Top 5 restaurante chinezești din București

22 martie 2022 | Locuri cool

Mâncarea chinezească este una dintre cele mai populare din întreaga lume! Și asta datorită varietății mari de ingrediente și abundenţei de condimente care dau un gust complet diferit mâncărurilor, chiar şi când ingredientul de bază e acelaşi. Noi îți recomandăm câteva restaurante chinezești din București la care poți găsi de la delicatele preparate cantoneze, la faimoasele măncăruri din zona Sichuan.

Cu o istorie lungă, caracteristici unice și numeroase stiluri de gătit, bucătăria chinezească este una dintre componentele de bază ale culturii chineze. Bucatele tradiționale sunt renumite pentru culoare, aromă, gust, semnificație și aspect. Spre exemplu, știai că, în principiu, mâncarea chinezească are 5 arome cheie care trebuie echilibrate în funcție de medicina tradițională chineză – dulce, acru, sărat, amar și picant?

Aromele folosite la mâncare variază considerabil în funcție de zonă. De exemplu, bucătăria din Sichuan este renumită pentru condimentele iuți folosite, în zona Hong Kong-ului mâncarea este mai dulce, cu puternice influențe cantoneze, în timp ce mâncarea din nord este mai sărată, iar în sud mai acrișoară. Practic, fiecare din cele 23 de provincii din China are propriul stil de a găti, în funcție de ingredientele regionale și de gusturile locuitorilor.

Cele mai bune restaurante cu specific chinezesc din București

Într-o ţară cu o cultură, o geografie şi o climă atât de diversificate, şi reţetele culinare sunt diverse şi neaşteptate, astfel că bucătăria chinezească are mai multe ramuri, una mai interesantă decât alta. Iar acest lucru se observă și în restaurantele chinezești din București.

Peng You

Sala de mese de la restaurant chinezesc PengYou Hala Traian, cu peretii decorati cu copaci de cires pictati, o fereastra mare, mese si canapele rosii

Peng You este unul dintre cele mai bune restaurante chinezești din București. Drept dovadă că mâncarea lor este apreciată de toți cei care iau masa aici este și faptul că restaurantul deschis în două locații – în zona Victoriei (pe str. Occidentului nr. 11, aproape de Piața Buzești) și la Hala Traian (pe Str. Prof. Dr. Mihail Georgescu nr.23).

La Peng You vei găsi preparate tradiţionale din zona Sichuan – cele mai cunoscute şi mai apreciate mâncăruri în toate restaurantele chinezeşti din lume. Iar echipa de bucătari asiatici prepară mâncărurile chinezeşti în cel mai original stil. Meniul este foarte, foarte bogat, și acoperă toată plaja de preparate pe care o cauți la un restaurant cu acest specific. De la supe și gustări, la salate și legume în o mie și una de feluri, la carne de porc, pui, vită, rață, oaie, pește și fructe de mare, toate sunt foarte bune!

Rezervă o masă la Peng You Piața Victoriei / Peng You Hala Traian

Zen Garden

gradina Zen Garden, unul din restaurante chinezești București, cu gard alb, inalt, copaci verzi, o statueta chinezeasca si mese de patru persoane

La Zen Garden te vei simți exact ca într-o grădină asiatică! Terasa este amenajată foarte frumos, elegant, cu multe elemente de decor tipic acestei culturi care definesc o atmosferă exotică. Muzica bună, lumina, vinurile atent selecționate, atmosfera călduroasă, toate te fac să te simți… ZEN și să te bucuri de o cină deosebită!

Meniul este și el foarte variat și te poartă într-o călătorie exotică plină de arome şi culori. Preparatele atent selecționate de către chef Li Wei respectă gustul și rețetele tradiționale chinezești, pline de savoare, și sunt gătite de bucătari chinezi, fiecare cu propria tehnică. Din dorinţa de a crea un restaurant cu bucătărie autentic chinezească, meniul cuprinde reţetele specifice din toate cele patru regiuni distincte ale Chinei: Guangdong, Sichuan, Zhejiang şi zona de nord. Și fiecare se distinge prin specificul ei. Spre exemplu, bucătăria din Zhejiang acordă o mare atenție calității ingredientelor, tehnicilor de preparare, designului și gustului mâncărurilor. Guangdong propune reţete pe bază de fructe de mare, peşte şi pui, Sichuan vine cu o bucătărie mai picant piperată pe bază de carne de peşte şi porc, în vreme ce regiunea de nord oferă o selecţie bogată de bază de foetaje şi elemente de patiserie, din care se remarcă popularele pacheţele de primăvară. Din toate găsești câte ceva la Zen Garden! Îi găsești în zona Moșilor, pe str. Silvestru nr. 3.

Rezervă o masă la Zen Garden

Templul Soarelui

Templul Soarelui, unul din restaurante chinezești București, cu pereții cu tapet floral, tablou in stil japonez, si mese aranjate

Templul Soarelui – TIAN FU în transcrierea fonetică a limbii chineze – este o denumire tradițională din Sichuan cu semnificația de „Casa Cerului”, adică locul unde găsim bogăția și fericirea supremă. În Sichuan, această expesie-metaforă este atribuită restaurantelor care oferă cele mai bogate sortimente culinare. Tocmai de aceea, un astfel de restaurant trebuie să fie un loc aparte.  

Templul Soarelui este un lanț de restaurante cu servicii „a la carte” și „home delivery” unde poți savura adevăratele mâncăruri chinezești, preparate în cel mai original stil de cei 8 bucătari veniți din Sichuan. La ei găsești un meniu cu peste 500 de rețete!

Invită localul în Restograf

Zao

Zao este unul dintre cele mai populare restaurante chinezești din București. E imposibil să nu fi dat de ei pe platformele de livrări, dar să știi că merită să le faci și o vizită în restaurant. Îl găsești chiar lângă parcul Carol, așa că după o plimbare, te poți opri să mănânci ceva bun. Decorul este unul aparte, care parcă te transpune pe alte meleaguri. Cât despre „de-ale gurii”… au foarte multe preparate pentru toate gusturile, iar mâncarea este gătită chiar de bucătari chinezi.

Îi găsești pe Str. General Candiano Popescu 1.

Invită localul în Restograf

Harbin Restaurant

plita incinsa cu bucati de carne si legume galbene, iar in fundal o statueta chinezeasca, la restaurant harbin bucurești

Harbin este locul perfect pentru o experiență culinară care aduce gastronomia tradițională chinezească într-un spațiu modern și minimalist.
Specificul chinezesc se regăsește în toate rețetele, în special în cele care provin din Nordul Chinei. Restaurantul (care are în spate o experiență de peste 15 ani) se bazează pe conceptul de flavour awareness, gustul fiind cel mai important în toată experina oferită clienților. Meniul este bogat, ai de unde alege, iar preparatele sunt chiar foarte gustoase!

Îi găsești aproape de Piața Alba Iulia, pe str. Ion Păunescu Paltin nr. 12.

Invită localul în Restograf

Recomandare extra:
 L’Incontro

Lincontro, unul dintre restaurante chinezești din București, fotografia in lumina difuza, cu mese in dreptul geamurilor

Chiar dacă nu este un restaurant chinezesc în sine, am decis să îți recomandăm și restaurantul L’Incontro în acest articol, pentru că și la ei găsești niște preparate chinezești foarte bune. Restaurantul se află în cartierul Titan, pe str. Postăvarului nr. 92, și este o locație foarte bună pentru orice fel de evenimente, fie că ieși în oraș cu prietenii, cu familia, sau vrei să organizezi o masă festivă. Iar unul dintre atuurile este tocmai acest meniu variat, cu preparate din bucătăria românească, italiană și chinezească sau thailandeză. Așa încât să fie ceva pe gustul fiecăruia! Au niște preparate pe plită încinsă foarte gustoase, multe sortimente de orez și legume chinezești, dar și preparate precum faimoasele Furnici în copac cu vită, Pui cu ciuperci urechi de lemn sau Porc Szechuan, precum și alte mâncăruri chinezești gustoase.

Rezervă o masă la L’Incontro


Descoperă și alte recomandări: