#RețeteDeChef: Rasol de miel brezat în oțet balsamic și vin roșu, de la Alexandru Iacob

14 aprilie 2020 | Locuri cool

Vrei să încerci o rețetă nouă anul acesta, de Paște? Noi îți recomandăm acest rasol de miel brezat! Chef Alexandru Iacob îți explică exact ce și cum ai de făcut, pas cu pas.

Rasol de miel brezat în oțet balsamic și vin roșu, de la chef Alexandru Iacob, restaurant MAT
Rasol de miel brezat în oțet balsamic și vin roșu, de la chef Alexandru Iacob

De Paște, carnea de miel nu lipsește de pe masă, că doar așa-i tradiția! Iar chef Alexandru Iacob ne-a dat această rețetă de rasol de miel brezat, care are toate șansele să le schimbe părerea chiar și celor care evită această carne în mod normal. Atât e de bună, serios!

Două vorbe despre chef Alexandru Iacob

Alex face parte din generația de chefi tineri și extrem de talentați, care și-a câștigat locul bine meritat în rândul bucătarilor foarte buni din București. Poate ai gustat din preparatele lui pe vremea când îl găseai la restaurantele Kane sau Maison des Chefs.

După o călătorie gastronomică în Mexic, a descoperit faptul că poate să îmbine într-un mod surprinzător tacos-ul și produsele locale. Așa că, împreună cu bunul său prieten chef Cristi Dăscăleanu, au decis să deschidă M.A.T (Masa – Artisanal Taqueria), un restaurant cu specific mexican. Noi de abia așteptăm să mergem în vizită odată ce va trece această criză provocată de coronavirus, ceea ce vă recomandăm, cu toată convingerea, și vouă. Până atunci, îi poți urmări pe Instagram!

Revenind la… mielul nostru…

Rasol de miel brezat în oțet balsamic și vin roșu

Porții: 3 

Rasol de miel brezat în oțet balsamic și vin roșu, de la chef Alexandru Iacob, restaurant MAT

Ingrediente:


Ingrediente pentru rasol:

  • 3 bucăți de rasol de miel
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 crenguțe de rozmarin
  • 1 pahar sau 150 ml oțet balsamic
  • 2 pahare sau 300 ml de vin roșu 
  • 2 pahare sau 300 ml de apă
  • 1 căpățână de usturoi zdrobită
  • 2 cepe mari tăiate în sferturi
  • 1 morcov tăiat felii
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

Ingrediente pentru piure:

  • 7 cartofi medii tăiați cuburi
  • 150 g unt 82% grăsime, la temperatura camerei, tăiat cubulețe
  • 200 ml lapte cald
  • 2-3 linguri de leurdă tocată
  • Sare după gust

Mod de preparare:


Mod de preparare pentru rasol:

  1. Preîncălzește cuptorul la 170° C.
  2. Condimentează bucățile de rasol cu sare și piper. 
  3. Stropește-le cu ulei de măsline și masează-le cât să le acoperi uniform cu ulei. 
  4. Pune într-o tigaie uleiul de măsline, rasolul și rozmarinul, și prăjește carnea până se rumenește pe toate părțile. 
  5. Amestecă într-un bol oțetul balsamic, vinul roșu și apa.
  6. Pune într-o tavă bucățile de rasol prăjite, usturoiul, ceapa și morcovul, apoi toarnă peste ele lichidul amestecat înainte.
  7. Acoperă tava cu folie de aluminiu și las-o în cuptorul preîncălzit, timp de 2-3 ore.
  8. Înainte de servire, presară pătrunjelul tocat. 

Mod de preparare pentru piure:

  1. Pune cartofii la fiert în apă cu sare până când sunt fierți. Poți verifica dacă s-au fiert, înțepând un cartof cu furculița, iar dacă pătrunde foarte ușor înseamnă că sunt gata. 
  2. Scoate cartofii din apă într-o oală și adaugă cubulețele de unt și laptele, apoi amestecă energic cu un tel. Mai poți condimenta cu sare dacă simți nevoia. Servește piureul cu leurda tocată deasupra.

Et voilà!

Rasol de miel brezat