Despre Mahalaua Caramidarilor

Mahalaua Caramidarilor din Bucuresti este atestata documentar din anul 1668. Oamenii care locuiau in acest tinut se ocupau cu fabricarea caramizilor, fiind cunoscut faptul ca aici s-au fabricat caramizile pentru constructia caselor si a palatelor din Bucuresti. Astazi, in locul unde a fost Mahalaua Caramidarilor, este cartierul Tineretului.

Imobilul in care se va deschide restaurantul, este construit in anul 1939 din caramida 100% autentica, o parte din aceasta caramida este pastrata si expusa in interior.


Daca pe zidul restaurantului deschis pe o strada din Bucurestiul vechi o sa vedeti un tablou cu MARIA TANASE si BRANCUSI, inseamna ca aici puteti cunoaste povestea zbuciumatei iubiri intre cel mai inzestrat roman din toate timpurile si cea mai mare voce a Romaniei care s-a auzit si se va auzi vreodata!
Neica Costica – cum era "alintat fauritorul ”Coloanei Infinitului” - s-a indragostit la prima vedere de ”Pasarea Maiastra”, lasandu-ne noua si celor care ne vor urma o poveste de dragoste autentica si unica.
El îi declara dragostea asa cum doar Constantin Brancusi ar fi putut să o facă:
“Cand te-ascult cum le zici, Marie, as fi in stare sa daltuiesc pentru fiecare cantec de-al nostru o Pasare Maiastra! Auzitu, fata, ma 'ntelegi? Vezi, tu, Marie! Am colindat toata lumea, ma cunoaste tot pamantul prin ce m-am priceput să fac, dar cand aud cantecele noastre, ma apuca un dor de tara…“

Internațional, Românesc

Mastercard, Visa

Parcare publică

Tineretului / Central

Strada Caramidarii de Jos 14

L - D 10:00 - 23:00

Rating și review-uri