Restaurante pescărești populare în București

28 februarie 2020 | Locuri cool

De la tradiționalul borș de pește, saramură, până la platouri sofisticate cu pește sau fructe de mare delicioase, găsești tot ce-ți dorești în restaurantele pescărești din București. Și, din fericire, sunt multe astfel de localuri foarte bune! Noi îți recomandăm câteva dintre ele.

farfurie din inox in forma de peste, asezata pe un platou rotund din lemn, pe fundal negru, iar in farfurie este un preparat din peste cu legume si lime

Știai că la noi în țară se consumă aproximativ 7 kg de pește anual, pe locuitor? Asta în timp ce în Spania, spre exemplu, consumul e de 60 kg, iar în Portugalia de 76 kg.

Chiar dacă în statistici se pare că noi, românii, nu excelăm la consumul de pește, asta nu înseamnă că nu apreciem o porție de pește proaspăt bine făcut sau un platou cu fructe de mare… ca-n țările calde!

Top restaurante pescărești în București

Dacă vrei să încerci ceva din meniurile pescărești, noi îți recomandăm câteva restaurante specializate, cu preparate foarte proaspete și gustoase, dar și foarte diverse!

Cherhanaua Ancora

imagine de ansamblu din cherhanaua ancora, cu o masa mare in prim plan, cu fata de masa alba, tacamuri si farfurii asezate, mobilierul este din lemn deschis la culoare, peretii sunt albi. Unul din restaurante pescărești din București
Dincolo de iureşul vieţii şi-al oraşului grăbit, Cherhanaua Ancora este loc de popas, cherhana romantică şi pagină de foileton gurmand.

Locul ăsta e ca o zi de vară frumoasă, care îți încălzește sufletul și îți înveselește ziua! Amplasat pe malul lacului Herăstrău (intrarea din Șoseaua Nordului, nr 7-9), Cherhanaua Ancora este un restaurant care te face să uiți că ești în București și să te simți ca și cum ai fi la malul mării! Atmosfera aduce a vacanță, decorul este luminos, inspirat din tavernele grecești, cu obiecte de design marine, simple, și cu un stil prietenos, ușor rustic. Restaurantul este și foarte spațios – are 150 de locuri la interior și alte 150 pe terasa minunată, plină de verdeață.

Cât despre mâncare, vă spunem că este una dintre primele noastre opțiuni atunci când vrem să mâncăm preparate din pește, proaspete și bune! În meniu vei găsi foarte multe variante, gătite fie după rețete tradiționale, fie într-un stil sofisticat. Calcan, hamsii, știucă, guvizi, midii, zacuscă cu sturion, saramură de crap dar și multe altele. Plus că au și un bogat meniu mediteranean, cu multe fructe de mare și pește (precum doradă sau lup de mare).

Recomandarea noastră e să încerci borșul pescăresc (foarte-foarte bun!), icrele și zacusca de pește, iar dacă vrei ceva deosebit, comandă o porție de rapane (melci din Marea Neagră)!

 Rezervă o masă la Cherhanaua Ancora 

BistroMar

imagine de ansamblu din restaurant BistrMar, cu o masa lunga si inalta, din lemn deschis la culoare, cu scaune inalte din lemn, hota din inox suspendata deasupra, corpuri de iluminat suspendate de tavan, un barbat in prim plan, care mananca si mai multe persoane in fundal. Un restaurant cu aspect industrial și unul din restaurante pescărești din București
Pretențioși și atenți la fiecare detaliu, la BistroMar poți servi pește pregătit perfect!

Un alt restaurant pescăresc din București pe care ți-l recomandăm cu toată încrederea (și totodată un magazin din care poți cumpăra) este și Bistro Mar, din Piața Floreasca (pe str. Banul Antonache nr. 41)! Un restaurant pe cât de micuț, pe atât de bogat în specialitățile pe care le oferă – de la pește sălbatic sau de acvacultură, până la fructe de mare de tot felul! Întreaga experiență culinară se bazează pe live cooking, localul fiind mai degrabă un Gourmet Bistro. Asta înseamnă decor urban, atmosferă super relaxată și mâncare preparată „la minut”, chiar în fața ta. Dacă nu știi ce să alegi, roagă-i să-ți recomande ceva, iar dacă ai o cerință anume, vor personaliza rețeta așa încât să fie pe gustul tău!

Peștele care îi reprezintă este peștele oceanic, sălbatic, iar printre specialități se numără tonul roșu, proaspăt, dorada regală sălbatică, creveții sălbatici de Argentina, dorada roz, scorpia de mare, rândunica de mare, limba de mare, scoici St. Jacques, stridii și multe, multe altele! Te uiți în vitrina cu gheață și alegi ce vrei să testezi!

 Rezervă o masă la BistroMar 

Taverna Racilor Herăstrău

imagine de ansamblu din taverna racilor herăstrău, cu mese de patru persoane de o parte si alta, ferestre prin care se vede lacul herăstraă si perdelute la geam
Taverna Racilor este un proiect marca Raci.ro și s-a născut din dorința de a face cunoscut tuturor, gustul deosebit al acestor crustacee.

Este unul dintre cele mai vizitate restaurante de pește și fructe de mare! Situat pe partea cu bulevardul Aviatorilor, vizavi de parcul Bordei (intrarea Pescăruș), Taverna Racilor Herăstrău are un concept vizual desoebit. Asta pentru că e ca și cum te-ai îmbarca într-o călătorie pe vapor! Decorul este simplu și elegant, atmosfera deosebită și rafinată, întreg spațiul fiind unul ieșit din tipar (în mod plăcut). Când afară e frumos și cald, au și o terasă destul de mare, înconjurată de verdeață.

În ceea ce privește mâncarea, la ei poți încerca preparate pe bază de raci, pui de baltă pane, creveți, midii și multe altele. Așadar, dacă ai poftă de fructe de mare, noi îți recomandăm să mergi la Taverna Racilor pentru o porție de calamar, homar spinos de Jamaica la grătar, sau un platoul de scoici și creveți în vin și usturoi. Și neapărat o porție de raci!

 Rezervă o masă la Taverna Racilor Herăstrău 

Fish House

imagine cu doua mese din restaurantul fish house, mese de lemn cu stergare gri si farfurii albe, scaune gri inchis, tapitate, un perete alb cu multe rame de fotofraii si podea de lemn, unul din restaurante pescărești București
Fish House s-a deschis în decembrie 2016 cu ambiția de a servi doar cele mai bune și mai proaspete fructe de mare și pește, într-o atmosferă prietenoasă și elegantă.

Este unul dintre cele mai bune restaurante pescărești din București! Și asta o spunem fără urmă de îndoială! Chef Zoran Savic, cel care semnează rețetele din meniu, a crescut pe coasta Croației, înconjurat de bunătățile culinare mediteraneene. S-a mutat la București în 2012, iar în 2016 a pus bazele restaurantului Fish House, asta după ce a câștigat experiență în unele dintre cele mai mari restaurante. Cea mai importantă regulă pe care o urmează? Să servească doar cele mai bune și mai proaspete fructe de mare și pește, pe care să le includă în rețete unice, fresh. Iar noi zicem că reușesc pe deplin!

La ei vei găsi ceviche (preparat din pește sau fructe de mare popular în America Centrală, preparat de obicei din pește crud, în suc de citrice și aromatizat), paste și orez cu fructe de mare sau tartar. Au și pește afumat în casă, dar și preparate din fructe de mare la grătar. În plus, zilnic vitrina este plină cu pește proaspăt care poate fi pregătit cum vrei tu.

Localul este elegant, amenajat modern, în nuanțe calde, așa încât atmosfera este foarte plăcută și prietenoasă! Găsești restaurantul pe Calea Floreasca 91-111.

 Invită localul în Restograf 

Raionul de Pește

imagine din raionul de peste, prim plan cu multe feluri de peste pus la gheata, cu etichete negre scrise cu alb, raionul de peste fiind unul din restaurante pescărești București
Vrei o experiență unică, într-un cadru prietenos și relaxat? Încearcă delicioasele rețete pescărești pregătite pe loc la Raionul de Pește!

În apropiere, la Piața Dorobanți, Raionul de Pește este un concept store cu pește sălbatic și fructe de mare proaspete, aduse din Grecia și din Italia de trei ori pe săptămână. Au tot felul de sortimente în vitrină pe care le poți cumpăra pe loc pentru acasă, sau poți sta să vezi cum sunt preparate după una din rețetele lor. Nu este un restaurant în sensul clasic al cuvântului, în care să stai la masă câteva ore, ci mai degrabă un loc în care te oprești să mănânci ceva rapid, preparat pe loc, pe plită sau la cuptor, chiar în fața ta. Cert e că vorbim de un local foarte popular printre bucureșteni. Iar dacă ai să încerci mâncarea lor, vei înțelege și de ce. Per total, o experiență inedită, pe care îți recomandăm să o încerci.

 Invită localul în Restograf 


Descoperă și alte recomandări: