Saptamana Italiana alaturi de Cucina (JW Marriott) – preparatul casei si o invitatie la cina

9 iunie 2016 | Noutati

Cucina, restaurantul italian din cadrul JW Marriott, pare ca a adus o bucata din frumoasa Italie rurala in Bucuresti. In decorul rustic ai impresia ca trebui sa-ti incepi ziua cu un espresso ca la carte si niste prosciutto e melone la primele ore ale zilei. Pentru ca asta e efectul intr-o cucina traditional italiana.

Pe cei de la Cucina i-am intrebat care e preparatul pe care l-ar recomanda fara sa stea pe ganduri. Raspunsul a venit ca un fulger, un superstar: unul dintre cele mai populare dish-uri ale restaurantului, mai exact chiar unul dintre bestseller-urile din toate restaurantele lor, ladies and gentlemen:

The Mighty Cacciucco alla Livornese, traditionala supa toscana de fructe de mare.

cucina 1

Ii zic “mighty” pentru ca pe cat e de delicioasa, pe atat e de impresionanta – se serveste intr-o oala generoasa de lut, teoretic in portie pentru doua persoane (practic suficient cat sa sature patru!).

Reteta este tipica regiunilor Toscana si Liguria, originara din orasul-port Livorno si beneficiaza din plin de varietatea si prospetimea pestelui si a fructelor de mare. Vorbim de o supa densa si consistenta, preparata din nu mai putin de 7 tipuri de peste si fructe de mare. Minunata supa face parte din meniul Cucina inca de la deschiderea hotelului si a restaurantului, intr-o varianta adaptata gusturilor locale. De-a lungul celor peste 15 ani de cariera, reteta a cunoscut cateva adaptari, dar a ramas mereu in topul preferintelor oaspetilor Cucina, convertindu-i pe multi in clienti fideli.

Lunar cei de la Cucina vand un numar de peste 100 de portii, ceea ce inseamna ca mai mult de 200 de persoane se bucura de delicioasa supa in fiecare luna.

cucina 2

 

 

 

Castigati o masa in 2 la Cucina (JW Marriott)

Castigatorul este Alex B Dma. Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail la redactia@localhost ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului. Tragerea la sorti live este in inregistrarea de mai jos. 

Spuneti-ne intr-un comentariu la acest articol care e cel mai bun lucru pe care l-a dat cucina (bucataria) italiana lumii si de ce. Sa fie busuiocul aromat, sa fie preparatele simple, dar atat de gustoase, sa fie veselia care e prezenta la orice masa, ce comori ne-a dat bucataria italiana de care inca ne mai bucuram? Lasati-ne raspunsul vostru intr-un comentariu care sa ne faca sa iubim cultura culinara a Italiei si mai mult.

Luni, pe 13 iunie, alegem castigatorul unei mese pentru 2 persoane la frumosul restaurant Cucina (JW Marriott) in urma unei trageri la sorti.

cucina 3

Asteptam comentariile voastre. 

Mai multe despre Saptamana Italiana.

Tragerea la sorti: extragere cucina