Romania in premiera la Merano Wine Festival

6 noiembrie 2014 | Noutati

Romania participa in premiera la Merano Wine Festival 2014 cu 14 producatori de vin Premium!

VasilicaIn perioada 7-10 noiembrie 2014, in Italia – „Focus on Romania” la cea de-a 23-a editie a targului “Merano Wine Festival”, unul dintre cele mai exclusive targuri la nivel mondial din domeniul industriei viticole. Dedicat operatorilor de sector, cu o prezenta de 6000 vizitatori anuali si peste 500 companii de vinuri Premium, alesi cu extrema atentie, aceasta ocazie este o deosebita oportunitate pentru imaginea viticulturii romanesti si pentru cei 14 producatori romani selectionati personal de catre Marinela Vasilica Ardelean, cel mai bun somelier di Romania, 2014 si de catre Helmuth Koecher – proprietar si fondator Merano Wine Festival.

Un salon in interiorul prestigiosului Kurhaus, va fi dedicat Romaniei, reprezentata de catre 14 branduri romanesti: Viile Metamorfosis, Petro Vaselo, Villa Vinea, S.E.R.V.E., Gramma, Crama Basilescu, Davino, Crama Bauer, Prince Știrbey, Crama Girboiu, Nachbil, Vinarte, Liliac si La Sapata.

Este prima data cand un grup de companii romanesti sunt prezente la aceasta manifestare expozitionala, unul de o mare amploare si importanta pentru industria viti-vinicola din Europa. Toate vinurile romanesti selectionate au fost premiate de catre comisia de degustare a acestui festival. Conform regulilor de participare, la acest prestigios eveniment se pot prezenta doar vinurile care au fost degustate si aprobate in prealabil, fiind acceptate maxim 3 etichete pentru fiecare producator, indiferent de tara de origine.

Sunt prevazute numeroase intalniri cu presa, importatori, firme de distributie din Italia, din tarile UE si din afara spatiului comunitar, creandu-se astfel reale posibilitati de identificare a unor noi oportunitati de export pentru produsele viti-vinicole din Romania, de dezvoltare a unor importante colaborari pe piata internationala si de atragere de investitii in tara noastra in acest domeniu de activitate.

In cadrul acestui eveniment prestigios va fi lansata si cartea Marinelei Vasilica Ardelean,

„50 vinuri romanesti intalnesc 50 preparate culinare italiene”, un volum realizat in doua limbi, italiana si romana, ce va contribui in mod substantial la imaginea vinurile „Made In Romania”. Cartea va fi lansata si in Romania, pe 5 decembrie, in cadrul targului international de vinuri GoodWine din Bucuresti.

Pe toata perioada de desfasurare a Festivalului Vinului de la Merano, companiile romanesti vor fi acompaniate de catre de E.S. Dana Manuela Constantinescu – Ambasadorul Romaniei in Italia, Marius Cristea din partea Ministerului Economiei, Mirela Heizer, inspector ONVPV si Marinela Vasilica Ardelean.

Merano Wine Festival

(comunicat de presa)