Restaurante in apropierea Bucurestiului unde sa iesiti in week-end

23 aprilie 2015 | Locuri cool

Sunt multe activitati pe care le puteti face in week-end, fie el prelungit cu o zi libera sau nu. Un plan bun pentru week-end-urile de vara ar fi sa faceti o escapada in jurul orasului la cele cateva restaurante si complexe unde sa va simtiti ca-n vacanta.

O vizita la un restaurant pe malul lacului, o plimbare prin padure sau niste sporturi in aer liber, toate astea sunt niste activitati perfecte pentru zilele libere.

Iata si restaurantele din jurul Bucurestiului unde puteti sa va programati vizita:

Casa Enache Scrovistea – e un loc fix langa padure si langa lac, perfect pentru o escapada de primavara. Complexul e situat intr-un sat, langa padurea Ciolpani si are si piscina, si hotel, dar si restaurant si gradina. Meniul de la Casa Enache e cel marile restaurante ale epocii de aur, varianta „haute cuisine” a vremurilor respective – cu Zingara, Stroganof si tot felul de alte mancaruri, bune de altfel, pe care numai o parte dintre bucuresteni si le mai pot aduce aminte. Dupa sau inainte de masa puteti sa faceti o plimbare prin padure, o deconectare binemeritata departe de agitatia orasului.

Cherhanaua lui Parfene – pentru cei care nu ajung la mare, aceasta cherhana e alegerea perfecta. Situata langa lacul Tancabesti, in cadrul unui complex mai mare, Parfene e un restaurant pescaresc bun. Pe langa degustarea produselor din meniu, in complexul care gazduieste cherhanaua se poate practica si pescuitul sportiv si oaspetii au la indemana si o ferma piscicola.

Popas rustic Diana – in Belciugatele, la iesirea din oras inspre comuna Pantelimon, exista un complex frumos unde domina atmosfera de vacanta. Mancarea nu atinge vreun nivel de excelenta, dar complexul in sine si peisajul din jur salveaza aceasta vizita departe de oras.

Restaurant palatul Stirbey – palatul si parcul care inconjoara aceasta cladire sunt motive suficiente sa faceti o vizita la Stirbey. Pe langa peisajul de vis si ideea de a merge la palat, restaurantul Stirbey are si un meniu romanesc boieresc bun. Astfel, preparatele vin in completarea unei vizite speciale la palat.

Restaurant Club Snagov – clubul Snagov e unul dintre cele mai frumoase locuri din apropierea Bucurestiului, fara indoiala, cu un complex de agrement bine amenajat, cu un mic hotel, piscina, parc, lacul cu ponton si restaurant. La ultima noastra vizita aici, mancarea era pe traseul cel bun, drum pe care speram ca l-au urmat si pana azi.

Vatra Neamului – in drumul spre Ploiesti, la Balotesti, se afla marea casa a restaurantului Vatra Neamului. Aici am gasit feluri pe care nu credeam ca le vom mai vedea sau gusta vreodata si care au fost, intr-adevar, foarte aproape de gusturile copilariei. Atentie, aici chiar va recomandam sa mergeti pentru mancare, de plimbat mai incolo; daca mai puteti.

La Nuci – restaurantul din Afumati e o surpriza placuta pentru cei care care cauta o curte mare, umbrita de copaci batrani. In gradina mare si frumoasa ajungi sa te simti fix ca-n mijlocul unei paduri. La Nuci au si loc de joaca pentru copii. Mancarea e decenta, cele mai multe laude fiind pentru ciorba de burta din meniul lor.

Casa Vlasia – sloganul e „Respira departe de agitatia urbana”. Si fix asta sunteti indemnati sa faceti in acest spatiu verde. Casa Vlasia din Snagov e un spatiu superb in care puteti sa faceti diverse activitati de relaxare (volei, tir cu arcul, fotbal, darts, ciclism, etc.).