Terase la înălțime din București, cu priveliști spectaculoase

7 iunie 2022 | Locuri cool

Bucureștiul nu e foarte generos atunci când vine vorba de priveliști spectaculoase, însă există cateva locuri minunate de unde orașul poate fi admirat de la înălțime. Iar pentru că a venit vara, cele mai vânate locuri sunt terasele la înălțime (sau sky baruri, cum mai sunt ele numite).

Uite o listă în care am inclus doar terase aflate la înălțime, din București:

Aria TNB

terase la înălțime București - Aria TNB fotografiată seara, cu oameni la mese si lumini aprinse, iar in fundal cerul și hotelul intercotinental

Aflat chiar pe acoperișul Teatrului Național, în inima orașului, la kilometrul 0 de la Universitate, restaurantul Aria TNB este o oază de liniște în Bucureștiul agitat. Restaurantul oferă o priveliște fantastică, panoramică, asupra Capitalei, iar terasa elegantă este locul ideal unde să petreci momente speciale sub cerul liber, admirând apusul sau luminile orașului. Cu alte cuvinte, un loc perfect în care să te relaxezi (și să asculți muzică live în unele seri).

Rezervă o masă la Aria TNB

18 Lounge

terasa 18 Lounge fotografiata seara, cu mobilier elegant, decor din plante versi, si geamuri mari prin care se vede orașul, una din terase la înălțime din București

Situat în Piața Presei Libere, la ultimul etaj (al 18-lea) din clădirea City Gate South Tower, restaurantul oferă o vedere panoramică superbă spre parcul Herăstrău și Bd. Kiseleff. Atuul principal? O combinație reușită de fine dining, muzică și design cu vederea superbă a orașului. Arhitectura este inedită, așa că pe lângă spațiul interior, restaurantul are și o terasă cu geamuri laterale mari și acoperiș retractabil, care aduce oaspeților vederi din cea mai verde zonă a orașului. Seara, localul devine un loc special, unde îi poți spune cât de mult o iubești, printr-o cină romantică, într-o atmosfera intimă și elegantă.

Rezervă o masă la 18 Lounge 

Amethyst Sky Bar

terasa de la amethyst skybar, cu mese insirate de-a lungul balconului restauranntului, cu vedere la Bulevardul Unirii si Casa Poporului, una din terase la înălțime București

Situat pe acoperișul hotelului Union Plaza, Amethyst Sky Bar îți oferă una din cele mai frumoase priveliști asupra Bulevardului Unirii. Elegant, foarte bine amenajat, este un local contemporan, uber-chic, cu mâncare bună și mai ales o listă de vinuri, cocktailuri și bere artizanală impresionantă. Dacă vrei să ieși la o cină în doi, e alegerea perfectă!

PS: au și muzică live, la saxon, ca ambianța să fie exact ce trebuie.

Rezervă o masă la Amethyst Sky Bar

Balkon Resto Garden

terasa acoperita de la Balkon Resto Garden, cu incalzitoare si lumina ambientala colorată

Balkon Resto Gardeneste un rooftop deschis pe Calea Victoriei 116, un loc cu o eenergie mereu vie și plină de viață. Dacă îți place să te afli chiar în inima orașului, grădina aceasta urbană aflată chiar deasupra magazinului Cos, va fi pe gustul tău. Un loc drăguț, cu un vibe pozitiv, unde să ieși la un pahar cu prietenii, mai ales în serile când DJ-ul întreține artmosfera. Au locuri și la interior, iar terasa este încălzită la nevoie. Seara, priveliștea este una deosebită!

Rezervă o masă La Balkon Resto Garden

Cişmigiu – Bistro La Etaj

terasa micuta de la Cismigiu Bistro la Etaj, cu copertina visinie si mese de 2-3 persoane, iar in fundal Casa  Poporului - una din terase la înălțime București

Nu e ușor să descrii atmosfera de la Cișmigiu – Bistro la Etaj. Un local relaxat, prietenos și foarte original! Restaurantul este la ulitmul etaj al Hotelului făcut celebru de Vama Veche la finalul anilor ’90 și are o terasă micuță, cu o priveliște foarte frumoasă – poți vedea Bucureștiul până la Palatul Parlamentului și mai departe! Mâncarea e foarte bună și, cu siguranță, restaurantul trebuie vizitat măcar o dată.

Rezervă o masă la Cismigiu – Bistro la Etaj

Linea/Closer To The Moon

imagine de ansamblu cu terasa la de Linea CLoser to the moon București, aflata pe acoperisul unei cladiri, fotografiata la asfintit, cu oameni care iau masa

Linea e una dintre cele mai populare terase de pe Calea Victoriei. Un local iconic, renumit pentru cocktailurile deja faimoase în rândul clienților, dar mai ales pentru priveliștile sale uluitoare asupra Centrului Vechi (pe care le poți admira de pe acoperișul Magazinului Victoria). Dacă reușesti să prinzi și apusul, atunci garantat vei avea o seară perfectă!

