Cel mai ieftin restaurant din Bucuresti se afla in Casa Poporului

8 aprilie 2016 | Noutati

An de an, sondajele arata ca romanii cheltuie mai mult de jumatate din veniturile lunare pe mancare. De aici pot fi trase doua concluzii: 1. mancarea din Romania este scumpa; 2. veniturile din Romania sunt mici.

Cel mai probabil, ambele sunt adevarate. Insa, aceasta este o problema cu care se confrunta romanii obisnuiti sau cei care nu au acces la restaurantul din Casa Poporului.

Daca toti romanii ar putea manca la acest restaurant sau daca toate restaurantele din Romania ar avea aceleasi preturi, sondajele de care va spuneam la inceput ar arata cu totul altfel.

Iata, mai jos aveti meniul de la restaurantul parlamentarilor.

Preturi meniu restaurantul parlamentarilor // sursa foto: europafm.ro
Preturi meniu restaurantul parlamentarilor // sursa foto: Dan Popa // europafm.ro

Daca aveti impresia ca nu vedeti bine, transcriem noi aici cateva preturi: antricot de vita la tava – 8,66 lei, mancare de spanac – 1,7 lei, ghiveci calugaresc – 4,63 lei, pui cu mazare – 4,69 lei, ciolan afumat – 3,48 lei etc.

Meniul este de pe 5 aprilie 2016, nu din 1990, toamna.

Casa Poporului // sursa foto: a1.ro
Casa Poporului // sursa foto: a1.ro

Pana si cantinele studentesti sau bombele de cartier au preturi mai mari. Si, chiar nu credem ca mancarea de la restaurantul paralamentarilor este de o mai slaba calitate ca cea din cantinele studentesti.

Asadar, nu este deloc gresit sa spunem ca cel mai ieftin restaurant din Bucuresti se afla in Casa Poporului / Palatul Parlamentului, la pachet cu pensiile speciale.