optat pentru o ordonare dupa pret in ordine crescatoare. Oricum, pe aproape:

1. Modelier (8 – 44 lei)

modelier burgeri
Modelier // sursa foto: Facebook

Cei mai multi comentatori lauda burgerii de aici, dar si atmosfera placuta, mai ales de pe terasa. Are un singur review terrible si 44 excellent. Preturile sunt modeste, intr-adevar.

2. Chico Chillout (8 – 52 lei)

Restaurant Chico Chillout - in Centrul Vechi Bucuresti 01
Chico Chillout // sursa foto: Facebook

Pe Tripadvisor, Chico Chillout este laudat pentru sushi si atmosfera romantica. Are un review terrible si 33 excellent. Preturile nu sunt chiar cele mai mici, dar sunt daca sushiul este in concordanta cu laudele primite de la comentatori.

3. La Folie Centrul Vechi (8 – 52 lei)

la folie
La Folie Centrul Vechi // sursa foto: Facebook

La Folie este o cofetarie, iar putinele review-uri recomanda locul pentru deserturi, atmosfera si servicii. Deserturile arata bine, dar nu sunt atat de ieftine. De exemplu, un tiramisu costa 14 lei.

4. 80-90 Gastropub & More (8 – 64 lei)

80
80 – 90 Gastropub & More // sursa foto: Facebook

La 80 – 90 Gastropub preturile sunt mici, atat la mancare, cat si la bauturi. Este situat intr-o zona destul de apropiata de centru, dar ferita de aglomeratia Centrului Vechi. Pe Tripadvisor sunt laudate: pastele Bruce Lee, pieptul de rata cu portocala si atmosfera nostalgica, locul fiind decorat cu multe obiecte care aduc aminte de copilaria anilor ’80 – ’90, de unde si numele.

5. Marin Seafood Grill (8 – 24 lei)

marin 2
Marin Seafood // sursa foto: Facebook

Pentru iubitorii de fructe de mare, Marin Sea Food este un loc fara pretentii, cu mancare buna si cu preturi decente, chiar in buricul Centrului Vechi. Aceste lucruri reies si din comentariile lasate pe Tripadvisor.

6. Stradale (8 – 52 lei)

stradale 4
Stradale // sursa foto: Facebook

Unul dintre comentatorii de pe Tripadvisor spune asa: „A little bit expensive, small portion, but value to pay.” Cam asa stau lucrurile si in realitate. Nu este deloc unul dintre localurile de tipul cheap eats din Bucuresti.

7. Bucatarasul cel Dibaci (8 – 28 lei)

bucatarasul
Bucatarasul cel Dibaci // sursa foto: Facebook

Chiar daca designul si curatenia din bai nu este punctul forte al acestui restaurant (asa cum reiese din comentariile de pe Tripadvisor), mancarea este laudata, la fel si preturile si pozitionarea, aproape de centru.

8. Trattoria Verdi Mendeleev (8 – 40 lei)

Trattoria Verdi Piata Lahovari Bucuresti

Avand in vedere ca preturile la paste incep de la 25 de lei in sus si o supa costa de la 14 lei in sus, Trattoria Verdi nu este deloc un restaurant ieftin. De asemenea, pe Tripadvisor au un singur review si acela de de very good, nu excellent.

9. Mancare Vegana (8 – 32 lei)

vegana
Mancare Vegana // sursa foto: Facebook

Pentru iubitorii de mancare vegana, se pare ca acest local este cel mai ieftin din Bucuresti. Un burrito vegan e 12 lei, un burger vegan e 10,5 lei, pastele de la 15 lei in sus. Marele minus este ca functioneaza doar in regim de delivery sau take-out si doar in intervalul 09:00 – 15:00.

10. Old Kitchen (8 – 44 lei)

fasole
Old Kitchen // sursa foto: Facebook

Old Kitchen nu este chiar un restaurant ieftin. O supa costa 14 lei, iar un fel principal (snitel de porc cu cartofi prajiti) 32 de lei. Mancarea este cu specific transilvanean, dar pana si comentatorii de pe Tripadvisor se plang de preturile care sunt prea mari pentru ce ofera: „About the food – it seems to me to expensive for what we get it – average food, strange mix between cuisine influences.

Vom reveni si noi cu un top al nostru cu restaurantele cele mai ieftine din Bucuresti, in care merita sa mergeti pentru a manca ceva bun, cu bani putini.