Rezervă o masă la Linea / Closer to the Moon

SkyBar Dorobanți

oameni care iau masa la asfintit, pe terasa Sky Bar București, acoperita cu acoperis retractabil dins ticlăm una din terase la înălțime din București

SkyBar este situat pe terasa unei clădiri de pe Calea Dorobanților (la nr 155, etaj 5) și oferă o priveliște la înălțime, atât la propriu, cât și la figurat. Locul e destul de intim și funcționează foarte bine atât ca terasă în timpul zilei, cât și loc pentru party și evenimente în timpul nopții. Priveliștea este minunată, iar oamenii îți dau un vibe foarte bun.

Rezervă o masă la Skybar Dorobanți

Elfi Sky Bar

Mult mai în nordul orașului, în zona Pipera, se află Elfi Sky Bar. Dacă vrei să îți faci o imagine mai clară despre apusurile superbe sau despre mâncarea delicioasă, aruncă un ochi pe Instagramul lor. E unul dintre cele main sky-baruri din București, iar designul interior păstrează linia minimalist-industrială atât de populară în ultimii ani.

Rezervă o masă la Elfi Sky Bar

Deschis Gastrobar

terasa Deschis Gastrobar, de tip rooftop, cu podea de lemn, mese si copertine din panza, iar in lateral multi copaci si verdeata

Situat pe acoperișul fostei fabrici Industria Bumbacului, DESCHIS Gastrobar este locul în care să-ți petreci vara în aer liber și să fii mai aproape de vacanţă chiar dacă rămâi în București. E o terasă foarte faină, care adună la un loc oameni activi și creativi. Au și mâncare bună, băuturi pe măsură, iar servirea e foarte promptă. Locul este foarte potrivit pentru o ieșire cu prietenii, iar spațiul e generos și aerisit.

Nomad Sky Bar

Nomad Skybar din București, fotografiat cu drona, cu oameni pe terasa si o portiune din local acoperita cu geamuri retractabile

Tot în Centrul Vechi este și Nomad Sky Bar. Localul funcționează ca restaurant în general, însă în serile de weekend, el devine club și petrecerile se lungesc până dimineața. Meniul e foarte divers, iar cocktailurile te ajută să treci mai ușor peste zilele călduroase ale verii.

Rezervă o masă la Nomad Sky Bar

Naive

Naive este un restaurant de tip rooftop, situat deasupra legendarului magazin „București”. Ar fi greu să-l încadrezi într-o singură categorie, pentru că e la fel de bine un bar, restaurant, club, terasă, grădină, rooftop, ba chiar și spațiu de coworking. Cert e că de pe terasă poți vedea până la Casa Poporului și Intercontinental, dar și tot ce se întâmplă în Centrul Vechi.  Terasa este acoperită, dar asta nu o face cu nimic mai puțin plăcută!

Terasa Marshal Garden

terasa marshal garden din București, cu leagan din ratan, umbrele si canapea din ratan, si o umbrela mare alba deasupra

Aflat în apropiere de Ștefan cel Mare, dar pierdut pe străduțele din zonă, cu case vechi, hotelul Marshal Garden are o terasă foarte mare (cam la fel de mare ca cea de la DESCHIS Gastrobar), pe care poți leveni cu o limonadă în față, sau lua masa. În oricare caz, nu o să-ți poți dezlipi ochii pe la panorama pe care această terasă o are de oferit.

Rezervă o masă la Terasa Marshal Garden

Update: Restaurante care s-au închis:

Pura Vida Sky Bar

prim plan cu un pahar de frape tinut in mana, iar in fundal oameni care stau le mese in soare si acoperisurile caselor vecine de la Pura Vida Sky Bar București

Dacă Centrul Vechi este prea aglomerat pentru gusturile tale, atunci trebuie să încerci experiența de la Pura Vida. Pentru că vei experimenta Centrul Vechi la înălțime. Terasa nu este foarte spațioasă, însă petrecerile se lasă cu super distracție până dimineața.

Rezervă o masă la Pura Vida Sky Bar

Terasa MNAC

terasa MNAC la asfintit, cu oameni la mese si bucati mari de panza alba in loc de acoperis

Timpul pe care îl aștepți la security check-ul de dinainte de a ajunge la terasă e răsplătit cu priveliștea minunată de pe clădirea Parlamentului. Sunt multe evenimente care au loc pe faimoasa terasă, însă și în zilele fără ele atmosfera e una plăcută.

Upstairs Rooftop

E foarte aproape de Piața Victoriei, chiar la mijlocul distanței dintre Calea Victoriei și Buzești. Când ajungi aici, ai de ales dintr-un meniu destul de bogat, iar structura de sticlă a terasei te lasă să te bucuri de atmosfera caldă și în timpul iernii. În descriere, restaurantul se prezintă ca „social playground & resto bar”.