Retetele preferate ale lui Andie

11 august 2015 | Interviuri

Andie e o bloggerita culinara tare draga noua. Am descusut-o ca sa aflam mai multe despre mancarea vegetariana si acest stil de viata. Tot de la ea am aflat apoi care sunt restaurantele din Bucuresti in care ii face placere sa iasa si unde gaseste mancare buna.

Acum am mai avut o curiozitate pe care i-am adresat-o lui Andie: care sunt retetele ei preferate.

Paine Mandi

mandi-bread
Paine Mandi. sursa foto

Pe locul 1, painea Mandi – pentru ca e cu maia, cu seminte, faina de secara si e foarte gustoasa si sanatoasa. O ador, as putea sa o fac pe repeat pana la sfarsitul vietii!

Reteta si modul de preparare paine Mandi.

Cartofi noi cu salsa de avocado si usturoi 

new-potatoes-with-avocado
Cartofi noi cu salsa de avocado si usturoi. sursa foto

Locul 2, cartofii noi cu salsa de avocado si usturoi. Titlul zice tot: cartof, avocado, usturoi. Plantele mele preferate, stropite cu o gramada de dragoste. Toti care au mancat si au supravietuit se jura ca e unul din cele mai bune lucruri gustate vreodata.

Reteta si mod de preparare cartofi noi cu salsa de avocado si usturoi.

Paste cu sos de rosii a la Vito 

Locul 3, pastele cu sos de rosii a la Vito. Pentru ca e, fara discutie, cel mai bun sos de rosii din lume. Si pentru ca paste si carbohidrati, si cu asta am zis tot 🙂

Reteta si mod de preparare paste cu sos de rosii a la Vito.

 

Si am mai avut o curiozitate la final: care e cel mai bun lucru pe care l-ai mancat vreodata la un restaurant, de la noi sau din strainatate? 

Aceasta intrebare chiar nu are raspuns, pentru ca am mancat atat de multe chestii misto la viata mea incat ar fi nedrept sa le cataloghez. Daca insa ma intrebi in ce restaurant as vrea sa ma intorc atunci stiu ce sa-ti raspund: la restaurantul Figueira Rubaiyat din Sao Paulo. Imi aduc aminte ca mancarea a fost ireprosabila, insa cel mai mult mi-a placut sa mananc langa trunchiul smochinului imens, batran de peste o suta de ani. Nu o sa uit niciodata pacea si serenitatea acelei zile, asa ca da, probabil ca aici functioneaza mai mult memoria afectiva 🙂