Despre Zexe Braserie

In perioada interbelica, Bucurestiul numara cele mai multe cafenele si cofetarii din Europa. Dar ce s-a intamplat cu toate acestea si cum de, in 2011, vitrinele cofetariilor din Bucuresti aratau precum cele ale Frantei anilor ’60. Daca lucrurile ar fi evoluat firesc, fara o intrerupere de aproape 45 de ani, credem cu tarie ca astazi am fi stat alaturi de Franta si Italia, pe podiumurile marilor concursuri de cofetarie.

Ideea de baza a initiativei noastre la Zexe Braserie este foarte simpla: aducem in contemporaneitate vechi retete romanesti, care erau la ordinea zilei in toate restaurantele, braseriile si cofetariile romanesti din perioada antecomunista. Va vine a crede sau nu, macarons tronau in mijloculul cartii Ecaterinei (Colonel) Steriady, inca de la 1875. Si nu, nu reinterpretam retete, ci mai degraba le revizitam. Le facem asa cum erau, dar cu ingredientele de astazi. Asa ca, va invitam sa descoperiti la Braseria Zexe o cofetarie romaneasca revigorata, plina de echilibru, eleganta si, mai ales… emotie.

Aviatorilor 65 a fost, initial, o adresa menita sa devina un reper in lumea cofetariilor din Bucuresti. Cu timpul si indrazneala ce vine odata cu trecerea acestuia, am transformat micul nostru loc de joaca intr-o adevarata Braserie.

Mic-dejun bogat, aperitive gustoase, supe creme, salate racoritoare, sandwich-uri, tarte sarate, dar si clasicele care au consacrat Zexe – ciorba de perisoare, falcute de vitel, rasol de berbecut, ceafa de Mangalita si produsele din carmangeria proprie. Pe toate le gasiti la noi, intr-o varianta mai… light a restaurantelor Zexe.

Echipa noastra atent selectionata munceste cu drag si de zor pentru a se ridica la standardele inalte cu care stim ca v-am obisnuit.

Pofta buna!

Brasserie, Cofetărie, Românesc, Urban

Ana Consulea

Mastercard, Visa

Parcare publică

Aviatorilor / Nord

Bdul. Aviatorilor nr.65

L - D 09:30 - 22:30

Rating și review-uri