SanThe Fitoceainarie – locul gandurilor si faptelor bune

20 august 2015 | Locuri cool

In centrul Bucurestiului s-a deschis o ceainarie, asa cum ar trebui sa se deschida mult mai multe. E vorba de SanThe Fitoceainarie, un loc in care produsele au preturi mici fixe, iar oamenii fara posibilitati le primesc gratuit. Mai mult, ceainaria creeaza si locuri de munca pentru persoanele defavorizate, oameni carora nu li se mai dadeau multe sanse pe campul de fortei de munca.

SanThe a aparut din initiativa „Structura de Economie Sociala”, proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB).

santhe 2

La ceainaria SanThe toate produsele costa 8 lei, fie ca vreti sa beti un ceai, o cafea, o limonada sau daca vreti sa degustati o prajitura. Partea si mai interesanta este ca dulciurile de aici sunt pregatite de alte persoane defavorizate, in cadrul unui alt proiect social: firma de catering si de cofetarie 292 Catering, denumita astfel dupa Legea 292 a asistentei sociale.

Astfel, SanThe Fitoceainaria incearca sa ofere si celor mai putin norocosi sansa de a se bucura de o iesire la o limonada si o prajitura, oferindu-le acest spatiu in care persoanele defavorizate sa nu fie descurajate de preturi mari sau de diverse prejudecati colective. Mai mult, tot in aceasta ceainarie se pune in aplicare si frumosul proiect „cafea in asteptare”. Mai exact, orice persoana poate sa cumpere o cafea/ o prajitura/ orice produs pentru un strain si s-o lase in asteptare. Apoi, cei care nu au posibilitatea sa-si cumpere acel produs pot veni la ceainarie si primesc cadoul lasat de strainul cu inima generoasa.

santhe 5

La SanThe vor avea loc si tot felul de proiecte sociale, dar si tot ce au facut pana acum merita aplaudat si dat mai departe. Daca aruncati un ochi pe pagina lor de Facebook o sa vi se umple inima de bucurie cand o sa oamenii care s-au bucurat deja de „binele” cu care a fost gandit acest proiect.

santhe oaspeti
„Ai spune ca sunt patru prietene la un ceai. Ai spune. De fapt, sunt patru doamne care au dormit pe strazile din Bucuresti pana au fost gasite de echipa Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si gazduite din iarna intr-unul dintre centrele Municipalitatii. Alungate din casele lor de copii, gineri, nurori, samsari imobiliari. N-au iesit de ani de zile in oras. Au fost la ceainarie la o limonada si o prajitura in asteptare. Pentru care ar vrea sa va multumeasca. Multumim!”

Ce ziceti, treceti pe la aceasta ceainarie a gandurilor si faptelor bune sa lasati o cafea in asteptare pentru un strain care sigur se va bucura de ea?