Wine bars din Bucuresti – locurile frumoase in care iesim la un pahar de vin

13 noiembrie 2015 | Locuri cool

wine 2Wine bar-ul este, prin definitie, un loc in care mergi sa bei vin. Simplu, nu? Dar ca orice concept in aparenta simplu, si wine bar-urile mai au niste caracteristici care sa le scoata din banalitatea unei definitii. Un wine bar trebuie sa aiba o colectie impresionanta de vinuri, sa ofere clientilor sai vin la pahar care sa completeze conceptul degustarii pe care oamenii il pot face intr-un astfel de local.

Altfel privit, un wine bar este o camera de testare pentru cei care nu si-au gasit inca vinul potrivit, dar si pentru impatimitii acestei bauturi care sunt mereu in cautarea unor soiuri noi prin care sa-si intregeasca arhiva degustarilor.

Am aruncat o privire pe harta Bucurestiului ca sa vedem care sunt wine bar-urile pe care merita sa le vizitam. Mai mult, am pus si cateva intrebari acestora ca sa aflam mai multe despre vinurile din colectia lor si despre ce putem gasi la ei in casa vinurilor:

 

Abel’s Wine Bar

abel 4

Abel’s Wine Bar e un mic local cu vinuri in Centrul Vechi. Aici au loc si evenimente speciale, de la wine tasting la seri de pictura insotite, desigur, de un pahar de vin. Abel’s promite ca incearca sa ofere clientilor sai vinurile cu adevarat deosebite, nu neaparat pe cele scumpe. De la acest wine bar am aflat si noi urmatoarele:

Cate vinuri aveti in wine bar?

Abel’s: Avem circa 120 de etichete.

Care sunt vinurile cu care va mandriti cel mai tare?

Abel’s: Ne mandrim cu Apogeum – Feteasca Neagra, Ispita, Col d’Orcia Olmaia Cabernet Sant’Antimo, Septima Gran Reserva, Zorzal – Field Blend, Balla Geza STONEWINE-Cadarca, Oveja Negra, Chateau de Saint Cosme Gigondas, Bauer Sauv Blanc, Stirbey Novac, si multe altele.

Toate vinurile de la voi se pot comanda si la pahar?

Abel’s: Nu. Lista vinurilor la pahar se roteste constant. In functie de sezon, oferim o varianta mai mare de vinuri rosii sau vinuri albe.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Abel’s: Din punctul nostru de vedere, un wine bar trebuie sa fie un loc intim si primitor unde oamenii pot socializa la un pahar de vin si sa isi faca prieteni noi. Indemnam oamenii sa guste si sa incerce vinuri noi! La Abel’s toate vinurile care sunt la pahar se gusta inainte de a fi servite.

Bruno Wine Bar

bruno

Bruno e un wine bar pionier, printre primele astfel de localuri aparute in Bucuresti. Bruno si-a atras in aceasta misiune un expert care sa faca recomandari oamenilor. Astfel, il au alaturi de Razvan Jurca, entuziast gourmet, critic de vin si cu o vasta experienta in tot ce inseamna scopul nobil al vinului.

Cat de mare e selectia de vinuri de la voi?

Bruno Wine Bar: In momentul de fata avem in meniu 201 etichete, cu vinuri din 5 continente. Incercam sa acoperim cat mai multe tari, atat din Europa cat si din Lumea Noua: Statele Unite, Mexic, Argentina, Chile, Uruguay, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda

Care sunt vinurile/ care e vinul de care va mandriti cel mai tare?

Bruno Wine Bar: Vinul eticheta Bruno, creat de Aurelia Visinescu, la Domeniile Sahateni, care este in 2 variante: Bruno Cabernet Sauvignon 2012 si Bruno Tamaioasa Romaneasca- Sec 2011.

Toate vinurile de la voi se pot comanda si la pahar?

Bruno Wine Bar: Dorim sa oferim o experienta complexa prietenilor Bruno, asa ca servim cam 80% din vinuri la pahar.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Bruno Wine Bar: Bruno Wine bar este un loc prietenos si cochet, in care oamenii au oportunitatea de a cunoaste vinul, de a degusta cat mai multe soiuri, de la soiuri autentice romanesti – Cramposie sau Tamaioasa la un Novac sau o Feteasca Neagra, pana la soiuri “exotice”gen Carmenere, Tannat, Zinfandel, Shiraz, dar si clasicele Merlot, Cabernet, Chardonnay, Sauvignon Blanc. In plus, experienta e desavarsita prin degustarea mai multor vinuri la pahar, in aceeasi seara, insotite de gustari asociate cu vinul – platouri de branzaturi si charcuterie.

Corks

corks 5

Corks a aparut in Bucuresti din nevoia de a oferi bucurestenilor un loc cozy in adevaratul sens al cuvantului. Un loc in care sa te simti bine, un loc cu un decor primitor in care vinul sa nu mai aiba secrete si sa fie consumat din pura placere de a bea aceasta licoare.

