Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.408 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   919 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.469 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.954 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   695 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   806 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   739 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.719 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.718 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   701 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.364 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.483 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   957 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   670 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   501 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   892 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.115 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.364 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.695 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   917 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.082 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.854 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.034 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.026 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantul la care Klaus Johannis se duce sa se uite la Antena 3



George Butunoiu  (Dec 2014)
6.186 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
6 placut 
3 displacut 

 

Restaurant gastronomique - Le fin Palais Royal Piata Amzei BucurestiScriam in urma cu cateva zile ca un cetatean a luat o buna bucata din parterul ansamblului de cladiri din Piata Amzei, patratul care are Teatrul Ion Creanga. A luat partea dinspre piata, cu cele doua colturi, si inca doua bucati din laturile dinspre Magheru si Calea Victoriei. Au facut acolo un restaurant cu bucatarie frantuzeasca fina (restaurant gastronomique / Grande Cuisine), Le Fin Palais Royal – cel despre care scriu acum – , un magazin de delicatese frantuzesti langa el, si un bistrou frantuzesc, Elysee, pe latura opusa, despre care am scris deja. Toate acestea au fost deschise in a doua jumatate a lui 2014.

Asadar, Elysee e un bistrou frantuzesc, iar Le Fin Palais Royal e un “restaurant gastronomique”, cum sunt numite in Franta restaurantele care au cea mai fina si mai sofisticata mancare, cele cu faimosii lor chefs si cu stelute Michelin.

Le Fin Palais Royal ocupa coltul dinspre piata, spre Biserica Amzei, alaturi avand magazinul de delicatese. Cladirea a fost complet renovata, a bine amenajata, cu investitii consistente, materiale de calitate, un concept unitar. Au creat o ambianta clasica, burgheza, de bunastare, cu mocheta groasa pe jos, cristal, oglinzi, scaune si canapele in culori deschise, calde, mese impecabile, bogat impodobite, draperii grele. E un restaurant mijlociu ca marime, are trei sali cu trecere deschisa din una in alta si cu intrare directa in magazinul de delicatese, cu care si face corp comun, de altfel. Afara au terasa, destul de larga, pe ambele laturi ale cladirii. Nu au apucat sa o tina deschisa decat foarte putin dupa deschidere, pentru ca a venit toamna si a trebuit sa o stranga, insa cat a fost era plina cu flori frumoase, ca si la Bistro Elysee, de altfel. Si nu au rezistat sa nu puna si ei niste televizoare pe pereti, ca toata lumea. De cateva ori l-am vazut pe Klaus Johannis mancand acolo, la Le Fin Palais Royal, obligat omu’ sa se uite la Antena 3, de fiecare data…

Au un chef francez la Le Fin Palais Royal, un chef de clasa, de Grande Cuisine. A facut un meniu clasic, “cuminte”, cu cateva feluri din fiecare categorie. Tot ce am mancat la Le Fin Palais Royal a fost foarte bun, adevarata bucatarie frantuzeasca fina, exact ca la ea acasa. Preturile sunt cele asteptate, o masa completa in doi, cu un bun vin frantuzesc, te costa cel putin 6-700 de lei, adica la fel ca in celelalte restaurante scumpe din Bucuresti, insa care nu iti pun acelasi lucru in farfurie, nici pe departe.

In momentul in care scriu, Le Fin Palais Royal e cel mai bun restaurant frantuzesc dintre cele pe care le stiu eu in Bucuresti, cu cea mai fina si mai buna mancare din tot orasul, fara indoiala, si probabil ca si din tara. E singurul despre care pot spune ca e de fine dining “curat”, la fel ca marile restaurante de departe. Sper sa-l tina aici pe acest chef francez, nu doar cateva luni, la deschidere, ca sa-i invete pe altii mai putin stiutori si sa plece dupa aceea, asa cum se intampla aproape de fiecare data. Astfel de restaurante de adevarat fine dining care au avut chefs de mare clasa angajati permanent, pe o durata mai mare, au fost Heritage si Collage, cu David Contant si cu Roberto dal Sena. Fine dining adevarat au mai avut Heritage din nou, a doua oara, la redeschidere, cu Juan Amador si cu cel trimis de el, La Mangerie timp de doua sau trei luni, si Bistro Epoque, la inceput, cand l-au adus pe Guy Martin sa faca meniul si conceptul. Si s-ar putea sa fi fost le fel si la primul restaurant cu bucatarie frantuzeasca fina deschis in Bucuresti, La Villa, aproape de Manastirea Casin, acum aproape 20 de ani, cand, la fel, au adus un foarte bun chef francez sa faca lucrurile ca la ei acasa. Celelalte restaurante cu bucatarie fina din Bucuresti sunt mai aproape sau mai departe de acest fine dining, chiar daca le-am dat nota maxima la mancare, pentru aprecierea eforturilor si pentru incurajare. Dupa cum se vede, niciunul nu a rezistat pe termen lung la acel nivel pe care l-au avut la inceput. Sa vedem ce se va intampla si cu Le Fin Palais Royal, cu atat mai mult decizia de a deschide un astfel de restaurant intr-un loc cum e Piata Amzei ni se pare bizara rau, oricum am intoarce-o…

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Un restaurant gastronomique avec des téléviseurs au mur?De plus etre obligé de regarder antena 3 me couperait définitivement l’appétit.Je suppose que le reste des assiettes est envoyé à Rahova à l’attention de Voiculescu.Non merci,je ne paye pas pour ca.

Reply

Da, am exagerat cu titlul asta, acum imi pare rau! Voiam sa le atrag atentia celor de la restaurant intr-un fel in care sa-l tina minte. GB

Reply

Din seria “sa tabloidizam un titlu ca sa atragem vizualizari”. Pacat! Macar daca ar fi fost adevarat si ar fi avut vreun sens acest titlu. Chiar si ironic. Pacat si pentru ca restaurantele aleg sa-si decoreze peretii cu televizoare. Si ce vina are omul, indiferent de numele pe care-l poarta, cand patronii aleg sa-i “infiga” in ochi antene si alte manelisme, fara ca tu, client, sa poti face ceva. Dar, din nou, ce rost are acest titlu. Chiar credeam ca putem mai mult!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− six = 1