Beneficiile unei perioade de detox

Multă lume este obișnuită să se focuseze pe o cură detox la sfârșitul iernii, după ce hrana bogată în proteine animale a fost cea mai prezentă. Însă detoxificarea organismului periodică este recomandată și înainte de sezonul rece, pentru a-l pregăti pentru iarnă și a-i da un impuls de imunitate. Ce este detox-ul? Este o cură …

Este sau nu ceaiul verde bun pentru sănătate?

Se poate spune ca ceaiul verde a devenit un trend. I se atribuie o sumedenie de beneficii pentru sănătate, dintre care faptul că este un puternic antioxidant este cel mai cunoscut. Dar oare nu este și singurul, de fapt? Cercetătorii sunt de acord că infuzia vine la pachet cu niște plusuri, însă se pare că …

„Aurul” din alimentația zilnică: beneficiile semințelor și nucilor 🥜

Rapoartele de sănătate din ultimele decenii indică beneficii extraordinare ale consumului de nuci și semințe, iar medicii recomandă aceste ingrediente magice în alimentația de zi cu zi. Nucile și semințele sunt o sursă vitală de calorii, proteine, grăsimi sănătoase, fibre, vitamine (în special vitamina E) și minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, seleniu și zinc). Conform …

Tot ce trebuie să știi despre avocado 🥑

Avocado toast este poate cel mai mare trend culinar al ultimilor ani. Aproape orice bistro îl are în meniu într-o formă sau alta. Și asta pentru că se cere. Dar fructul avocado poate fi servit în multe alte forme, de la guacamole la avocado pane, trecând, evident, prin salate. Și chiar dacă România nu este …

Ambalaje prietenoase cu mediul

Grija pentru mediu este un subiect actual și mult dezbătut în comunitățile ce activează pentru responsabilitatea socială. Iar reciclarea este un capitol important în cadrul acestui subiect. Preocuparea pentru natura înconjurătoare se răspândește în tot mai multe activități, fie ele industriale, comerciale sau domestice. Ospitalitatea nu face nici ea opinie separată, încercând să găsească soluții …

8 terase cu vedere spre lac în București

Un loc ce și-a câștigat renumele și a devenit emblematic pentru lacul Herăstrău este Biutiful by the Lake, o terasă ponton situată chiar pe apă. Ziua este locul potrivit pentru un prânz cu prietenii sau un prânz de afaceri, în vreme ce seara localul se animă de cei ieșiți la cină sau doar la un …

Cu ce ne răcorim în zilele toride de vară

Cu temperaturile din zilele astea, chiar și unui nebăutor de răcoritoare ori cocktailuri, i se mai face sete și poftă de ceva breezy. Poate fi o limonadă, ne place să descoperim băuturi mai atipice, cu mix-uri de ingrediente, care ne încarcă bateriile la prânz sau după o zi grea. Iar de când trendul berilor artizanale …

Brunch-ul – o idee bună de weekend. Câteva recomandări în București

Ești blocat în București în weekend și ți s-au cam epuizat opțiunile de ieșit, parcă mai mereu asemănătoare? Brunch-ul mi se pare o idee bună de petrecut câteva ore relaxante cu familia sau cu prietenii/  fetele în oraș. Te îmbraci frumos, sari în mașină sau în taxi, sau cunoști și alți oameni și ai la …

Micul dejun – cea mai importantă masă. Ce oferă restaurantele din București

Câți dintre voi nu sar peste micul dejun, în graba de a vă îmbrăca pentru birou sau de a vă apuca de task-urile zilnice, urgente, parcă toate, imediat ce vă treziți, chiar dacă lucrați remote? Am auzit multe persoane spunând nu mănâncă dimineața din astfel de motive sau că nu pot mânca efectiv la primele …

La creveți, înainte! Aici mănânci cele mai bune fructe de mare din București

De poftă sau de foame, cu toții ne-am întrebat la un moment dat: „Unde putem să mâncăm niște fructe de mare BUNE în București?”. Articolul conține nu doar răspunsul la această întrebare vitală, ci și recomandări din localuri în care calitatea superioară se îmbină cu prețul accesibil, pentru o experiență culinară de neuitat. Astfel, dacă …

Top 10 Restaurante cu specific Libanez în București

În cele mai călduroase zile de vară, bucătăria libaneză reprezintă alegerea perfectă pentru un prânz copios sau o cină elegantă. Din fericire, acum nu mai este nevoie să zbori la Beirut pentru a gusta din savoarea preparatelor orientale. Am aflat că pofta de kibbeh, tabbouleh, kafta sau humus vine pe neașteptate, așa că noi am …

Terase la înălțime cu priveliști spectaculoase deasupra Bucureștiului

Bucureștiul nu e foarte generos atunci când vine vorba de priveliști spectaculoase, însă există cateva locuri minunate de unde orașul poate fi admirat de la înălțime. Iar pentru că a venit vara, cele mai vânate locuri sunt terasele la înălțime (sau sky baruri, cum mai sunt ele numite). Uite o listă în care am inclus …

Degustare de vin – localuri de neratat pentru iubitorii de vin

Trendul Wine Bar-ului a devenit foarte popular in Bucuresti pentru generoasa varietate de vinuri pe care le ofera pasionatilor interesati de o experienta senzoriala aparte, dar si celor curiosi sa descopere noi gusturi. In orice wine bar care se respecta vei gasi o selectie foarte variata de vinuri romanesti si internationale, atat la pahar, cat …

7 Restaurante Indiene din Bucuresti Cu Mancare Locala Autentica

Bucataria indiana delecteaza simturile cu o multime de gusturi neasteptate, combinatii de ingrediente si specificuri locale la fel de numeroase precum numarul de locuitori ai tarii. insa, cel mai cunoscut element intalnit la orice tip de mancare indiana sunt condimentele care iti gadila papilele gustative. Asadar, toti cei curajosi sa incerce una din cele mai …

De ce e bine să îți faci rezervare la restaurant

Știm cu toții cât este de neplăcut să ajungi la restaurantul preferat cu o mare poftă de specialitățile de acolo și să afli că toate mesele sunt ocupate. Sau să îți scoți jumătatea în oraș și să rămâneți în fața restaurantului pentru ca nu este loc. Sau să dai o fugă în pauza de prânz …

Povestea lansării Restograf 2.0 sau de ce avem un nou look

A fost odată ca niciodată.. Restograf La început a fost mâncarea. Apoi au apărut oamenii care știu să o facă, localurile și specialitățile. Și din 2011 noi, Restograf, care i-am vizitat pe toți, le-am încercat bucatele și le-am spus poveștile. .. care acum crește și devine Restograf 2.0 Acum Restograf se transformă din povestitor al …

Trenduri de food în 2019: făina de insecte 😉

Înainte să ziceți că nu vreți să auziți de așa ceva și să ieșiți din articol, să știți că 2 miliarde de oameni de pe planetă obișnuiesc să consume insecte sub o formă sau alta. Restul care preferăm ceafa de porc sau măcar o salată din ingrediente care au avut rădăcină suntem destul de reticenți …

Cele mai noi restaurante lansate în București (februarie 2019)

Dacă ești genul going-out (ca noi, evident), mereu vrei să descoperi restaurante noi, doar nu ar mai fi fun să mănânci mereu în aceleași locuri (bine, oferta e destul de mare și variată în București, de ce să zicem, dar noutatea e noutate la orice s-ar referi ea). Așa că ne-am propus ca periodic să …

Fashion food: pizza cu cărbune și blat negru

Cărbunele folosit la pizza este un tip de cărbune activ obținut din cocos (nu vă gândiți la cel cu care faceți grătar) folosit de obicei în scopuri medicinale. Se spune că are proprietăți detoxifiante, ajută digestia, și este folosit încă de pe vremuri pentru a elimina otrăvurile din corp. Nu știm dacă asta face neapărat …

Flori comestibile în gastronomie

Folosirea florilor în gastronomie nu e un mister al lumii moderne; acest tip de ingredient și-a început cariera aromată în antichitate, iar de, atunci și până acum, chefi și bucatari din întreaga lume și dintr-o multitudine de culturi și-au înflorat preparatele cu arome neașteptate. Aromele acestor flori comestibile diferă în preparate: unele au un gust condimentat, …

Restograf on Instagram

Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe