Cele mai frumoase localuri bucurestene cu tematica

8 martie 2016 | Locuri cool

Am profitat de vremea frumoasa din Bucuresti si am luat orasul la pas. Si asa ne-am amintit ca orasul e plin de localuri tematice, deschise in locuri cu o poveste pe care au pastrat-o si integrat-o in conceptul locului.

Ne-am gandit ca n-ar strica sa facem o lista, pe care, la sugestiile voastre o putem completa:

Energiea – povestea unei foste tipografii de la inceput de secol

energiea
Energiea / sursa foto

In 1915, pe locul in care acum se afla restaurantul Energiea se afla Stabilimentul de Arte Grafice Energiea. Tipografia a functionat pana prin anii 1923, aici tiparindu-se in principal carti si reviste ale vremii. La intrarea in pub, deasupra masinii de indoit cotoare Karl Krause, sunt inca expuse 3 carti iesite de sub prese in aceea perioada la Stabilimentul de Arte Grafice Energiea.

Localul inca mai poarta la vedere urmele (caramizi arse) bombardamentelor din 7 Mai 1944.

Din 2012, 1 martie, Energiea isi reintra in drepturi, dar nu ca Stabiliment de Arte Grafice ci ca Stabiliment de informare si experiment urban. Intreaga poveste a locului o puteti citi aici.

 

Victoriei 18 – restaurantul vitrina

Victoria 18 // sursa foto: Facebook
Victoriei 18 // sursa foto: Facebook

Legatura locatiei cu designul a inceput cu mult timp in urma, cand in locul restaurantului se afla magazinul Expo Moda, care a stabilit in anii ‘60 – ’80 unul dintre putinele contacte ale capitalei cu moda occidentala. Literele originale din vechea fatada au fost restaurate si folosite in amenajarea spatiului. De asemenea, conceptul Victoriei 18 isi propune sa expuna obiecte realizate de designeri romani.

 

Ceainaria 5 – ceainaria in care dorm turistii

Ceainaria 5 // sursa foto: Facebook
Ceainaria 5 // sursa foto: Facebook

Ceainaria 5 se afla intr-o casa veche de peste o suta de ani, care a apartinut unui pictor belgian si care acum a fost transformata intr-un hostel foarte apreciat de turistii care viziteaza Bucurestiul.

Atractia locului este, fara doar si poate, iatacul cu pernite colorate din curtea hostelului.

 

Excalibur – un restaurant ca pe vremea regelui Arthur

Excalibur // sursa foto: Facebook
Excalibur // sursa foto: Facebook

Daca va doriti o experienta (culinara) medievala inedita, atunci Excalibur e locul in care trebuie sa mergeti.

Aici veti putea servi portii generoase de fripturi suculente din care va veti infrupta cu mana, ca in vremuri medievale.

 

La Trenulete – locul unde veti fi serviti de trenulete

La Trenulete // sursa foto: Facebook
La Trenulete // sursa foto: Facebook

La Trenulete este un local in care comanda vine adusa de trenulete. La fel se intampla si cu nota de plata. Aici, pasiunea pentru trenurile in miniatura se impleteste perfect cu iesitul la bere si cu o calatorie imaginara prin gari din Romania, precum: Comarnic, Busteni, Sinaia etc.

 

Pinion – locul in care tu bei o bere cat timp iti este reparata bicicleta

Pinion // sursa foto: Facebook
Pinion // sursa foto: Facebook

Conceptul Atelier Pinion e nou in Romania, dar in afara este foarte popular. I se zice „bike kitchen” si este un spatiu de intalnire pentru comunitatea biciclistilor.

In timp ce bicicleta iti este reparata sau imbunatatita, te poti bucura de o cafea single origin sau o bere romaneasca artizanala.

 

Carusel – restaurant pintre carti

Carusel // // sursa foto: Facebook
Carusel // // sursa foto: Facebook

Bistro Carusel functioneaza la ultimul etaj a celei mai frumoase librarii din Romania – Carturesti Carusel.

De aici aveti o priveliste impresionanta, etajele ce gazduiesc peste 10.000 de carti putand fi rasfoite cu privirea de la mesele din Bistro Carusel.

De asemenea, nu degeaba i se mai spunea acestei cladiri si “Caruselul Luminii”, deoarece ferestrele din tavan pun localul intr-o lumina superba.

 

DaDa Bistro – atelier culinar si de moda

DaDa // sursa foto: Facebook
DaDa // sursa foto: Facebook

DaDa este showroom-ul brandului de design vestimentar cu acelasi nume. In acelasi timp, este si restaurant si cafenea. Adica un 3 in 1.

Stilurile combinate aici amintesc de atmosfera unui catwalk, dar si de lucrurile pe care si le doreste orice femeie.

 

Journey Pub – un loc al calatorilor

Journey Pub // sursa foto: Facebook
Journey Pub // sursa foto: Facebook

Journey este un loc a carui identitate este construita in jurul calatoriei. De aceea aici au loc in fiecare luna Trip Talks, discutii deschise cu „calatori profesionisti” care-si prezinta aventurile.

Cu alte cuvinte, Journey este un loc frumos in care calatoresti cu imaginatia si te inspiri pentru calatorii viitoare, reale.

 

Lente Sotron – locul de joaca

Lente Sotron // sursa foto: Facebook
Lente Sotron // sursa foto: Facebook

Pentru adultii care inca iubesc joaca, exista Lente Sotron, un loc ticsit cu jocuri de toate felurile.

Ei se descriu astfel: „Lente este locul unde mancarea buna se intersecteaza cu intimul si joaca, asa cum se intampla in sufrageria fiecaruia dintre noi. Ne intampinam oaspetii in mod relaxat, pentru ca atmosfera este la fel de importanta ca mancarea. Nu credem in plasme, ospatari aroganti sau meniuri plictisitoare.

 

MNAC – la muzeul de arta contemporana

Terasa MNAC // sursa foto: Facebook
Terasa MNAC // sursa foto: Facebook

Terasa MNAC inseamna atmosfera boema. Dai aici peste artisti, artisti in devenire, oameni cool, creativi si manifestari artistice de toate felurile.

Panorama este superba, avand in vedere ca locul este pe Casa Poporului.

 

Fabrica – distractie in fosta fabrica de sosete

Fabrica // sursa foto: Facebook
Fabrica // sursa foto: Facebook

Prin anul 2007, fosta fabrica de sosete Apollo din Bucuresti, lasata in paragina, a fost transformata intr-un club ce a pastrat aspectul industrial si si-a luat numele de Fabrica.

In prezent, aici se afla un adevarat orase al distractiei, cu magazine, club, restaurant, terasa, pereti de catarat etc.