Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.406 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   916 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.466 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.948 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   695 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   800 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   739 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.718 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.713 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   699 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.362 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.481 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   956 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   669 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   500 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   891 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.115 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.362 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.681 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   915 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.079 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.839 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.028 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.026 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Intrarea lui Cezar in Istria



Mihaela Serban  (Feb 2011)
9.302 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
6 placut 
0 displacut 

 

Sorry, there are no polls available at the moment.

Eu am fost cea care a taiat panglica Istriei. Asta insemnand ca eu am ajuns prima la evenimentul de lansare, sub privirile ingrozite ale hostesselor care nu-si desavarsisera machiajul, a garderobierei care nu finalizase inventarul umeraselor, a bodyguarzilor care isi instalau microfoanele de transmisie si a insusi proprietarului, care nu isi fabricase inca zambetul de „bine ati venit”. M-au primit insapaimantati, desi mai erau doar cinci minute pana la ora anuntata. Ceea ce uitasem eu era ca la asemenea evenimente esti cu atat mai stimat si mai celebru cu cat intarzii mai mult. Proprietarul insa (unul dintre ei, din cate am inteles sunt doi asociati) s-a redresat din mers si s-a aratat interesat de buna mea dispozitie ceva mai tarziu, amintindu-si probabil, de prima replica pe care mi-a adresat-o: „Cu ce va pot ajuta?”…

Timp de cateva minute bune, pana cand prezenta mea s-a pierdut intr-o mare de oameni, am avut vreme sa privesc in jur in liniste. Hostessele erau chiar frumoase, pareau alese pe spranceana, purtau rochii grecesti lungi si albe, aveau cordelute cu flori in par si priviri cuminti. Tot la intrare isi acordau instrumentele trei flautisti si isi aranjau portativele pe stative. Printr-o bolta se facea trecerea in prima incapere a restaurantului, in care trona, pe mijloc, o masa lunga plina de gustari, care de care mai aratoase. Draperiile grele de catifea, fetele de masa din in gros, asezate deasupra unor panze de bumbac, scaunele din lemn, tapitate cu un material in ton cu restul tesaturilor, dadeau greutate interiorului. Spre deosebire de statuete, care nu erau prea reusite, desi unele dintre ele erau chiar actori vii, peretii erau deosebit de frumos desenati, probabil manual, cu carbune. Undeva in margine am gasit si semnatura artistului, datata noiembrie 2010, insa din pacate, indescifrabila. In cea de a doua incapere, in care se facea trecerea printr-o alta bolta, descopereai o harpa si un pian pregatit si el pentru acorduri, nu din cele mai potrivite cu momentul insa, jongland intre Yann Tiersen si Fur Elise. Apoi urma o alta bolta care facea trecerea catre Marul de Aur, restaurantul care se confunda pana acum cu locatia in care ne aflam, devenit acum doar un salon de evenimente, care palea in fata Istriei, nefiind altceva decat un local semiluxos oarecare unde se pot face nunti si botezuri, usor de recunoscut prin clasicele funde legate de spetezele scaunelor.

Invitatii incepusera sa vina in numar din ce in ce mai mare, puteai recunoaste printre ei soiuri diferite de vedete, de la Ovidiu Lipan Tandarica pana la Delia Matache si iluzionistul Iosefini si mai departe, pana la invitatul surpriza al serii, al carui nume il gaseai pe buzele tuturor si a carui asteptare a dus la intarzierea spectacolului pregatit in cinstea evenimentului. Dar aceasta a fost o ocazie buna de a gusta din bucatele pregatite cu atata migala si asezate pe lungul catafalc din mijloc. Istria se anunta a fi un restaurant de peste si fructe mare si nu mica mi-a fost mirarea cand am gasit printre gustari un soi de zacusca, un pure rece si branza cu mucegai si rucola, pateuri cu vinete si ardei. Toate insa erau deosebit de gustoase, de proaspete si de ingenioase, asa incat nu pot sa bag mana in foc ca am stiut exact ce am mancat. Mai tarziu am aflat ca de fapt era vorba despre Caponata di Melazane, Parmigiana di Melazano si intr-adevar, Zacusca de peste. La capitolul paine am fost insa dezamagita, pentru ca nu aveam la dispozitie decat niste baghete. Proaspete si bune, dar doar niste baghete. Barul gratuit era destul de sarac si poate, in mod intentionat, nu avea cele mai obisnuite bauturi pentru femei, cum ar fi Campari si Martini, barmanii oferind insa cu sarm variante mult mai bune.

Am avut curiozitatea sa intreb daca pot vedea meniul restaurantului si mi s-a raspuns ca e la tiparit si ca nu au decat niste variante saracacioase pe doua coli de hartie. Poate ar fi trebuit sa fiu indignata de lipsa de profesionalism, dar am fost placut impresionata de gandul ca meniurile sunt inca in pregatire pentru ca sunt foarte speciale si e nevoie de tiparnite si hartie pe masura, de mestesugari priceputi si desigur, toate aceste lucruri dureaza. Sper sa nu fiu dezamagita cand vor fi gata. Din meniul improvizat pe colile capsate am aflat ca la Istria se pot manca 100 de grame de icre de stiuca cu 29 de lei, salata de ton cu 29 de lei, bors de peste cu 12  lei, spaghete cu crustacee cu 45 de lei, muschi de vita la gratar cu 55 de lei sau crap pe varza cu mamaliguta cu 29 de lei. Asta ca sa ne putem face o idee in ceea ce priveste preturile felurilor de mancare obisnuite. Aici insa, se pare ca gasesti, asa cum spuneau multe domnisoare care dadeau interviuri, preparate unice, cum ar fi Salata Istria ( burata de bivolita, rucola, rosii, ardei, busuoic) cu 59 de lei, Storceag de sturion, cu 29 de lei sau Risotto Profmi di Istria (portocala, lime, dovlecei) cu 20 de lei. La capitolul bauturi, pe meniu apar 10 soiuri de sampanie, cea mai scumpa fiind Dom Perignon, 1998, Rose, cu 3800 lei sticla, 26 de soiuri de vinuri albe, dintre care cele mai scumpe sunt Chardonnay, Tasca Dálmerita, Sicilia si Chablis 1er CRU „L’homme Mort”, 2008, cu 220 de lei sticla, l6 soiuri de vinuri rose, dintre care cea mai scumpa e sticla de Rose Davino, Ceptura  iar la vinurile rosii, avem nici mai mult nici mai putin de 41 de soiuri, dintre care cel mai scump este Cabernet Sauvignon, Thomas Hardy, Australia, cu 950 de lei sticla.

Invitatul surpriza, indelung asteptat, pentru care s-a intarziat spectacolul cu greci si romani, cu sabii si costume, despre care auzisem deja atat de multe, a sosit, intr-un final. Atunci m-am simtit datoare sa plec, mai ales observand ca nu il intreba nimeni cu ce poate fi ajutat ci, dimpotriva, o data cu intrarea lui in restaurant, au fost scosi la rampa si actorii, cu un strigat care a zguduit toata Istria si jumatate din Callatis: „Ave Cezar!”. Moment, in care, probabil, domnul Columbeanu, caci despre dumnealui era vorba, a tresarit de parca s-ar fi auzit chemat la masa.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


7 − five =