Soup Loop – un soup bar bucurestean de arta culinara si design

23 februarie 2016 | Locuri cool

Nu doar o simpla supa. Un soup bar de experiente gastronomice.

Asa suna descrierea unui nou concept interesant de cooking, food styling si delivery aparut de curand pe piata romaneasca, numit Soup Loop.

Totul a fost dezvoltat de Olivia Zahalca, un arhitect gurmand, in varsta de 30 de ani, care incearca sa reinventeze felul in care arata si este consumata supa in Romania, cu precadere in Bucuresti:

Soup Loop nu este doar despre supa. Este si despre food styling, despre bucuria ochilor si trezirea apetitului, la fiecare masa, zi de zi”, le-a spus Olivia Zahalca celor de la Republica.

Soup Loop // sursa foto: Facebook
Soup Loop // sursa foto: Facebook

Olivia s-a hotarat sa-si dezvolte acest proiect de suflet dupa ce a primit cadou de ziua ei un curs de cooking doua luni in Franta, la Institutul Paul Bocuse.

De acolo a invatat si ca secretul unor preparate de calitate sta in folosirea cat mai multor produse locale, de la micii producatori.

Soup Loop // sursa foto: Facebook
Soup Loop // sursa foto: Facebook

In urma unei campanii de crowdfunding, Olivia a strans peste 1.000 de euro, suma preconizata, iar in luna februarie a creat si ambalajul pentru lunchbox-urile ce urmau sa fie livrate, ca recompensa pentru noii clienti.

Un lunchbox Soup Loop contine: un bol de 400 de mililitri de supa de sezon, asociata cu o tartina/tarta/salata si o lingura de supa – costa 7 euro.

Soup Loop // sursa foto: Facebook
Soup Loop // sursa foto: Facebook

Pe langa partea de delivery, Soup Loop isi mai propune si sa popularizeze conceptul de soup bar pentru evenimente.

In strainatate exista acest concept, la noi e ceva nou. Mi-as dori sa atrag atentia oamenilor. Suna ciudat sa ai un soup bar, dar de fapt prin felul in care le aranjezi si modul in care le combini, lumea aproape ca nici nu isi da seama ca este vorba de supe crema de legume„, spune Olivia.

Acest soup bar consta intr-un bufet inedit cu soup shooters & appetizers creat special pentru aproximativ 25 persoane – costa 350 de euro.

Soup Loop // sursa foto: Facebook
Soup Loop // sursa foto: Facebook

O alta ambitie a Oliviei este ca intr-un viitor apropiat Soup Loop sa fie asociat cu cea mai buna supa din Bucuresti.

Probabil isi va indeplini acest vis. Pana in momentul de fata putem spune, fara doar si poate, ca este cea mai frumoasa supa din oras, dar si ca preturile sunt pe masura…