Top 10 Restaurante cu specific Libanez în București

18 iulie 2019 | Noutati

În cele mai călduroase zile de vară, bucătăria libaneză reprezintă alegerea perfectă pentru un prânz copios sau o cină elegantă. Din fericire, acum nu mai este nevoie să zbori la Beirut pentru a gusta din savoarea preparatelor orientale. Am aflat că pofta de kibbeh, tabbouleh, kafta sau humus vine pe neașteptate, așa că noi am alcătuit o listă a celor mai prestigioase restaurante libaneze din București, care vă așteaptă într-o atmosferă unică.

Vă urăm „Poftă bună!” de pe acum și vă oferim un sfat important: rezervați o masa prin Restograf  înainte de a vizita aceste localuri din ce în ce mai populare.

Four Seasons Dorobanți 

Pe Calea Dorobanților nr. 177, într-o casă boierească, restaurantul libanez Four Seasons vă primește într-un decor elegant și imaculat. Am încercat pentru voi un preparat despre care tot orașul vorbește deja: kafta cu sos de iaurt. Gustul chiftelei (umplută cu ceapă, leuștean, pesmet și condimente) este dat de rumenirea perfectă pe grătar, iar sosul de iaurt a adus elementul-surpriză dintr-o farfurie spectaculoasă. Mâncarea vorbește de la sine despre blazonul acestui local. 

Rezervă o masă la Four Seasons Dorobanți

Zaitoone

Zaitoone este locul în care fiecare ingredient are rolul său și este tratat cu grijă pentru a evidenția aromele pure ale acestuia. Localul se mândrește cu o listă de vinuri atent elaborată, în completarea gustului unic al mâncărurilor libaneze. Preparatul care ne-a cucerit a fost humusul cu trufe, care conține năut, tahina, lămâine și ulei de măsline. Impresionați de aperitiv, ne-am răsfațat apoi cu sambusek cu carne, dar și cu vestitul sujuk – cârnat picant, cu roșii și usturoi (sau sos de rodie).

Rezervă o masă la Zaitoone

El Bacha

Aici ne-am convins că mâncarea orientată are o istorie aparte, iar influențele estice și vestice se îmbină spectaculos printr-o combinație de legume proaspete, sosuri delicate și cărnuri bine marinate. Am gustat Kebabul Adana și am înțeles că acest produs libanez  e o celebrare a vieții: proaspătă, variată și revigorantă. Geniul mâncării de la El Bacha se ascunde în spatele simplității ingredientelor, iar desertul Kilimanjaro ne-a convins de un singur lucru: sigur ne vom întoarce aici!

Rezervă o masă la El Bacha

Piccolo Mondo

Aromele îmbietoare, susurul fântânei arteziene și elemente arhitecturale recreează un tablou libanez idilic. Unul dintre cele mai vechi localuri cu specific libanez în București, Piccolo Mondo ne-a impresionat cu un produs pretențios: ras asfour de vită. Mușchiul de vită a fost gătit perfect, complimentat prin abundența de ceapă și sos de rodii. Ah, să nu uităm! Crema de iaurt cu usturoi și mentă (labneh) a fost o recomandare foarte inspirată a ospătarului. Cu un meniu consistent, pe toate gusturile, Piccolo Mondo este un restaurant libanez care cu siguranță nu te va lăsa indiferent.

Rezervă o masă la Piccolo Mondo

Naser 3

Situat aproape de piața Domenii, restaurantul Nasser este una dintre cele mai ospitaliere locații pe care le-am vizitat în ultima vreme. Într-o atmosferă familială, masa noastră a fost umplută rapid cu murături din partea casei, iar salata tabbouleh ne-a încântat pe loc simțurile. Cu o porție zdravănă de cartofi prăjiți alături și o limonadă răcoroasă, masa noastră părea completă fără desert. Dar personalul a ținut să ne surprindă iar: la plecare am primit gratis o porție delicioasă de baclava!

Rezervă o masă la Naser 3

Restaurant Tulin

Aflat la intersecția străzilor Schitu Măgureanu și Pictor Stahi, Tulin este locul ideal pentru a intra în universul gusturilor exotice. Recipientele în care sunt servite preparatele au un aspect oriental original, iar pofta ne-a făcut să alegem o porție de pui tulin cu sos. Aromat de coriandru, puiul a făcut casă bună cu bolul de shanklish – o pastă delicioasă de brânză, cu boia și cimbru. Nota 10!

Rezervă o masă la Restaurant Tulin

Chez Toni

Toni ne-a invitat să ne relaxăm și să savurăm gustul preparatelor mediteraneene, astfel că am început experiența culinară cu o salată fattoush de la mama ei. Apoi, bucătarul locației și-a arătat măiestria prin prepararea unui Kibbeh crocant și gustos (mâncarea națională a Libanului). Nucile sotate și carnea ușor picantă au fost ascunse într-un înveliș prăjit exact cât trebuie, iar la final am avut o singură întrebare de adresat proprietarului: „Cum de nu am ajuns aici mai demult!?”.

Rezervă o masă la Chez Toni

Sindbad Restaurant Libanez

Condimentele cu sute de ani de tradiție în spate îți invadează simțurile, într-un decor ce amintește de povestea lui Sindbad Marinarul. Am mers la sigur și am comandat un mixed grill alcătuit din frigarui de pui, frigărui de vită și kebab (carne tocata), care ne-a mers la inimă. Influența turcă, arabă și mediteraneană s-au contopit într-o farfurie cu adevărat generoasă și delicioasă.

Rezervă o masă la Sindbad Restaurant Libanez

Restaurant Mandaloun

Bucătăria de la Mandaloun ne-a primit ca pe niște români adevărați: am mâncat cel mai bun borș de miel din oraș. Nu aveam ce să regretăm, dar oamenii de la masa de vis-a-vis păreau și mai impresionați de supa lor de linte, o mâncare tradițională a libanezilor. La felul principal ne-am aventurat cu o tocăniță de berbec în care am simțit din plin aroma roșiilor și a ardeilor proaspeți.

Rezervă o masă la Restaurant Mandaloun

Restaurant Saidoun

Saidoun are un aer ușor provincial și te transportă imediat în fascinanta lume arabă, unde mâncarea are un rol sfânt. Fiindcă am „aterizat” la micul dejun, am mâncat pentru prima dată manakish, o lipie moale cu semințe, servită cu brânzeturi și asezonată cu un platou de legume. Nu am rezistat apoi și am sărit direct la desert, iar prăjitura kanafeh ne-a uimit prin combinația ei simplă, dar delicioasă: un blat pufos cu brânză, zahăr și unt, stropit cu sirop de portocale.

Rezervă o masă la Restaurant Saidoun