Despre Taverna La Zavat

Taverna La Zavat este un restaurant cu o poveste deosebită. Dana şi Bogdan Netcu, au fost clienţii fideli ai localului pe când acesta se numea “Casa Iancului”, care avea un meniu românesc şi vânătoresc. Dana era funcţionara într-o agenţie bancară, Bogdan profesor de istorie şi s-au decis să muncească pentru ei când au văzut că este de vânzare fosta “Casa Iancului”.

Au semnat contractul de preluare la 1 aprilie 2010.

Pentru inceput au păstrat profilul iniţial, dar, din fericire, un ospătar, Florin Zavat, un manager talentat a insistat pe lângă noii proprietari să schimbe meniul într-unul pescăresc şi cu fructe de mare, cu preponderenţă grecesc. Dana şi Bogdan Netcu l-au ascultat şi, nu numai atât, au rebranduit restaurantul românesc “Casa Iancului” în Taverna Pescărească “La Zavat”, fiind primul restaurant care nu poartă numele patronilor, ci al unui ospătar.

În multe seri te poti întâlni cu Dana şi Bogdan Netcu, care stau destul de mult printre clienţi, te servesc, şi au grijă să nu-ţi lipsească nimic. Această ospitalitate întregeşte tabloul de tavernă veritabilă, cum întâlneşti la tot pasul în vacanţele din Grecia.

Restaurantul se află într-o casă mică supraînălţată cu o mansardă din cartierul vechi al Bucureştiului, pe strada Popa Nan, nr.16. Amenajarea locului păstrează decorul rustic de la care a insoţit de-a lungul anilor şi care face Taverna La Zavat atât de iconică. Stilul este farmecul sau, cu mobilier de lemn masiv şi mici decoraţiuni plăcute ochiului care te duc cu gândul atmosfera aceea de vacanţă pe care o cauţi într-o astfel de tavernă.

Meniul este aproape în întregime plin cu specialităţi greceşti, cu mult peşte şi fructe de mare proaspete aduse din Grecia şi din România.

Prin urmare, dacă sunteţi amatori de peşte şi fructe de mare, atunci trebuie să ajungeţi la “Taverna Pescarească La Zavat”, unde veţi mânca bine şi la preţuri rezonabile.

Grecesc

Visa, Mastercard

Parcare publică

Calea Călăraşilor / Central

Popa Nan 16

12:00 - 00:00

Rating și review-uri