Înghețata artizanală La Romana dal 1947 aduce gustul vacanțelor în Italia pe Calea Victoriei

11 august 2021 | Locuri cool

Ai descoperit-o în vacanțele la Roma, iar savoarea sa ți-a rămas întipărită în memoria gustului? Atunci vei fi fericit să afli că reîntâlnirea cu una dintre cele mai iubite înghețate din lume este la o plimbare distanță. Pentru că La Romana dal 1947 tocmai a deschis o nouă gelaterie, chiar pe Calea Victoriei.

Gelateria La Romana de pe Calea Victoriei, imagine din interior
Peste 90 de sortimente de gelato te așteaptă în noua gelateria La Romana din Calea Victoriei.

De ce este înghețata artizanală La Romana atât de apreciată?

În spatele gustului și a texturii perfecte stau pasiunea și experiența a două generații de gelatieri italieni. Printre rețete cu peste 70 de ani de tradiție și-au făcut loc, de-a lungul timpului, gusturi noi pentru generații noi. Astăzi, cele peste 90 de sortimente de gelato ce poartă semnătura La Romana satisfac poftele oricărui iubitor de înghețată, indiferent de vârstă sau preferințe. În plus, în laboratoarele La Romana sunt pregătite artizanal produse de patiserie pe bază de gelato și nu numai, de la torturi și crumble, la clătite și biscuiți.

vitrina gelateriei La Romana, cu un geam mare pe care este scris laboratorio artigianale
Ingredientele 100% naturale și experiența gelatierilor sunt „rețeta” unei înghețate perfecte!

Deserturile La Romana sunt create din ingrediente 100% naturale de înaltă calitate: lapte, ouă și unt din ferme ecologice locale, frișcă artizanală, fructe proaspete, gemuri naturale certificate organic, semințe și fructe uscate aduse din Italia. 

Pentru a asigura prospețimea, calitatea și cremozitatea înghețatei, fiecare sortiment este produs în cantități mici în laboratorul propriu amplasat în fiecare gelaterie, astfel încât durata medie înainte de vânzare să nu depășească trei ore.

Descoperă-ți gustul preferat

Îți place să experimentezi combinații de gusturi și texturi? Sau poate te numeri printre cei mai degrabă conservatori? Ești în căutarea unui gelato vegan sau poate iubești înghețatele pe bază de lapte și frișcă? Imposibil să nu îți găsești gustul preferat aici.

Din categoria gusturilor perfecte prin simplitatea lor, trebuie să încerci Crema dal 1947înghețată de vanilie cu coajă de lămâie proaspătă, Fiordilatte sau Pesto di pistacchio.

Preferi un gelato vegan și cu puține calorii? Poți alege dintre cele 6 sortimente cu fructe de sezon sau ciocolată: Mirtillo nero, sambuco e limone gelato din afine cu aromă intensă de soc și suc de lămâie, Fragola – căpșune, Lampone – zmeură, Banana, Mango sau Cioccolato fondente con monorigine Ecuador ciocolată neagră cu note subtile de rom, whisky și tutun, obținute din boabele de cacao cultivate în Ecuador.

Cauți gusturi sofisticate? Încearcă gelato cu lemn dulce Amarelli și un contrast de citrice pe care îl găsești sub numele Liquirizia Amarelli agli agrumi. Sau cel cu caramel sărat și nuci Pecan.

Îți plac combinațiile de alune și cremă fină? Adaugă pe lista de dorințe Pesto di nocciola trilobata sau Croccante della nonna.

Vrei să știi unde găsești aceste sortimente? Vizitează gelateria stradală La Romana, recent deschisă pe Calea Victoriei 103-105 sau oricare dintre locațiile La Romana din București și Brașov:

  • Afi Cotroceni, Bulevardul General Vasile Milea 4;
  • Băneasa Shopping City, Șoseaua București-Ploiești 42D;
  • Afi Brașov, Bulevardul 15 Noiembrie 78.

Desigur că poți comanda și pentru acasă, pe www.gelaterialaromana.ro sau pe platformele de food delivery.

vanzatoare care ofera unui client un cornet cu inghetata, la gelateria La Romana din Calea Victoriei

La Romana, o gelaterie cu tradiție

Primul salon de înghețată La Romana s-a născut în centrul istoric al orașului Rimini, în anul 1947, primind numele fiicei fondatorului, Romana. Afacerea a fost preluată câțiva ani mai târziu, de maestrul gelatier Vito Zucchi, ai cărui fii, Massimiliano și Ivano, administează în prezent afacerea. Deși astăzi este unul dintre cele mai apreciate branduri de înghețată, cu peste 60 de locații la nivel internațional, La Romana continuă să fie o afacere de familie, păstrând nu doar rețetele originale ale maestrului gelatier Vito Zucchi, dar și valorile pe care acest nume a fost construit – tradiție, cercetare, inovație și emoție.