Cat de mare e selectia de vinuri de la voi?

Corks: La CORKS Cozy Bar avem in portofoliu 200 de etichete, dintre care peste 140 de vinuri le servim si la pahar. Vinurile sunt din Lumea Noua (SUA, Chile, Argentina, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda) si din cea Veche (Romania, Franta, Italia, Spania, Portugalia, Liban, Grecia). Servim la pahar si vinuri spumante (champagne, prosecco si cava), dar si vinuri fortifiate (porto si sherry) si un delicios vin cu ciocolata.

Care sunt vinurile/ care e vinul de care va mandriti cel mai tare?

Corks: Ne mandrim cu toate vinurile pentru ca fiecare vin prezent in oferta Cozy Bar-ului ofera un raport optim calitate-pret si fie are o povestioara proprie (sherry-ul Tio Pepe este el insusi un vin legendar; Portia Prima – servit la Nobel Prize) sau este multi-premiat (Chateauneuf-du-Pape Domaine Barville, Chateau La Verriere, Elodie Cabernet, Elodie Fruite, Apogeum Domeniile Tohani, etc.), ori expertii mondiali de top i-au acordat un punctaj ridicat sau chiar il recomanda (Chateau Haute-Serre – 92 Puncte Wine Spectator; Aegerter Pouilly Fuisse, Aegerter Pommard si Aegerter Gevrey Chambertin – recomandate de Dominique Laporte, Best Sommelier of France), sau pur si simplu are la baza soiuri romanesti pe care noi le iubim.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Corks: Wine barurile sunt localuri intime, calde, sunt baruri in care accentul se pune pe calitatea produselor si mai putin pe cantitatea portiilor. Noi consideram ca vinul trebuie experimentat – de aici si selectia vasta de vinuri pe care le servim la pahar. Pentru ca dorim ca clientii Cozy Bar-ului sa savureze cat mai multe vinuri, din diverse locuri ale lumii, in functie de ocazie, de companie, de preparatele culinare alese, de momentul zilei, de pofta de calatorie pentru rasfatarea simturilor gustative si olfactive. Pentru ca atunci cand savurezi un vin, experimentezi practic o parte din povestea locului sau de provenienta, din caracteristicile “terroir-ului” respectiv (solul, clima si topografia specifice), know-how-ul, cultura, traditia sau modernismul locului respectiv.

Intr-un wine bar iesi pentru a te relaxa, pentru a avea conversatii incitante in timp ce savurezi vinul. Este cunoscut faptul ca perceptia asupra vinului se modifica in functie de anturaj, vinul fiind cu atat mai placut cu cat persoanele cu care il degusti iti sunt mai dragi. Asadar, wine barurile sunt localurile calde, neaglomerate, cu muzica atragatoare, unde renunti total la mastile sociale si mergi pentru a savura vinul si conversatiile spumoase alaturi de anturajul tau preferat, unde te simti exact ca in livingul locuintei tale, dar fiind rasfatat de echipa Cozy Bar-ului.

In Bucuresti mai exista si aceste wine bars:

 

Tasting Room by Ethic Wine 

Restaurant Tasting Room - Piata Floreasca Bucuresti 2

Acest wine bar s-a dus mai departe de Centrul Vechi intr-o alta zona cu staif, pe Putul lui Zamfir. La selectia de vinuri, Tasting Room adauga si un meniu de mancare destul de generos. Sloganul lor e simplu si sumarizeaza intreaga filozofie din spatele acestui bistro: „a place where you cand mix&match wine of the day with real cuisine made by a real Chef”.

1000 de Chipuri

1000 7

 

Atmosfera relaxata intr-un spatiu frumos, asa isi asteapta wine bar-ul 1000 de Chipuri clientii. Wine bar-ul arata multiplele chipuri ale vinului intr-un bistro mic cu geamuri mari intr-o zona mai ferita de haos si agitatie, de la Unirii in sus pe 11 Iunie. Si mai e un wine bar 1000 de Chipuri, pe Barbu Vacarescu.

Dyonisos

dyonisos 6

Tot in Centrul Vechi e si acest wine bar micut, dar tot cu un design care sa te imbie la sederi cu povesti multe si frumoase. De curand Dyonisos si-a lansat si-un vin sub marca proprie, cu struguri culesi de pe domeniile Sahateni. Pe langa acesta, wine bar-ul are in vitrina toate sortimentele pe care le puteti incerca in frumosul local.

Vinexpert The Wine Bistro

Bistroul vinoteca Vinexpert de la Piata Victoriei

Vinexpert e un bistro cu vin. Si cu mancare. E la Victoriei si interiorul pare sa fie un altar dedicat vinului, cu pereti decorati cu felurite sticle. Vinexpert a pornit ca fiind un lant de magazine, o importanta resursa pentru toti pasionatii de vin. De curand au deschis si acest bistro dedicat degustarilor de vin, dar si unui pranz sau unei cine in toata regula.

 

Voi in ca wine bar-uri din Bucuresti iesiti?