Cele mai populare restaurante din zona Floreasca

3 septembrie 2020 | Locuri cool

Zona Floreasca / Barbu Văcărescu se numără printre punctele fierbinți de pe harta Capitalei atunci când vine vorba de restaurante și cafenele. Și asta nu doar pentru că aici se găsesc numeroase localuri, dar și pentru că multe dintre ele sunt printre cele mai populare din București.

terasa cu flori in plrim plan si mese asezate pe doua randuri in fundal, la fratelli bistro, restaurante floreasca
Foto: Fratelli Bistro

Îți povesteam de curând despre cele mai frumoase 10 restaurante din Dorobanți la care ne-am opri oricând să luăm masa. Dar asemeni acestei zone, și cea din imediata vecinătate (Floreasca / Barbu Văcărescu) a cunoscut o dezvoltare fantastică în ultimii ani. Așa se face că a devenit un „hot spot” pe scena restaurantelor din București. De aceea noi ne-am gândit să-ți spunem care sunt cele mai populare restaurante din zona Floreasca (și am inclus câteva și de pe Barbu Văcărescu).

Restaurante și terase frumoase din zona Floreasca / Barbu Văcărescu

BistroMar

barbat cu sort albastru de bucatar si masca la gura tinand in maini un peste foarte mare, rosiatic, la BistroMat restaurante Floreasca

Deschidem lista cu un restaurant micuț, dar foarte foarte bun! E vorba aceea faimoasă despre esențele tari care se țin în sticluțe mici. Cam așa e și în cazul BistroMar, pe care l-am putea descrie ca pe o pescărie cu bistrou și despre care-ți putem spune că este unul din localurile faimoase în întreg orașul pentru cât de bune și proaspete sunt preparatele lor!

Sunt experți în specialități marine proaspete, iar în pescărie găsești o varietate impresionantă – de la specii marine proaspete, aduse din Grecia, Italia, Spania, Danemarca, Norvegia, Irlanda, Franța, Portugalia, până la produse ambalate, congelate, din origini îndepărtate – SUA, Rusia, Africa de Sud, India, Argentina. Printre specialitățile vedetă se numără tonul roșu proaspăt, dorada regală sălbatică, lupul de mare, pește spadă, creveții sălbatici de Argentina, stridii, St. Jacques, langustine sau caviar.

Cătălin Jernoiu este Executive Chef, un Chef cu o experiență de peste 25 de ani și una dintre figurile cele mai respectate din lumea gastronomiei românești. (Una dintre rețetele sale o regăsești și în „Romania’s Greatest Chefs”, colecția de rețete de la cei mai mari bucătari ai României, în format digital, pe care o poți descărca gratuit aici).

Îi găsești în Piața Floreasca, pe str. Banul Antonache nr. 41.

Rezervă o masă la BistroMar

VacaMuuu

vitrina din bacania vacamuu, plina cu produse alimentare, corpuri de iluminat suspendate deasupra si in spate rafuturi cu vinuri

VacaMuuu este un steakhouse deschis în Piaţa Floreasca încă din 2012. Cu o tradiție veche deja pe piață, este considerat a fi unu dintre cele mai bune localuri de gen din Capitală și este, cu siguranță printre cele mai populare restaurante din zona Floreasca. În plus, are și o băcănie/măcelărie unde găsești o selecție internațională din cele mai bune cărnuri și condimente.

La VacaMuuu te duci oricând vrei să ai garanția că vei mânca o friptură perfect tăiată și pregătită, ce sfârâie pe grătarele speciale, burgeri și kebabi suculenți și delicioși, alături de o selecție atentă de preparate și antreuri. Au o mulțime de specialități de vită (multe sortimente de vită Angus și multe specialități maturate), iar de curând au extins meniul și către o zonă pe care nu o exploraseră până acum, oferind și variante pentru micul dejun.

Îi găsești pe Calea Floreasca, la nr. 111.

Rezervă o masă la VacaMuuu

Yoshi Sushi & Teppanyaki

imagine de ansamblu din interiorul restaurantului Yoshi Sushi, cu mese de lemn si scaune tapitate in rosu si albastru, cu tavan industrial

Yoshi este o poveste despre pasiunea pentru bucătăria japoneză de top. Dar este și despre karma bună, fericire și oameni frumoși. Un restaurant cu un design cool și totodată elegant, un loc în care poți savura delicii japoneze și te poți bucura de un ambient primitor și de energie pozitivă. Restaurantul are și mese de Teppanyaki, unde te poți bucura de un show culinar live și o terasă generoasă și confortabilă (aici, la bar, au o gamă specială de cocktails!). La ei vei mânca un sushi delicios, dar și o mulțime de alte preparate delicioase!

Vova Curnic este Executive Chef, un om cu experiență de peste 17 ani în bucătărie, pasionat de bucătăria și cultura japoneză. De fapt, este specialist doar în bucătăria japoneză, nu pentru că nu i-ar plăcea și alt tip de bucătărie, ci pentru că vreau să fiu mai bun și mai bun pe un singur tip de bucătărie. (Găsești rețeta sa de Ramen în „Romania’s Greatest Chefs”, colecția de rețete de la cei mai mari bucătari ai României, în format digital, pe care o poți descărca gratuit aici).

Yoshi Sushi & Teppanyaki se află pe Str. Banu Antonache nr. 40-44.

Rezervă o masă la Yoshi Sushi & Teppanyaki

Mozzafiato

prim plan cu farfurie cu salata verde si creveti si pahare de vin asezate pe o masa la restaurant mozzafiato din floreasca

Ideea Mozzafiato a fost concepută într-o seară de vara, la o cină între prieteni, care au vrut să aducă gustul bucătăriei italiene în Bucureşti. Și au făcut-o cu stil, pentru că Mozzafiatto este un restaurant elegant, care se adresează unei clientele pe măsură. Pe cât de sofisticat, pe atât de plăcut ca atmosferă, aici ai ocazia să servești preparate clasic italieneși, toate foarte gustoase, abordate în același stil rafinat. Se cunoaște că folosesc ingrediente de calitate, care își lasă amprenta asupra preparatelor finale. Au și o listă extinsă de vinuri, dar și multe cocktail-uri interesante!

Cu siguranță, marele atu al restaurantului era spațiul interior, foarte luxos, dar au în schimb și o terasă micuță și intimă, amenajată cu mult bun gust, de care poți profita acum.

Îi găsești pe Calea Floreasca nr.133-135.

Rezervă o masa la Mozzafiato

DaBeef

imagine de ansamblu din Dabeef, unl din restarante din Floreasca, cu multe mese din lemn, ferestre mari laterale si acoperit cu elemente decorative din lemn

Revenim în zona steakhouse-urilor pentru a-ți recomanda un alt local cu renume foarte bun. DaBeef face parte din aceeași familie ca și restaurantul Osho din Primăverii, unul dintre primele mari stakehouse-uri din București. Chef Iosif Ștefănescu, unul dintre cei mai respectați bucătari din România, este Executive Chef, alături de care îl vei regăsi pe talentatul chef Daniel Andrieș (cu siguranță l-ai văzut la „Chefi la cuțite”).

DaBeef se definește ca o alternativă pentru restaurantele de tip steakhouse, cu o selecție de „street food”, burgeri și fripturi, oferind o experiență culinară specială. În meniu vei regăsi preparate din Asia, Europa și America, reinterpretate în mod original. Burgeri excelenți, fripturi gătite pe grătarul cu cărbune, paste, pește și fructe de mare, dar și deserturi foarte gustoase.

Un restaurant urban, cu o terasă foarte bine amenajată, la care cu siguranță îți va face plăcere să iei masa! Îi găsești pe Calea Floreasca nr.111-113 (la Agora Floreasca).

Rezervă o masă la DaBeef

Kanpai Bistro

imagine de ansamblu de pe terasa kanpai bistro din floreasca, cu podea de lemn si mese si scaune din fier forjat cu lemn, iar pe lateral multa verdeata,la kanpai bistro din floreasca

Kanpai este unul dintre cele mai bune restaurante asiatice din București. Și dacă la Yoshi (despre care îți povestea mai sus) te duci pentru sushi, la Kanpai e musai să încerci mai ales preparatele gătite (deși și ei fac sushi bun). Kanpai a câștigat pentru al doilea an consecutiv premiul pentru cel mai bun Ramen din București. Și asta ar trebui să-ți spună multe!

Restaurantul este un „Izakaya”, adică un pub / bistro cu mâncare gătită de un chef japonez, pentru toate buzunarele! Sushi bar-ul este accesibil, mâncarea e bună, iar atmosfera prietenoasă. În plus, anul acesta au deschis și o terasă nouă – mult mai mare și cu mai multe locuri, unde să-ți iei masa în aer liber.

Îi găsești pe Str. George Călinescu nr.49 (între Calea Floreasca și Calea Dorobanți).

Rezervă o masă la Kanpai Bistro

Divan

masa intinsa plina cu farfurii cu multe preparate turcesti, in fata unei canapele gri, iar pe perete covoare turcesti, la restaurant divan din floreasca

Trecem acum pe partea Bulevardului Barbu Văcărescu și ajungem la Divan, unul dintre cele mai cunoscute restaurante turcești din București și poate și cel mai bun. Amenajat într-un stil original, cu multe influențe orientale, designul se potrivește de minune cu aromele mirodeniilor și ale delicioaselor bucate de aici!

Mâncarea este tradițional turcească, făcute după rețete exact așa cum trebuie! Adică bucătărie autentică, cu mâncare foarte bună și tot felul de preparate – unele mai cunoscute, altele pe care probabil le vei încerca pentru prima dată.

Este un restaurant în care trebuie să mergi să mănânci măcar o dată, deși cu siguranță apoi vei mai reveni – fie pentru un prânz de weekend sau o cină cu parfum oriental.

Îi găsești pe Str. Barbu Văcărescu nr.241 A, chiar lângă Parcul Verdi.

Rezervă o masă la Divan

Ganesha Caffe

terasa manejata in curtea unei case, cu mese de lemn inchis la culoare si canapele rosii, in stil oriental, la ganesha caffe barbu vacarescu

Dacă tot am intrat în zona orientală, nu puteam sări peste Ganesha Caffe! Cu un ambient vesel şi în acelaşi timp intim, aici e locul unde te poţi răsfăţa cu cele mai deosebite băuturi şi deserturi cu specific oriental. Decorul, ambientul, atmosfera… toate au un farmec aparte și îți induc acea stare de calm și relxare de îndată ce le treci pragul.

Au multe rețete deosebite de cafea (cum este cafeaua cu Hel – cardamon –  servită la ibric) și mai ales o mare selecție de ceaiuri – de la ceaiurile negre cu mirodenii, la ceaiurile verzi, albe sau roșii și până la cele din plante (precum levănțică) și fructe. Dar nici la capitolul cocktail-uri nu se lasă mai prejos!

Și cum îi stă bine oricărui local cu iz oriental, narghileaua nu avea cum să lipsească. Așa că dacă vrei să experimentezi ceva nou… go for it!

Îi găsești pe Str. Barbu Văcărescu nr. 71-73, chiar la intersecția cu Bd. Lacul Tei.

Rezervă o masă la Ganesha Caffe

Dancing Lobster

masa fotografiata de sus, cu multe farfurii cu preparate portugheze, in farfurii si boluri albe si albastre, la restaurant dancing lobster din barbu vacarescu

Despre Dancing Lobster am mai povestit în numeroase rânduri (chiar și acum, de curând, când îți recomandam ce restaurante să alegi dacă îți plac fructele de mare). Așa că nu vom mai intra acum în foarte multe detalii. Îți spunem doar că este un restaurant cu specific portughez, un local autentic atât ca design, dar mai ales ca meniu! La ei vei găsi preparate exact așa cum întâlnești în Portugalia, toate foarte bine gătite! Au o mare selecție de pește și fructe de mare, dar și multe rețete originale pe care ar fi păcat să nu le încerci.

Acum, că vremea e bună, stai pe terasă și bucură-te de atmosfera intimă și relaxată, bea un vin de Porto și musai savurează la desert faimoasele Pastel de Nata.

Îi găsești pe str. Glodeni 3, Clădirea C22 (la Pescariu Sports & SPA).

Rezervă o masă la Dancing Lobster

Fratellini Bistro

imagine de ansamblu de la fratellini bistro restaurante floreasca, cu mese asezate de o parte si de alta, scaune inalte si gard viu inalt

Fratellini Bistro este locul ideal pentru a-ți începe ziua cu un mic dejun delicios și o cafea savuroasă. Parte a grupului Fratelli, micul bistro din Floreasca, situat lângă Uanderful, este un local foarte șic, modern, perfect pentru socializare! Este un spațiu relaxat, cu o atmosferă tipică pentru un bistro franțuzesc sau italian.

Indiferent că vrei să servești un mic dejun bogat, prânzul, ceaiul „de la ora cinci” sau o cină lejeră, la Fratellini Bistro vei găsi meniul perfect adaptat pentru așa ceva.

Îi găsești pe Calea Floreasca 240B (cu intrare și din str. Gheorghe Țițeica 212-214).

Rezervă o masă la Fratellini Bistro


Descoperă și alte recomandări: