Trenduri de food în 2019: făina de insecte 😉

Înainte să ziceți că nu vreți să auziți de așa ceva și să ieșiți din articol, să știți că 2 miliarde de oameni de pe planetă obișnuiesc să consume insecte sub o formă sau alta. Restul care preferăm ceafa de porc sau măcar o salată din ingrediente care au avut rădăcină suntem destul de reticenți …

Cele mai noi restaurante lansate în București (februarie 2019)

Dacă ești genul going-out (ca noi, evident), mereu vrei să descoperi restaurante noi, doar nu ar mai fi fun să mănânci mereu în aceleași locuri (bine, oferta e destul de mare și variată în București, de ce să zicem, dar noutatea e noutate la orice s-ar referi ea). Așa că ne-am propus ca periodic să …

Fashion food: pizza cu cărbune și blat negru

Da, ați citit bine, nu e pizza carbonara, e pizza cu cărbune. Foarte la modă în restaurantele din New York în ultimii ani, blatul de pizza cu cărbune e o idee adusă din Italia și care se pare că are mare succes. Unii spun că îi dă o aromă deosebită blatului, alții că este foarte …

De ce e bine să îți faci rezervare la restaurant

Știm cu toții cât este de neplăcut să ajungi la restaurantul preferat cu o mare poftă de specialitățile de acolo și să afli că toate mesele sunt ocupate. Sau să îți scoți jumătatea în oraș și să rămâneți în fața restaurantului pentru ca nu este loc. Sau să dai o fugă în pauza de prânz …

Flori comestibile în gastronomie

Folosirea florilor în gastronomie nu e un mister al lumii moderne; acest tip de ingredient și-a început cariera aromată în antichitate, iar de, atunci și până acum, chefi și bucatari din întreaga lume și dintr-o multitudine de culturi și-au înflorat preparatele cu arome neașteptate. Aromele acestor flori comestibile diferă în preparate: unele au un gust condimentat, …

Povestea lansării Restograf 2.0 sau de ce avem un nou look

A fost odată ca niciodată.. Restograf La început a fost mâncarea. Apoi au apărut oamenii care știu să o facă, localurile și specialitățile. Și din 2011 noi, Restograf, care i-am vizitat pe toți, le-am încercat bucatele și le-am spus poveștile. .. care acum crește și devine Restograf 2.0 Acum Restograf se transformă din povestitor al …

Condimentul anului – Piperul de Timut

  Iubitorii gastronomiei fine și ai răsfățurilor culinare știu în fiecare an ce ingrediente noi să încerce în propriile creații sau ce să caute în meniurile restaurantelor preferate. De la fructe sau legume noi, exotice, la noi tipuri de savori și condimente, un degustător complet de bunătățuri le încearcă pe toate și adaugă o nouă …

Trenduri de food în 2019

În fiecare an, experții culinari și gastronomici la nivel mondial setează previziunile de trenduri pentru perioada care urmează. Ce mâncam, cum, ce legume sau preparate – sunt doar câteva dintre întrebările de interes pentru cei pasionați de food și nutriție. La sfârșitul anului 2018 o parte dintre aceste tendințe își urmează deja cursul, iar astăzi …

Garden party la tine acasă!

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniști se va ocupa de tot! De la furnizarea …

Ce poti face sambata in Bucuresti?

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la – Saturday Scoici vs Burgeri –  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii zile de sambata, se vor putea rasfata …

Summer treats

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa reteta lui Chef Scarlatescu. Ei bine, daca nu …

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele de vara!

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa…sau si mai bine… chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru zilele calduroase de vara: Ice …

Vine vara …cu ce deserturi ne rasfatam?

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent meniul este Chefs Experience. Aici si-au facut deja loc cateva deserturi …

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere…petrecerea ta!

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale momentului: burgerii si scoicile. Vrei sa …

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara bucatele. Savoarea lor deosebita este data de bogatia si calitatea ingredientelor. Pe …

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant va ajunge acum la 136 de metri, …

Schimbari fresh in meniurile restaurantelor din Bucuresti

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-au mai trecut pragul. Produsele light pe baza de …

Cele mai frumoase restaurante din București

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente inspirate din natura. Iar rezultatul e …

Cozonacul lui Scarlatescu – Dulce și ceva în plus, de Paște

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul traditional romanesc – Cozonacul- pregatit dupa …

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele preparate pe baza de carne de miel si nu numai, …

Restograf on Instagram

Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe