Fine dining romanesc de 1 decembrie

28 noiembrie 2016 | Noutati

Un bistro mai vechi al Bucurestiului, Smart’s, se prezinta publicului cu un nou suflu, mai proaspat si mai modern, dar si cu un meniu nou. Daca vreti sa-i treceti pragul si sa va bucurati de un bistro intim, cald, cu un meniu preponderent italian clasic, o puteti face oricand. Dar de 1 Decembrie, Smart’s a pregatit altceva pentru voi: fine dining romanesc. De la ei aflam si detaliile.

degustare

De 1 Decembrie, dam start sarbatorilor cu preparate superbe semnate de Chef Mihai Munteanu si voie buna din partea Crama Oprisor. Vom degusta trei dintre vinurile Caloian, le vom afla povestea si le vom intregi aromele cu un meniu romanesc reinterpretat.

Meniul serii:

Mamaliguta crocanta cu crema de guvizi, spuma de ardei copti si rosii caramelizate
Scaricica de porc glasata cu whiskey si miere cu varza rosie aromatizata in vin
Mini Savarine cu crema de zahar ars si fructe de padure
+
Caloian Sauvignon Blanc
Caloian Roze
Caloian Merlot

Caloianul este un ritual de invocare al ploii aducatoare de recolte bogate, practicat in Balcani in a treia marti de dupa Pastele crestin-ortodox. Obiceiul dateaza din epoca precrestina.

Caloianul este o papusa din lut, carpe, paie sau crengute de lemn, imbracata in hainute, ingropata in pamant dupa un ritual complex. in diferite stadii de evolutie, obiceiul a fost atestat pe intreg teritoriul Romaniei. Candva, ceremonia se practica in a treia saptamana dupa Paste, dar in vremurile recente, la acest ritual se recurge ocazional, primavara sau vara, in perioada secetelor sau a ploilor prelungite.

Caloianul este o traditie intalnita in Oltenia, fiind o invocare adresata divinitatii.
IMPORTANT!

Pentru a participa la degustare, este necesar sa va rezervati locul in avans.
Pretul meniului: 49 lei

Rezervari: 021 211 9035
————————————————

Smart’s a renascut mai proaspat si mai vioi ca niciodata, pe aceeasi strada linistita si in acelasi cadru intim de langa Maria Rosetti.

Va asteptam pe Alexandru Donici nr. 14 cu un meniu nou-nout semnat de Chef Mihai Munteanu si o selectie de vinuri care sa va indemne sa ne calcati pragul cu drag, mereu.

Smart’s Restaurant – delicii de inspiratie italiana si vinuri rafinate

#smartsrestaurant #loveitalian

Evenimentul pe Facebook.