Despre Four Seasons Dorobanţi

Bucătăria libaneză se bucură de reputaţie internaţională pentru bogăţia sa de arome, pentru varietate şi pentru calitatea sa de a fi foarte sănătoasă.

Four Seasons se bucură de apreciere tocmai pentru că aduce pe meleagurile autohtone gusturile autentic libaneze. Pentru a crea mezze-le tradiţional libaneze bucătarii iscusiţi folosesc ingrediente de cea mai bună calitate: condimente aduse direct din Liban, ulei de măsline, verdeţuri şi legume proaspete, carne fragedă şi peşte proaspăt, la care adaugă ingredientul cel mai de preţ: un strop de „suflet”.

O masă tipic libaneză se compune dintr-o varietate de aperitive reci şi calde care se completează cu delicioasa carne de vită, pui sau miel la grătar, binecunoscutul kebab.

La Four Seasons Dorobanţi se poate completa cu peşte din Marea Mediterană, Sultan Ibrahim (Barbun) sau Malifa Fish gătite excepţional şi însoţite de sosuri absolut unice.

În preambulul festinului se poate începe cu un arak, un lichior de anason, băutura tradiţional libaneză ce deschide apetitul pentru ce va urma. Din mezza rece nu poate lipsi hommos-ul, crema de năut stropită cu ulei de măsline, baba-ghanuj (vinetele cu sos de rodii), mutabal-ul (vinetele cu pastă de susan).

Salatele vedetă sunt izvoare de sănătate şi energie: Fatoush, o explozie de legume cu crutoane de lipie şi sos de rodii şi Tabule, o bombă de vitamina C în fiecare frunză de pătrunjel. Este recomandat chiar şi de doctori, care ne spun că pătrunjelul este de patru ori mai bogat în vitamina C decât o portocală. De asemenea, verdeaţa conţine mai mult fier decât spanacul şi oferă mai multe proteine decât două ouă. Aşa ca un „tratament” cu tabule este oricând binevenit.

Un alt „must” al mezze-urilor libaneze este falafel. Un deliciu ce a devenit foarte popular mai ales în rândul vegetarienilor dar este extrem de căutat ca şi mâncare de post. De încercat la noi mai sunt ras-asfur de vită cârnăciorii de berbecuţ sujuk si makanek, dar şi preparatele ce poartă semnătura Four Seasons, puiul sau vita cu zatar, sau puiul cu cardamun.

Arăbesc, Libanez, Oriental

Alain Chami

Mastercard, Visa

Parcare publică

Dorobanţi / Nord

Calea Dorobanţilor nr.177

L - S 12:00 - 24:00
D: 12:00 - 23:00

Rating și review-uri