Asociația Dăruieşte Viaţă lansează un nou apel de strângere de fonduri pentru #NoiFacemUnSpital

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu duc mai departe inițiativa #NoiFacemUnSpital și vor reconstrui integral Spitalul de Copii Marie Curie, din donații și sponsorizări. Până la sfârşitul anului, Dăruieşte Viaţă caută să „recruteze” cel puţin 100.000 de noi susţinători, care vor avea rolul de a fi Luptători în războiul copiilor cu boala şi cu suferinţa.

Se închid din nou la interior restaurantele și barurile din Capitală

De miercuri, 7 octombrie, se închid din nou restaurantele, barurile și cinematografele din București. Măsura a fost anunțată de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, și a fost adoptată în contextul creșterii cazurilor de COVID-19 din Capitală.

Cele mai bune 15 alimente în dieta Keto

Dieta Keto a făcut adevărate furori în rândul celor care vor să scape rapid de kilogramele în plus. Și a devenit deja evident că regimul ketongenic se află în topul trendurilor de nutriție. Dacă și tu te numeri printre cei care au decis să îl încerce, iată o listă de alimente pe care le poți …

19 condimente orientale, folosite frecvent în bucătăria arabă

Ierburile aromatice și mirodeniile sunt fudamentul oricărui preparat oriental delicios. De fapt, datorită lor, bucătăria Orientului Mijlociu are un farmec atât de aparte! Iată care sunt condimentele orientale cel mai frecvent folosite în bucătăria arabă.

Back to school: Ce-i dai să mănânce la școală? Gustări sănătoase, la pachețel

După eterna întrebare „Noi ce mâncăm azi?”, odată cu reînceperea școlii se va mai ivi una (pentru cei care au un „junior” în dotare) – „Eu ce-i pun în cutiuţa cu mâncare?”. Așa că ne-am gândit că n-ar strica să venim și noi cu câteva recomandări legate de ce ai putea să-i dai celui mic …

Unora le place iute! 5 motive pentru care mâncarea picantă îți face bine

Aripioarele picante se află în topul preferințelor tale culinare? Alegi întotdeauna un sos picant la diverse preparate și (aproape) la orice ciorbiță nu-ți lipsește ardeiul? E clar că ești fan al mâncării picante. Partea bună? Are o mulțime de beneficii!

Provocările economice ale redeschiderii restaurantelor – mic ghid de (re)negociere

Dacă înainte de pandemie costurile de chirie și mentenanță reprezentau 8-12% din totalul cifrei de afaceri a restaurantelor, probabil că acum, din cauza diminuării veniturilor, ponderea lor se va dubla. Soluția constă în renegocierea acestor contracte. Cum, afli de la Dan Cantaragiu, Managing Director al Leadder.

10 mituri despre carbohidrați, care sunt doar povești

Carbohidrații au devenit un fel de „inamicul nr.1”, în special pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus. Dar în același timp, sunt și multe preconcepții și mituri despre carbohidrați, multe dintre ele greșite. De fapt, nu sunt atât de răi pe cât ai crede!

Se redeschid restaurantele la interior, în anumite condiții

De la 1 septembrie se redeschid restaurantele și cafenelele aflate în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Cum se prepară corect pastele. 10 greșeli pe care (probabil) le faci

Spaghetele se numără, cu siguranță, printre primele preparate pe care ai învățat cum să le faci. Dar asta nu înseamnă automat că știi cum se prepară corect pastele. În realitate, e posibil să faci unele mici greșeli frecvente. De aceea, ține cont de câteva detalii importante.

Alimente care combat anxietatea, în perioada pandemiei de coronavirus

Cu milioane de cazuri în întreaga lume și regiuni întregi aflate în carantină, pandemia de COVID-19 a afectat lumea într-un mod nemaiîntâlnit. Iar unul dintre efectele secundare cele mai răspândite este anxietatea pe care tot mai mulți dintre noi o resimt. Dacă te simți deprimat, stresat sau anxios, ia în calcul și ce alimente consumi …

Care este diferența între mozzarella și burrata?

Dacă nu cumva ai ceva origini italiene, probabil că și ție îți e destul de greu să faci diferența între mozzarella și burrata. Cel puțin într-o primă fază și mai ales dacă mozzarella e proaspătă. Dar taie o bucățică de burrata pe jumătate și ai să observi principala diferență: mijlocul cremos, o combinație între mozzarella …

Studiu HORA & Restograf: Care este situația reală a restaurantelor în contextul COVID-19

Peste 85% din restaurante au deschis locațiile odată cu ridicarea Stării de Urgență, la 1 iunie. Dintre acestea, mai mult de jumătate au înregistrat pierderi de minim 80% din cifra de afaceri a anului 2019. Despre situația reală a localurilor în contextul COVID-19, afli din studiul de piață realizat de Restograf în parteneriat cu HORA.

5 mituri despre cum îți afectează cafeaua sănătatea

Cafeaua de dimineață este unul din ritualurile preferate ale multora dintre noi. La fel ca și cafeaua după masa de prânz sau cea pe care o bei la terasă, cafeaua pe care o bei cu colegii și tot așa… Pentru o cafea bună se ivesc mereu ocazii, pentru „împătimiți”! Despre cum îți afectează cafeaua sănătatea …

15 ingrediente sănătoase pe care să le folosești la salată

O salată ușoară, plină cu tot felul de ingrediente sănătoase, e masa ideală pe timp de vară, când căldura îți taie pofta de mâncare! Dar adaugă tu prea mult dressing gras ori crutoane, și dintr-o dată nu mai e chiar preparatul ideal. În schimb, te poți baza pe alte câteva ingrediente!

Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale

Deseori preferăm să acționăm în baza tiparelor comportamentale pe care ni le-am însușit și care ne sunt confortabile. Însă odată cu dobândirea unor noi mecanismele și obiceiuri de gândire, avem parte și de noi oportunități. Dan Cantaragiu, Managing Director al Leadder, ne explică de ce e important să vedem partea plină a paharului în aceste …

10 cărți de rețete pentru vegetarieni, care să te inspire în bucătărie

Fie că ești un vegetarian convins, sau ai decis recent să urmezi o astfel de dietă, fie că pur și simplu vrei să încerci mâncăruri mai ușoare ori să urmezi o cură de detoxifiere, cărțile de rețete pentru vegetarieni adunate de noi în acest articol îți pot servi drept o sursă de inspirație în bucătărie!

Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?

Probabil că tuturor vă este familiară expresia „Clientul nostru, stăpânul nostru”. Sau chestionarele de feedback primite de la importanți furnizori de servicii (firme de telefonie, clinici medicale, bănci si câte și mai câte alte organizații). Și cu toții am fost actorii unor întâmplări, din perspectivă de client, pe care ni le amintim după mult timp, …

Chiar trebuie evitate anumite combinații de alimente? Ce spune nutriționistul

De câte ori nu ai auzit că anumite combinații de alimente sunt musai de evitat? Că roșiile nu se combină cu brânză, carnea nu se mănâncă cu pâine, fructele n-au ce căuta la masă și tot așa… Noi am stat de vorbă cu dr. Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice la Clinica Smart …

Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective

Dan Cantaragiu, Managing Director al Leadder, pornește de la o întâmplare recentă din spațiul public și analizează, din mai multe perspective, așteptările pe care le avem de la un lider în raport cu comportamentul acestuia.

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe